Wykres, AT Autor: ~Nowy_akcjonariusz [89.229.38.*]
http://zapodaj.net/27a11c6309e7d.jpg.html
Ciężko znaleźć dobrą rokującą spółkę, RADPOL moim zdaniem będzie rósł podobnie jak Apator. Wyniki coraz lepsze, branża mało spektakularna, będzie rosło bez fleszy i jupiterów. Dziennikarze zainteresują się przy 20 zł pewnie :)
Oczywiście to moje prywatne zdanie i proszę się nim nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
Dnia 2014-10-15 o godz. 05:05 ~11 napisał(a): > Gdyby mega grubas wszedłby na kupno to inaczej by gadali. > Nie ma się co oszukiwać Radpol nie jest spółką popularną,może to > się zmieni za 10 lat
Największe pieniądze w życiu zarobiłem na spółkach niepopularnych, zapomnianych. Najwięcej straciłem na spółkach popularnych i modnych.
Moim zdaniem spółka z takimi wynikami i perspektywami będzie popularna ale ja będę wtedy ją sprzedawał :)
Dnia 2014-10-17 o godz. 12:53 ~brum napisał(a): > No to witaj w klubie. A ile wytrzymujesz na tych niepopularnych? 3-5-10 > lat?
Max miałem 3 lata, optimusa od 1,15 Na forum byłem wtedy ja, mario, jakaś kobieta (zapomniałem nick) i pewien rysio który odradzał zakup bankruta, balona itd :) a już było słychać o połączeniu z CDP (w forbsie artykuł) Później dochodzili nowi, ale nieliczni, a optimus ruszył na 1,6 2 3,5.... itd, każdy wie. media przy 7 zł chyba się zainteresowali, analitycy rekomendowali kupno chyba od 8 czy 9 :)
Radpol jest niepopularny ale przy takich stopach procentowych stabilne i rozwojowe spółki dywidendowe to perełki. Optimus to może tu nie będzie nie to tempo, ale tak jak rósł Apator bardziej to widzę, i czas na wzrost jest już bo spółka zapomniana i "ukiszona" jak dobre ogórki ;) Ostatni transfer akcji Bielowickiego z Nikozji do USA też daje do myślenia, coś będzie pozytywnego