Potwierdzona informacja, przebieg testów technologi HydroPlant w autobusach odbędzie się we Wrocławiu ! Świetna informacja na rozpoczęcie tygodnia :)
Zgodnie z umową, zawartą z Miejskim Przedsiębiorstwem Komunikacyjnym Sp z o.o. we Wrocławiu („MPK”) - dużym przewoźnikiem komunikacji miejskiej, działającym w jednym z największych miast w Polsce posiadającym flotę ponad 340 autobusów - testowanie technologii na dwóch autobusach komunikacji miejskiej rozpoczęło się 15 października i potrwa do 15 lutego 2015 roku.
Lepiej dodać tak ważne info w odpowiednio widocznym miejscu aby nie została ona przeoczona :) Dla wszystkich zainteresowanych samą technologią wrzucam link do informacji odnośnie szczegółów danej technologii i wrocławskiej firmy autobusowej
...tak to jest, informacja rozchodzi się szybko, gdy tylko potwierdzą skuteczność przedsięwzięcia, umowy posypią się lawinowo, ....gawiedź rzuciła się na spółki medyczne, a tam wszystko w powijakach , a na terra gotowa technologia z natychmiastowym przełożeniem na wynik, ....hehe zobaczymy kto i ile sztuk wtedy kupi, tym bardziej, że akcje nowej emisji niedopuszczone do obrotu przez rok !!! ...hehe, czekam na moje 100 zł, ....wartość rynku tylko w Polsce 250 mln dolarów !!!!, a gdzie reszta Europy !!!!
Jestem przekonany że tutaj nikt nie będzie czekał do 15 lutego 2015 :) na zakończenie testów. MPK już po miesiącu będzie widziała czy technologia się sprawdza.
Jeżeli wydają rocznie na paliwo 50mln to szybko można zrobić analizę. Jeżeli dana technologia zaoszczędza spalanie na poziomie 15% to ile pieniędzy na tym zaoszczędzą ? Ponad 7mln a chyba każdy przyzna, że jest to ładna oszczędność. Dodatkowo spojrzmy na ilość posiadanych autobusów. Chyba każdy bez problemu sam sobie przeliczy jaka to jest oszczędność dzięki tej technologii.
Według mnie większe zainteresowanie nią przez wszystkie firmy czy to przewozowe czy dostawcze to tylko kwestia czasu w naszym kraju jak i europie
....hehe, a potem bedo się zastanawiać, że jak mogłem nie uświadomić sobie skali i zakresu tego przedsięwzięcia ....kaźwa tylko jedno mpk w Polsce w jednym mieście i 50 baniek wydatków na paliwo rocznie, a szacowana oszczędność 10 baniek, nie wspominając o możliwości refundacji kosztów montażu urządzeń z racji pozytywnego wpływu na środowisko, a gdzie pozostałe miasta i inne firmy czy to miejskie czy prywatni przewoźnicy w Polsce, a gdzie Europa ....heheh
Najpierw muszą przyjść wyniki czy to na pewno się sprawdza.. Slotkin powiedział że do 3 tygodni będzie już wiadomo jakie są wyniki instalacji w tych dwóch autobusach, czyli 14 pazdziernika bylo info to do przyszłego tygodnia powinno się wyjaśnić wszystko..
.dokładnie tak, ale czy po podaniu wyników kupi się w tej cenie ???, no oby , to jest raczej pewne rozwiązanie, pamiętam, jak na pb prezentowali artykuł i filmik o jakimś polskim konstruktorze, który miał coś podobnego w starym mercedesie i prezentował zalety urządzenia, pomyślałem wtedy, że to niemożliwe , że nikt tego nie spienięży, a tu proszę, tylko, że to niestety nie Polacy !!!!!....no i według mnie każde kolejne pozytywne info powinno być podawane gdy kurs stoi już sporo wyżej ,a nie gnije w bezruchu !!!, no zobaczymy, zobaczymy .....
nawet jeśli spekuła się tym nie zainteresuje to oni będa musieli kurs dzwignąć bo nie sprzedadzą tych 10 mln :-) choć jeśli pojawi się konkretne zlecenie choćby od mpk to już się ludzie powinni zainteresować..
patrząc tylko na szacunki rynku dla tej technologii i plan powstania fabryki tych urządzeń w Polsce, to naprawdę nie można uwierzyć, że tak małe jest zainteresowanie, ale tak zwykle bywa, że przebudzenie nadciąga stopniowo, z kulminacją mega wytrysku ..hehe, ..a co do urządzenia to musza je przetestować tutejsi niedowiarkowie, bo przecież dawno jest przetestowanie i przebadane ......potrzeba naocznego i namacalnego przekonania, ....wystarczy , że, tak jak piszesz, będzie pierwszy pozytywny wynik, a wtedy umowy posypią się lawinowo już bez testowania, ..zresztą chyba powinny pojawić się jakieś kolejne umowy na testy w związku z umową którą zawarli na marketing urządzenia w kilku województwach ....
..no i w przypadku pozytywnego wyniku, wystarczy jeden artykuł w wyborczej, która leży na każdym biurku w każdym urzędzie miasta, gminy itp., by nie opędzili się z zamówieniami !!!
No jak umowe jakąs konkretną dorwą to ktoś bądź coś o nich napisze lub powie, bo spółka skarbu państwa która zawiera umowę by zaoszczędzić pieniądze nie moze pozostać bez echa w tym kraju :-)
...no i gdy tylko wynik będzie pozytywny, to na te 10 mln akcji ustawi się kolejka i to nie w cenie rynkowej, tylko takiej, która wybiega w przyszłość i dyskontuje przyszłe wyniki , powinni wtedy pozyskać konkretnego partnera za konkretne pieniądze, !!!! , a ff wówczas nie ulegnie zmianie i ci co kupili teraz będą liczyć konkretne zyski, drugi ekokexport może wyglądać przy tym blado ......
czy mieszkania już zastawiliście pod kredyt na akcje?? może pożyczka u rodziny, znaajomych? Mogę polecić dobry lombard. Provident, wonga czekają, przyjadą
Patrząc na oszczędności jakie zapewnia technologia to możliwe, że będzie ona szybciej się zwracać niż po roku :P O dotacje mogą i powinni się ubiegać, możliwe, że to kwestia czasu zanim tak postąpią
Kto tu ujada ? Technologia się sprawdzi co jest pewne i przynosząc takie oszczędności będzie miało ogromne zainteresowanie. To jest pewne i nie jest to żadne naganianie itp
Potwierdzone informacje odnośnie tego macie czy są to tylko wasze przypuszczenia ? Ja nic nie słyszałem o tym a nie warto rozpowszechniać fałszywych informacji o technologii, która ma potencjał sama w sobie
I gadałby sam ze sobą ? :P Może końcówkę mają inną ale nam już nie jest dana to ujrzeć :)
Do końca testów jeszcze sporo czasu a po dotacjach spokojnie mogą zwiększyć ilość testowanych maszyn. Jak wczoraj było z powrotem 0,60 to nic nie stoi na przeszkodzie aby do końca roku doszła granica 1zł, myślę że to całkiem możliwe