Dnia 2014-10-28 o godz. 22:18 ~up napisał(a): > Słyszał Pan o czymś takim jak aport? Nie nie chodzi mi tutaj o wołanie > do psa. Ma Pan drugą spółkę pomyśl Pan choć trochę.
O czym ta gadka i do kogo, wieprzowi zależało na uwaleniu spółki to uwalił i tyle. Posłuchaj dziada jaki ma majątek spółka PMI- według niego żadnego majątku nie ma. A złoto które zajjjebaaa...ł to nie złoto, to czekoladki.
gość 45 napisał(a): A Pan Mecenas dołączy do stawki?
Szanowny Panie,
To jest bardzo trudne pytanie. Obecnie zarządzam kancelarią i dwiema spółkami giełdowymi. Pod sobą mam kilkudziesięciu ludzi i ponoszę za nich odpowiedzialność.
Trzeba mieć dużo wiedzy i pokory aby zarządzać odpowiedzialnie gminą liczącą 20.000 mieszkańców.
Gmina ma deficyt 30 mln i sporo nierozwiązanych problemów w tym wiele sporów w sądzie, które przegra i bedzie płacić wielkie odszkodowania. Czy to się podoba czy nie w ciągu dwóch lat będziemy musieli znależć ponad 10 mln na wypłaty.
Z planów mocarstwowych Pana Zenona Reszki - w tym roku budżet miał wynosić 120 mln- niewiele zostało. Co wiecej podatki słabo się spłacają (50-60 %) bo jest kryzys i firmy i ludzie nia mają pieniedzy. Czeka nas trudny rok.
Aby zarządzać gminą trzeba mieć odpowiedni zespół ludzi.
Nie ma planów zagospodarowania przestrzennego - co utrudnia inwestycje.
Czy chce być burmistrzem i zarabiać ponad 20.000 PLN i mieć dwa służbowe samochody i realizować swoje oderwane od rzeczywistości wizje. Otóż odpowiedź brzmi nie. Nie jestem zainteresowany.
Z przedstawionych kandydatur na pewno zagłosowałbym na Romana Bakona w pierwszej kolejności, w drugiej - na Pana Zenona Reszkę aby wypił piwo które sam nawarzył.