A mi to info niezbyt się podoba, liczyłem że większość towaru ściągnęli w II i III kwartale po niższym kursie usd o czym mogły świadczyć ujemne przepływy, jeżeli teraz kupują to bez podniesienia cen marża będzie bliska zeru, ponadto kredyt świadczy iż nie mają gotówki i to też jest na minus, oczywiście są pozytywy tego że może mają multum zamówień i zanim za towar im zapłacą (czytaj markety) to kapitał obrotowy by się przydał
a moze to co sciagneli w 2 i 3 kwartale wszystko sie sprzedalo w 3 kwartale i tu nas mile zaskocza wynikami 14 listopada . a jak 4 kwartal ma byc rekordowy i bedzie napewno to i musi byc duzo towaru , czyz zle wnioskuje
Zwiększone dostawy towaru to jest chyba dobra informacja czy zła ? Chyba , że na tfone akcjonariuszom narodziła się "nowa świecka logika" mówiąca o tym , że im więcej spółka sprzedaje tym gorzej ? Na całym świecie się to sprawdza tylko tutaj akcjonariusze mają jakieś wątpliwości . :)))
Panie gmbh jeżeli uważasz że jest to dobra informacja to kupuj ile wlezie akcji, przynajmniej sprzedam swój pakiecik akcji (kupowane w okolicach 4,80) przejrzyj bilans firmy i popatrz ile mają kredytów, robi się tego sporo, trzeba uważać na firmy które bazują na kredytach i nie mają własnej gotówki,
Panie "prezes" ja nie twierdzę , że należy podchodzić bezkrytycznie do tej inwestycji bo jak każda inwestycja ta również obarczona jest różnym ryzykiem . Natomiast cieszy mnie fakt że spółka dzięki tym kredytom rośnie w siłę ma zwiększoną sprzedaż oraz większe zyski . Martwiłbym się gdyby spółka brała kredyty a sprzedaż i zyski byłyby coraz mniejsze na szczęście jest właśnie odwrotnie . Pozdrawiam !