Dnia 2014-10-11 o godz. 07:40 ~topfacet napisał(a): > Zamieść AT, bo się lepiej znasz, ale technicznie to mamy chyba sygnał > sprzedaży, czy tak...? Ewentualnie jaki jest teraz zasięg spadków...? Dawno nie zaglądałem - tak na szybko - krótkoterminowo, rzeczywiście w zeszłym tygodniu pojawił się sygnał sprzedaży - przebicie minimów. Nie mam za bardzo czasu robić analizy, ale pierwszym mocnym wsparciem (psychicznym, nie technicznym) będzie 1zł.
Co wpływa na sytuację - cały czas brak umowy z Arabami (chyba powoli inwestorzy doszli do wniosku, że je nie będzie), druga rzecz zakup nowej siedziby, co pewnie wygeneruje spore koszty i wkrótce emisję obligacji. Trzeba by spojrzeć jak na kurs wpływały poprzednie emisje (zasięg spadków).
Dnia 2014-10-13 o godz. 11:13 ~ił napisał(a): > A Ty sprzedałeś coś, czy czekasz na odbicie...?
Ja zostawiłem akcje, tak jak kiedyś pisałem nie traktuje tej spółki spekulacyjnie. Na razie nie dokupuje i nie sprzedaję, nie mam fundamentalnych i technicznych przesłanek do konkretnego ruchu.
Dnia 2014-10-13 o godz. 21:50 ~eche napisał(a): > No przecież sam tu napisałeś na wątku, że padł sygnał sprzedaży, to > jak to jest, bo sobie właśnie zaprzeczyłeś...?
Odpisałem wczoraj, ale nie wszedł komentarz.
Pisałem o krótkoterminowym sygnale sprzedaży i o tym że nie traktuje tej spółki spekulacyjnie i nie inwestuję krótkoterminowo, więc taki sygnał był, ale nie dla mnie :)
Dnia 2014-10-14 o godz. 12:52 ~straszenie napisał(a): > sygnału sprzedaży to raczej się na szczytach szuka po dystrybucji > dużej, a nie przy dołkach, gdzie trzeba akumulować i obrót żaden
Wszystko zależy od perspektywy i okresu inwestowania. Dla "krótkoterminowców", przebicie dotychczasowych minimów i silnych wsparć jest sygnałem do sprzedaży i poszukiwanie dołka niżej. Dla innych może być sygnałem do kupna i akumulacji. Każdy ma swoją strategię, swój rozum i ryzykuje własną kasą :)