bawią się w obligacje, bo żaden bank nie da im kredytu na taką kwotę (3 do 6 baniek, zapewne w grę wchodzi ta druga liczba)...obawiam się, że nie ma już fun'u w 4fun'ie i spółka zaczyna zmieniać status na nierentowną...obym się mylił, bo trochę kasy się w to zainwestowało...jedyne na pocieszenie może być to, że nie dodrukowują akcji-to by już znaczyło, że jest naprawdę źle
NIkt nie obejmie obligacji jesli nie zobaczy raportu finansowego z ostatniego okresu. (Chyba ze ktos jest idiota finansowa i wierzy we wszystko co mu sie powie)
Juz nie raz byly problemy z tym, ze emisja obligacji domykano kilka dni przed terminem publikacji raportu finansowego, ktory okazywal sie fatalny. Najglosniejszy przyklad to GANT. Gdyby przyszli obligatoriusze widzieli raport nikt by nie przystapil do emisji obligacji.
Nie uwazam zeby mieli sie czym pochwalic, raczej moga dac sygnal ze nie jest az tak fatalnie i sobie wzglednie radza.
Według mnie przyśpieszyli raport ze względu na emisję obligacji. Raport powinien być co najmniej dobry bo w przeciwnym wypadku nikt nie obejmie obligacji.
szczególnie na końcu: Na koniec czerwca grupa nie wykazywała zadłużenia finansowego. Całkowitą sumę zobowiązań podliczono na 5,9 mln zł wobec 36,8 mln zł kapitału własnego. W I półroczu grupa zanotowała 2,3 mln zł dodatniego cash-flow operacyjnego.
po takim spadku cos jest na rzeczy raczej nie warto kupowac - ten raport jesli bedzie dobry to na potrzeby obligow?? nie wiem co tu sie dzieje ale jest to dziwne
Większościowy wyssał gotówkę ze spółki bo sobie nie radzi w innych obszarach. Ciekawa sytuacja. Dobry scenariusz jest taki że Nova Group nie będą mieli z czego spłacić długu wobec spółki i zrealizuje się zastaw na akcjach po obecnej cenie.
Dzieci się nakupily spolki z C/Z 4 i myśleli ze wyniki będą kosmos a tu jak zwykle widać że rynek się nie myli. Ktoś duzy wiedział co i jak i się pozbywał w cholerę papiera. Sam z tym ścierwem zostałem po ~12 ale już teraz to chyba jednak zostane, co najwyżej sobie strate zrobię...