przeglądając wątki osób, które piszą na tym forum natknąłem się na tą informację i doszło do mnie jak bardzo silne fundamenty ma ta spółka już w tym momencie. więcej tutaj https://www.bankier.pl/forum/temat_tu-trzeba-byc,15550379.html
przejęli 40 oddziałów od innej firmy i w ten sposób zamierzają pokrywać większość swoich koszów. co to tak naprawdę oznacza dla każdego akcjonariusza ?
dokładnie to, że spółka w najbliższych latach zamierza generować zyski i jak najbardziej ograniczyć koszty swojej działalności czyli w przetłumaczeniu wszystkie kontrakty, które teraz podpisuje będą wpływały na powiększenie zysków. sądzę, że lata w których byliśmy na minusie odchodzą w przeszłość. bardzo dobry info.
wielkie dzięki za podesłanie ciekawej informacji. faktycznie, gdzieś czytałem na internecie albo w sprawozdaniu, już nie pamiętam, że prezes chce aby te 40 oddziałów pokryło od 50 do 70 procent kosztów operacyjnych.
czuję, że dzisiaj będą duże wzrosty, ale to tylko moje przeczucie.
Jak mi żal was za brak umiejętności czytania ze zrozumieniem .... 40 to nie oddziały tylko liczba klientów których przejmują aby zwiększać stałe wpływy Zatem Panowie nie posądzam was o celowe pisanie głupot tylko o brak umiejętności jak wyżej czyli czytania ze zrozumieniem Przejmowanie klientów to rewelacyjna strategia gdyż w tej niszy nie da sie przejąć podmiotów , wszystkie podmioty z tego segmentu to firmy rodzinne albo nie liczące sie na dłuższa metę molochy jak Asseco
sorry pomyliłem się. chodziło oczywiście o 40 klientów. jednak najważniejsze jest to, że założeniem prezesa jest to, aby tych 40 klientów pokrywało około 50 % kosztów operacyjnych.
Niezły balon, prognoza zysku 1,5 bańki, a kapitalizacja ponad 120 baniek. Zysk na akcję ok. 3 groszy. Nie naganiać na balona. Eonet, kapitalizacja ok. 10 baniek, zysk za 1 półrocze ok. 1,7 bańki. Plus 3 projekty z dofinansowaniem. Co za parodia na tym nc.