Dnia 2014-10-24 o godz. 10:00 ~sklepowy napisał(a): > Skrobia, ktora zalega na placu w Pepeesie - jest wynikiem nadwyzki > produkcji , czy tez zalamaniem sprzedazy ? widzieliscie te palety z worami na google map...?
I na podstawie tego widoku snujesz swoje podejrzenia? :)
Dnia 2014-11-17 o godz. 21:05 ~Rolnik napisał(a): > rekordowa zbiory ziemniaka ,skrobia na placu ,co z cenami ?
Wy naprawdę realnie widzieliście, że skrobia leży na placu pod gołym niebem na Poznańskiej w Łomży? Jakoś nie mogę uwierzyć, że pełnowartościowy towar mógłby być tak przechowywany, gdy mamy taki klimat jak mamy (deszcz, wiatr i niebawem pierwszy śnieg). Bardziej mnie zastanawiają ostatnie ruchy na akcjach - dziś jakoś szczególnie przerzucają z lewej na prawą i odwrotnie - to zastanawia cel takich zabiegów, a nie skrobia na placu widziana przez Google Maps (LOL) lub ceny skrobi na światowych giełdach towarowych jak nikt z nas nie wie jak to przeliczy się na zysk spółki, który dla inwestora w akcje spółki jest ważną pozycją. Pozdrawiam.
Duża produkcja , ceny na skrobie w gore ,duże obroty i zysk , ceny akcji w gore !.tylko jaka sytuacja na rynku , ceny na skrobie w dół czy w gore .?czy ktoś wie?
Od jakiegoś czasu jest wzmożony ruch na akcjach PPS - tylko pojawia się pytanie: czy to jest zbieranie, czy może jednak wywalanie lub z worka do worka przerzucanie?
Czy jest ktoś kto siedzi na PPS dłużej i mógłby więcej podyskutować na temat firmy ?
Firmę obserwuję od 2008 roku (byłem ze spółką podczas splitu, skupu itd ). Widzę cały czas duży potencjał wzrostowy . CZy jest ktoś kto chciałby podyskutować na temat firmy. Może być na private...
Aneks do umowy o linie kredytowe (podwyższenie dostępnych limitów dostępnych środków) w grupie PPS, czyli może być tak, że jest sporo ziemniaków do skupienia, będą produkować skrobię i inne w większych ilościach, więc może jest zwiększone zapotrzebowanie na ich produkty.