Umowa z nowym klientem Zarząd Suntech informuje, że dnia 9 października 2014 roku otrzymał podpisaną przez Grupę Multiplay umowę na dostarczenie systemu do paszportyzacji sieci. Rozwiązanie dostarczone przez Suntech będzie wspierało najważniejsze procesy biznesowe realizowane w sieci Grupy Multiplay: zarządzanie usługami, obsługę awarii, rozbudowę sieci i jej utrzymanie. Multiplay jest dynamicznie rozwijającą się grupą dostarczającą usługi multimedialne klientom indywidualnym i biznesowym w województwie śląskim i opolskim. Działalność Grupy koncentruje się na kompleksowych usługach z zakresu telefonii, telewizji i internetu. Usługi te dostarczane są klientom drogą światłowodową. Wartość kontraktu objęta jest tajemnicą handlową.
nikt nie chce oddać już tak nisko. Przyjedzie dobre info to będą się rzucać, chyba, że ktoś szybciej zdecyduje się dokupywać. Zobaczycie, że będzie tu wystrzał.
Problemem na tej spółce jest praktyczny brak możliwości oceny jakie będą przychody spółki. Wszystkie kontrakty owiane są tajemnicą. Spotkaliście się gdziekolwiek z taką polityką? Jezeli spólka decyduje się na emisję akcji i bycie notowaną to chyba jakaś przejrzystość jest wymagana. Tym bardziej w szambie jakim jest newconnect, gdzie każdy zastanowi sie 2 razy zanim wyłoży kasę, taka postawa nie sprzyja pozyskiwaniu inwestorów
Nie podawanie kwot podpisanych kontraktów tłumaczą ochroną przed konkurencją... i nie zamierzają rezygnować z tej polityki. Tak więc jedyną weryfikacją są wyniki. Te zaś zgodnie z zapowiedzią w tym roku mają być dodatnie. Pierwsza weryfikacja prognozy będzie za miesiąc jak poznamy raport za IIIQ.
Drugi problem to większościowi akcjonariusze a konkretnie nie zrozumiały dla mnie konflikt. Śmiem twierdzić, że gdyby nie blokada emisji dla inwestora strategicznego, dziś byśmy operowali na zupełnie innych poziomach. Niestety 2 razy zadawałem pytanie w "akcji inwestor" czy dalej jest zainteresowanie z jego strony i 2 razy nie doczekałem się publikacji ani tym bardziej odpowiedzi.
wszystko zalezy od wyników, jak beda dobre to wywale papier na podbitce i wejde znowu na korekcie, w okolicacj 0,4-0,5 zł. No i istotna kwestia tego inwestora, jesli takiego pozyskaja to wreszcie tu zacznie sie coś dziać. Wtedy warto posiadac te akcje. A na dzien dzisiejszy to raczej żałuje ze wpakowalem sie w suntecha