Hej Dostałem propozycję rolowania serii zapadającej niebawem. Jest tu ktoś jeszcze komu to zaproponowano. Mam wątpliwości czy w to wchodzić, chciałbym poznać Wasz zdanie.
zaczyna się nagonka na spadki wiem za niedługo zbieranie się zacznie nikt nie chce puszczać czyli dobry znak jak myślicie na ile dojdzie po info że obligacje spłacone
ten biznes się skończył wraz ze zmianą EPU, zobacz po innych firmach windykacyjnych, co piszą o rynku sprzedaży wierzytelności, jest kicha ceny poszły w górę, i niewiele się sprzedaje długów. Jedynie Kruk ( bo największy) i Kredyt In. dają rade. więc sam sobie na pytanie odpowiedz, przeczytaj też bardzo dokładnie SF EKA za 2013 rok, zobacz jak zysk zrobili....
ja tam swoje wiem naciągaczy będzie pełno każdy chce tanio normalne ale też mało kto sprzedaje po nizszych cenach wole pokisić ale nie sprzedam od wiosny kurs i tak poszedł w góre był po 25gr do wiosny srednio 80 gr będzie to mam 100 procent dziękuje ślicznie
musze gadać bo kto go ma przekonać wy naciągacze tylko ręce wyciągacie od biednych ludków tu nic złego nie będzie sami skupujecie a innych zwałujecie w spólkce jest ok pogadamy już niebawem
Jesli wiesz ze spolka nie ma kapitalu na splate, sensowniej jest rolowac zadluzenie - wczesniej jednak warto dowiedziec sie jakie plany ma zarzad na poprawe rentownosci - splate dlugu;
Warto tez rozwazyc propozycje wzmocnienie zabezpieczenia jesli masz obawy.
Brak rolki tej seri to tak naprawde pociagniecie do strat glownie obligatoriuszy; gdyz przestana otrzymywac odsetki i raczej nie zobacza szybko nominalu z obligacji.
Człowieku! Nad czym Ty się w ogóle zastanawiasz? Bierz kasę (odsetki i wartość nominalną obligacji)!
Jeśli chcesz ponownie zainwestować w obligacje e-kancelarii, to możesz je kupić na rynku wtórnym z bardzo dużym dyskontem. Na rynku wtórnym są nawet emisje obligacji e-kancelarii notowane poniżej 40% wartości nominalnej! Kupując taką obligację możesz mieć ok. 100% rocznej stopy zwrotu.
Tyle, że takie notowania na rynku wtórnym, pokazują obawy rynku co do wypłacalności e-kancelarii - a raczej bardzo wysokie prawdopodobieństwo bankructwa!
Celem wierzyciela jest pobierać odsetki i odzyskać kasę w nominale. Jeśli Nasz Kolega ma do wyboru odzyskanie nominału lub zrolowanie emisji (np. na 12%), to moim zdaniem nie ma nad czym się w ogóle zastanawiać tylko brać nominał i w nogi.
Jeśli nadal wierzy w eKancelarię - to z dużo większą rentownością może kupić ich obligacje na rynku wtórnym. Jeśli nie wierzy - to niech się trzyma od niej z daleka...