• EKA1014 Autor: ~Piotrek [83.11.71.*]
    Hej
    Dostałem propozycję rolowania serii zapadającej niebawem. Jest tu ktoś jeszcze komu to zaproponowano. Mam wątpliwości czy w to wchodzić, chciałbym poznać Wasz zdanie.

Piotrek
  • Re: EKA1014 Autor: ~re [213.199.192.*]
    nie warto ryzykować tu może być scenariusz casflow upadłości
  • Re: EKA1014 Autor: ~karabin [85.202.220.*]
    już mi się to podoba bankrut upadłosć itp a za dwa tygodnie wystrzał pod 1 zł dzięki za podpowiedz
  • Re: EKA1014 Autor: ~olo [85.202.220.*]
    zaczyna się nagonka na spadki wiem za niedługo zbieranie się zacznie nikt nie chce puszczać czyli dobry znak jak myślicie na ile dojdzie po info że obligacje spłacone
  • Re: EKA1014 Autor: ~zza [89.70.171.*]
    ten biznes się skończył wraz ze zmianą EPU, zobacz po innych firmach windykacyjnych, co piszą o rynku sprzedaży wierzytelności, jest kicha ceny poszły w górę, i niewiele się sprzedaje długów. Jedynie Kruk ( bo największy) i Kredyt In. dają rade. więc sam sobie na pytanie odpowiedz, przeczytaj też bardzo dokładnie SF EKA za 2013 rok, zobacz jak zysk zrobili....
  • Re: EKA1014 Autor: ~maniek [85.202.220.*]
    ja tam swoje wiem naciągaczy będzie pełno każdy chce tanio normalne ale też mało kto sprzedaje po nizszych cenach wole pokisić ale nie sprzedam od wiosny kurs i tak poszedł w góre był po 25gr do wiosny srednio 80 gr będzie to mam 100 procent dziękuje ślicznie
  • Re: EKA1014 Autor: ~olo [85.202.220.*]
    kase na obligacje już mają to jest gra na cierpliwosc
  • Re: EKA1014 Autor: ~Piotrek [83.11.72.*]
    Fajna dyskusja ale nie na temat... Szkoda...
  • Re: EKA1014 Autor: ~hm [85.202.220.*]
    spodziewałem się tego ale po info że obligacje spałcone nie zdąze kupić dlatego sobie biore po trochu nie patrze na innych
  • Re: EKA1014 Autor: ~daro [85.202.220.*]
    nie masz nic do stracenia a pewnie procent większy
  • Re: EKA1014 Autor: ~blabla [87.207.40.*]
    Jakies problemy masz z glowa, ze gadasz sam ze soba geniuszu ?
  • Re: EKA1014 Autor: ~iro [85.202.220.*]
    musze gadać bo kto go ma przekonać wy naciągacze tylko ręce wyciągacie od biednych ludków tu nic złego nie będzie sami skupujecie a innych zwałujecie w spólkce jest ok pogadamy już niebawem
  • Re: EKA1014 Autor: ~iro [85.202.220.*]
    http://pulsinwestora.pb.pl/3858905,22325,e-kancelaria-odpowiada-obligatariuszom
  • Re: EKA1014 Autor: ~dex [139.149.31.*]
    Jesli wiesz ze spolka nie ma kapitalu na splate, sensowniej jest rolowac zadluzenie - wczesniej jednak warto dowiedziec sie jakie plany ma zarzad na poprawe rentownosci - splate dlugu;

Warto tez rozwazyc propozycje wzmocnienie zabezpieczenia jesli masz obawy.

Brak rolki tej seri to tak naprawde pociagniecie do strat glownie obligatoriuszy; gdyz przestana otrzymywac odsetki i raczej nie zobacza szybko nominalu z obligacji.
  • Re: EKA1014 Autor: ~Wujek-Dobra-Rada [46.238.124.*]
    Człowieku! Nad czym Ty się w ogóle zastanawiasz? Bierz kasę (odsetki i wartość nominalną obligacji)!

Jeśli chcesz ponownie zainwestować w obligacje e-kancelarii, to możesz je kupić na rynku wtórnym z bardzo dużym dyskontem. Na rynku wtórnym są nawet emisje obligacji e-kancelarii notowane poniżej 40% wartości nominalnej! Kupując taką obligację możesz mieć ok. 100% rocznej stopy zwrotu.

Tyle, że takie notowania na rynku wtórnym, pokazują obawy rynku co do wypłacalności e-kancelarii - a raczej bardzo wysokie prawdopodobieństwo bankructwa!
  • Re: EKA1014 Autor: ~dex [139.149.31.*]
    Tylko jesli nie zroluje obecnej seri, to jest sporo ryzyko ze nie bedzie juz co brac... :) bo brak rolki jednej seri wylozy cala firme.
  • Re: EKA1014 Autor: ~Wujek-Dobra-Rada [46.238.124.*]
    Celem wierzyciela jest pobierać odsetki i odzyskać kasę w nominale. Jeśli Nasz Kolega ma do wyboru odzyskanie nominału lub zrolowanie emisji (np. na 12%), to moim zdaniem nie ma nad czym się w ogóle zastanawiać tylko brać nominał i w nogi.

Jeśli nadal wierzy w eKancelarię - to z dużo większą rentownością może kupić ich obligacje na rynku wtórnym. Jeśli nie wierzy - to niech się trzyma od niej z daleka...
  • Re: EKA1014 Autor: ~zza [89.70.171.*]
    oj dobrze prawisz dobrze.
[x]
EKANCELAR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.