Widzę, że jesteś głównym mniejszościowym udziałowcem na forum bankiera może przybliżysz nieco spółkę bo biznes ma ciekawy byle Ruch i Gremi Media nie doili e-Kiosku
witaj gienek, jaki lot w kosmos ????? proponuję zasadzić się na 42 grosze i czekać wtedy to będzie dobry interes za miesiąc kupisz a za pół roku sprzedasz po 58 gr to jest bardziej realny plan
Każdy ma swoją strategię i swoją ocenę sytuacji. Mat-fiz-chem ma taką i niech ustawia się na 0,42. Jak kuopi to zapewne zrobi dobry interes. Pytanie czy kupi? W mojej ocenie Ruch i Gremi nie bęą doiły kiosku bo mają szansę zarobić dużo więcej na wzroście kursu akcji e-kiosku niż na odpieniężaniu jego. Poza tym e-kiosk staje się główna platformą sprzedaży treści elektronicznych ( i także niebawem usług finansowych) dla obu tych grum medialnych. Najbliższe 2-3 lata to szybki wzrost biznesu e-prasy i e-książek. Dopiero jak rynek się za 3-4 lata ugruntuje to przyjdzie czas na dojenie z kasy. Teraz czekamy na wyniki 3 kw, które moga być rózne ( koszty połaczenia z nexto). Uważam, że od 4 kw. ruszamy ostro z zyskami do góry. JS
Zgadzam się ze wszystkimi, OK, rzeczywiście nie ma żadnych zagrożeń dla spółki. Na pewno będzie się rozwijać i rosnąć w pozycjach przychody, aktywa i zysk roczny. Nieuchronnie staje się a właściwie już jest liderem w branży - to wszystko prawda. Ale liczę na to, że zawsze dobre spółki przed silnym wzrostem trochę spadają. Chcę odkupić sobie e-Kiosk w ilości 70-80 kilo i najlepiej po 45-50 gr Może mi się uda choć nie mam dużej nadziei. Ale stoję z ukrytym kupnem i czekam. Z prawej nie będę brał, bo musiałbym skupować - tak mi się wydaje - do 1,10 zł Prawdopodobnie kupię coś innego bo zaczaiłem się na kilku spółkach, ale e-kiosk dał mi ostatnio zarobić więc mam do niego słabość i chętnie bym odkupił.
Żeby nie było - wiem, że e-kiosk będzie powyżej 2 zł tylko nie wiem kiedy czy już na wiosnę 2015 czy może o rok później okazji inwestycyjnych jest wiele na GPW i e-kiosk jest bez wątpienia jedną z nich ale to nie przeszkadza zaczaić się niżej może za tydzień będę podbierał z prawej dziś jeszcze czekam w ukryciu
pozdrawiam Kolegów i Koleżankę której jakoś nie widać
Czyi jednak kolega potrafi napisać coś z klasą, coś na poziomie, coś co po prostu da się przeczytać bez uczucia, iż wczorajszy obiad idzie człowiekowi na wstecznym. Hip hip - urrra! Jak widać - chcieć to móc.
Również pozdrawiam ciepło Kolegę "po fachu" oraz pozostałych Współpasażerów rejsu EKaEsem :)
myślę, że on bąki puszcza regularnie ale nie uważa tego za dobrą informację dla rynku
mógłby jednak napisać, że dotychczas wiceprezes brał jedno wynagrodzenie za zarząd no wicezarząd a teraz będzie brał dwie - mniejsze - może raczej dwa wynagrodzenia czyli za pracę jako dyrektor członek zarządu - od tego zusy i inne dyrdymały oraz za wiceprezesowanie już tylko z podatkiem dochodowym
jeżeli netto suma tych dwóch jest równa netto tej starej jednej a brutto suma tych dwóch jest niższa niż brutto ta pierwsza to OK
macie tu na pokładzie babsztyla z którym nawet takiemu przyzwoitemu kwitowi ciężko bedzie urosnać ;)
zasiorbałym tego czegoś sporo bo kapitalnie mi podchodzi branża i akcjonariat , ale nie moge rozgryźć co tam się u nich naprawdę stało w ostatnim kwartale i co teraz kombinują ;/