• OSTATNIE SŁOWO Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    przewalono prawie 500k akcji i to jest na MITka bardzo dużo...jest to grubo ponad 8 krotność ostatnich średnich obrotów dziennych , wczoraj (ktoś)więcej nie mógł upchnąć , maksymalnie obdzielił ulicę,
    gdyż niższy kurs zawiesiłby transakcje - widły dolne (poniżej 19gr),
    zresztą poniżej 19gr zostało tylko ostatnie 3 zlecenia mało znaczące ,
    a więc wyliczone ilości sprzedaży, ten "ktoś" optymalnie dopasował do lewej strony (zlecenia K),
    a dzisiaj ten ktoś będzie prawdopodobnie liczył na odbudowanie lewej strony a w konsekwencji na dokończenie dzieła ..... być może wielokrotne ...
    dziwi trochę bezczynność rozgrywającego ?
    chociaż jest wyjaśnienie : priorytetem rozgrywającego zawsze jest po pierwsze : utrzymać płynność waloru na rynku , utrzymać minimalne średnie wolumeny , a w dalszej części to cena za akcję . itd....
    Cena jest już mniej ważna, oczywiście w granicach widełek - założeń ,ustaleń z emitentem.
    odeagowanie to podtrzymanie płynności - a na tym się skupia rozgrywający i to cel nr
    1.
  • Re: OSTATNIE SŁOWO Autor: ~oszukanyBankrut [89.229.213.*]
    EGON DUŻO MASZ AKCJI JA NAKUPIŁEM BEZ OPAMIETANIA NA GÓRCE I NIE WIEM CO SIE DZIEJE
  • Re: OSTATNIE SŁOWO i ZAWIESZENIE ??? Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    i jeszcze jedno :
    -analizując to co się dzieje na MITku istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo ,że notowania zostaną zawiedzone do czasu złożenia wyjaśnień do KNF i GPW,
    zapewne zawiadomienia zostały wysłane przez "oszukanych" inwestorów ,
    dzisiaj widły dolne ustawione są na 17gr.
    - prezio kompletnie nic nie robi w kierunku scalenia akcji (brak info) - a więc wychodzi z założenia po co generować dodatkowe koszty dla spółki jak jest ta czynność zbędna
    - kolejne ostrzeżenie dla MITka i ponowne wciągnięcie na czarną listę zagrożonych spółek na GPW
    - itd.

wszystko układa się w jedną całość....
    dla mnie to czytelny scenariusz ... być może za oczywisty - ???
    być może warto zastanowić się nad wariantem ochrony tych resztek kapitału ..
    ale lepiej mieć tego wróbla w garści niż gołębia w przyszłości ....
  • Re: OSTATNIE SŁOWO Autor: ~lelum [178.252.11.*]
    imho, wczoraj to raczej wystraszona drobnica sprzedawała co to jest 500k akcji to zwykłe drobne
  • Re: OSTATNIE SŁOWO Autor: ~oszukanyBankrut [89.229.213.*]
    NO CÓŻ EGON SUGERUJESZ ABY RATOWAĆ RESZTKI KAPITAŁU I ODDAĆ OSZUSTOM PO 15 GR A PAN PREZIO PRZEJMIE SPÓLKE WARTĄ 300 000 000 ZŁ ZA 20 MIL ZŁ COŚ TU NIE TAK
  • Re: OSTATNIE SŁOWO Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    JESTEM NEUTRALNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    nie , NIE nic nie sugeruje
    każdy sam podejmuje decyzje
    możecie uśredniać i uśredniać .... itd.

to że ja oddaję resztki MITka (groszowe sprawy) to jest moja decyzja,
    a moje ilości nie mają wpływu na kurs - także jestem neutralny
    ale staram się opierać na dostępnych faktach i informacjach ze spółki których jest nie za wiele ...
    ................................................................
    a odnosząc się do wartości spółki ok 300mln to główna wartość to MNI Premium (przypominam tu jest ustanowiony nadzorca) ponad 290mln dodatkowo wartości niematerialne to prawie 60mln
    a więc ile warta jest spółka - sam sobie odpowiedz a WK czy jest wiarygodna ? a w związku z powyższym podstawowe wskaźniki może warto zrewidować (C/WK, itd.)
    cdn
  • Re: OSTATNIE SŁOWO Autor: ~XXX [217.108.170.*]
    Egon, pracowałem trochę w Bankowości, zasadą przy takiej wycenie jest korekta Aktywów o Pozycje niematerialne i prawne, Czyli takie podejście ostrożnościowe, jeśli o tą kwotę skorygujemy aktywa? Co zostanie? w zasadzie tylko należności ze Spółek powiązanych.

Siedzę w tym Mitku trochę, coś posprzedawałem, coś zostało. Naruszyłem wszelkie zasady gry na giełdzie, i pretensje w sumie mogę mieć tylko do siebie. Nadal tego nie sprzedaje, bo wydaje mi się że jak sprzedam to odbije. I prawdę mówiąc cena 0 będzie mniej bolała, niż wyjście przed odbiciem. Jest to chore,wiem, no ale to mój wybór.

• Re: OSTATNIE SŁOWO Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    bardzo ciekawe "wyznanie" inwestora :

......Nadal tego nie sprzedaje, bo wydaje mi się że jak sprzedam to odbije. I prawdę mówiąc cena 0 będzie mniej bolała, niż wyjście przed odbiciem. Jest to chore,wiem, no ale to mój wybór......

widzę że opierasz swoje decyzje na przeczuciach osobistych lub na ...... swoim "chciejstwie" ,
    i masz smutne doświadczenie w inwestowaniu w inne akcje i w fakt że jak sprzedaż to wtedy akcje wzrosną .. to bardzo dziwne podejście ---- zapewne kiedyś tak to doświadczyłeś...
    "to tak jak moja żona : oglądając mecz zasłania oczy wierząc w to, że może zapeszyć i nasi braki nie strzelą ...."

TAKI STAN PSYCHIKI (UMYSŁU) JEST DOŚC CZĘSTO OPISYWANY W PSYCHOLOGII PRZEZ FACHOWCÓW - POCZYTAJ ...

PAMIĘTAJ ,ŻE TY NIE MASZ WPŁYWU NA KURS AKCJI - INNII O TYM DECYDUJĄ , A TY MOŻESZ TYLKO WPASOWAĆ SIĘ W ICH USTALENIA I RUCHY I WTEDY WYGRASZ ... A JAK BŁĘDNIE OCENISZ RUCHY ROZGRYWAJĄCEGO TO PRZEGRYWASZ I SPADASZ NA DNO
    I WAŻNE ABYŚ PONOWNIE SIĘ PODNIÓSŁ I NIE POEŁNIAŁ TAKICH BŁĘDÓW...'
    A TY BYŁEŚ JAK TWIERDZISZ BANKOWCEM - A WIĘC PRZYGOTOWANIE MERYTORYCZNE MASZ ...

[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.