LOLO ma rację i widzę, że wie co pisze. Sam znam kilka firm, którym Agtes jest winien pieniądze. Ktoś zapyta małe czy duże? Nieważne, jak małe to wstyd jak duże to wierzyciele mają problem. A tak na prawdę, bukiet tych firm jest duży - poczynając od firm spedycyjnych i komórkowych na kluczowych dostawcach dla branży kończąc.
Reasumując LOLO, jak masz coś ze świeżych info to podziel się na forum. Tylko pamiętaj dać DW młodemu Prezesowi (Marcinowi Pawlikowskiemu), który jak dobrze wiemy działa na szkodę spółki. Tylko patrzeć jak to wszystko dupnie i oprócz komornika zacznie się ze sprawą zapoznawać Pan prokurator.
Odnośnie kadry, czapka z głowy dla starego kapitana (Andrzeja), który w dobrym stylu i spokoju opuścił "nieszczelny" statek. Żal tych którzy do końca będą na nim (handlowcy ze związanymi rękami) - oni na prawdę będą mieć dylematy natury moralnej. (prawie takie jak w Amber Gold).
To o czym pisze LOLO to więcej niż przeczucie, to się na prawdę dzieje.
ps. Dla tych co przeoczyli mojego poprzedniego posta https://www.bankier.pl/forum/temat_apel-do-akcjonariuszy,15451193.html ---------------------------------------------------------------------------------------------- Do Akcjonariuszy ! Pomyślcie jak teraz ochronić zainwestowany kapitał.
jak będę mieć więcej informacji, to dam znać tym razem to nie jest żadne naganianie na spadki, tylko podzielenie się rzetelną informację rynkową. Szkoda, że niektórzy nawet nie dopuszczają do siebie myśli, że ktoś może dbać o ich kieszeń. Zdziwią się, jak tylko spółka ogłosi upadłość
Dla formalności dodam, że nie mam, nigdy nie posiadałem i nie planuję zakupu akcji tej spółki, więc nie mam żadnego interesu w informowaniu akcjonariuszy o staniu spółki, jak również nie mam żadnego interesu w tym, aby cena akcji spadała, rosła, whatever....
Witam Nie wiem czy to prawda co do zadluzenia Agtes ja bazuje na informacjach zawartych w raporcie patrzac na ostatni za III Q rzucila mi sie niescislosc co do przeplywow pienieznych jako iz za 2014 w dzialalnosci operacyjnej podany jest zysk tylko za 3 kwartal gdzie w odniesieniu za 2013 wartoscia jest zysk narastajacy. Ma to znaczny wplyw na stan posiadanych pieniedzy a taka roznica wg mnie pokazuje tylko brak przejzystosci. Nie posiadam akcji Agtes i nie staram sie oceniac jej wartosci dziele sie tylko tym co zauwarzylem. Mam nadzieje ze to moze okazac sie pomocne przy ocenie :) pozdrawiam
przez ten skup z 27 to wplynelo chyba na volumen obrotow, generalnie spolka musiala wydac kolosalna sume ok. 1200 pln to slaba informacja tyle moze wydac rowniez dziecko po komunii mi sie wydaje a moze to tylko moje zle wrazenie co sadzicie?? www.investuje.pl Pozdrawiam
"4.3. Maksymalna ilość Akcji podlegających Programowi nabytych w jednym dniu obrotu nie może przekroczyć:
a. 25% średniego dziennego wolumenu z ostatnich 20 dni obrotu w alternatywnym systemie, Newconnect poprzedzających dzień zakupu akcji lub
b. 50% średniego dziennego wolumenu z ostatnich 20 dni obrotu w alternatywnym systemie NewConnect poprzedzających dzień zakupu akcji po spełnieniu przez Zleceniodawcę warunków określonych w art. 5 ust. 3 Rozporządzenia Komisji (WE) NR 2273/2003 z dnia 22 grudnia 2003r. "
Ostatni komunikat spółki informuje o zakupie 800 szt. akcji i został dokonany 30 stycznia br. Średni obrót w sztukach w ciągu 20 dni poprzedzających - 8.500 szt. W przypadku a) spółka mogła nabyć maksymalnie 2.125 szt. akcji, natomiast w przypadku b) 4.250 szt.
Pytanie - dlaczego nie kupuje maksymalnego limitu? Odpowiedź - prawdopodobnie liczy na dalszy spadek ceny, aż do ceny 1 zł. Poniżej tej ceny nie może skupować akcji.
Tak poobserwowałem ruchy na papierze i stwierdzam,że ruchy są absolutnie dziwne i nieprzewidywalne.Tak jakby ktoś brał zarówno z prawej i sypał z lewej .Jednak sprzedaje znacznie więcej niż kupuje.Dziś chyba było ukryte po 1,4.Nie lubię takich spółek.Jestem na nie