• Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~Inwestor [95.41.119.*]
    http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/MADKOM

Wg mnie w tym ruchu przebijemy gdzieś pod 3,5 - 3,75. Wystarczy jeszcze jakiś poważniejszy kontrakt w tym kwartale i uwiarygodni to prognozy w 100%. Spółka faktycznie ma nowe otwarcie i zapowiadają się tłuste lata. Do tego ten wątek w medycynie i .... Emdesoft to spółka, która posiada ukończone dwa produkty i nie generuje kosztów, to bardzo komfortowa sytuacja gdyż tylko pozostaje nam sprzedawać i to czynimy. W przyszłości planujemy tą spółkę połączyć z Madkom SA, jednak musimy poczekać na ukończenie okresu trwałości związanego z udzieloną pomocą deminimis.
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Mam 3 perly z NC:
    -- PYLON
    -- MADKOM
    -- AEDES

Kazda z nich ma realny biznes, realna dzialalnosc operacyjna i realny zysk netto. Wszystkie stanowia 0.1% normalnych spolek z calego bagna zwanego NC.

Kazda z nich jest niedoszacowana. Ale na kazda z nich przyjdzie czas:
    -- AEDES podal komunikaty w poprzednim miesiacu i wzrost 0.70-1.80
    -- MADKOM startuje obecnie z 2.00 na 3.50 jest realne
    -- PYLON za miesiac po Audioshow, dzis podali info o dofinansowaniu z PARP takze zaczniemy z poziomu 0.23

Cierpliwosc jest cnota.
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~maki [89.76.122.*]
    Re: PARP, marketing, komunikaty etc. Autor: ~Obawa [178.255.168.*] 2014-10-09 22:46

No przejrzalem jeszcze raz liste z Twojego pierwszego postu i nie zostaje nic innego jak powiedziec: ch.. du.. i kamieni kupa:)

Ten rok pokazuje ze Pylon lepiej radzi w produkcji komunikatow cenotworczych niz glosnikow. W sumie to NC to czego mozemy sie spodziewac. Najwidoczniej to kolejny "twor" ktory jest nastawiony na nasze pieniadze z nowych emisji.......

no więc perła czy może ch..du..i kamieni kupa?? Jak możesz Obawa tak pisać odmienne zdania? nie trzyma się to jednak kupy.
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~tomii [31.61.138.*]
    Ja z NC mam jeszcze BOMedia c/z jakieś 3.5, co roku wzrost obrotów i zysku, brak zadłużenia. Polecam
    Ten post byl napisany z przymruzeniem oka ( zobacz na koncu sa znaki smiechu ). Swoja droga na PYLONie jestem juz rok wiec patrzac hostoryczne posty znajdziesz dziesiatki merytorycznych moich wypowiedzi.

Anyway, na MADKOMIE jestem tez juz prawie rok aczkolwiek z mniejsza aktywnoscia.

Tak jak pisalem - wierze w kazda spolke z wymienionej, teraz czas na Madkom i wydaje sie mi ze Madkom dostanie troche schedy po Qumaku takze bedzie tu naprawde grubo. Ten kto byl na dniach inwestora tez dowiedzial sie ze prognoza mialabyc rewidowana - jak to sie zadzieje to +30% na jednej sesji.
    Tak tylko jescze dodam, jak bralem Madkoma rok temu w grudniu wowczas byla strata finansowa, duzo mniej projektow i nie do konca bylo widac swiatelko w tunelu a kurs chodzi po 0,30 ( odpowiednik dzisiejszych 3 zl ). Pisze to by podac zasiegu obecnego wzrostu, ktory jest budowany na fundamentach nieporownywalnie lepszych niz ubiegloroczne poziomy. Takze 3.50 to nalezy sie jak psu woda, myslmy barsziej o 4.00-4.50 bo tam powinnismy byc za kilka dni / tygodni bez zadnego ale. Pamietajcie, ze prywatna emisje akcjonariusze brali po 2,30 jak dobrze pamietam, takze i tak szokiem bylo, ze krotkoterminowo spadlo to na 2.00 zl.

Cierpliwosc jest cnota.

Ps. Pod katem AT wyglada bajecznie - 3 biale swiece, wolumen wzrostowy.
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: keekee [213.192.104.*]
    Nie wiem jak inni, ale emisja prywatna akcji MADKOM-u była o 0,21 zł (2,10 zł po resplicie). Kto chciał, mógł dokupić akcji jeszcze po 0,14 zł (przed emisją) lub 1,99 zł (po emisji).
    Teraz jest stabilniejszy kurs i chyba o to tak właściwie Prezesowi chodziło.
    Może być już tylko lepiej! :-)
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~PPP [212.96.231.*]
    Przy zrealizowaniu prognoz 4,5 zł to tylko przystanek. Dla spółki z takim potencjałem c/z 15 to śmiech. 10 zł to jest już mocno optymistyczny scenariusz, ale wszystko poniżej 4 zeta to okazja bo widać że spółka realizuje nową strategię jak w zegarku.
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~mk [93.181.133.*]
    Trudno znaleźć na NC porządne spółki. Oprócz madkoma mam jeszcze PGS, który jest wg mnie jeszcze lepszy, oraz małą pozycję na milestone, ale to już tak dla rozrywki, żeby nie było nudno :)
  • Re: Mocne KUPUJ dla MADKOM Autor: ~inwestor [83.30.27.*]
    Fakt PGS jest spoko. Ja czekam czy CLC zrobi w tym roku emisję ipo spółki zależnej. Chętnie bym wszedł w akcje Columbus Enery, ale madkom skubnąłem kilka razy i jestem happy !
[x]
MADKOM -8,00% 3,22 2026-05-12 16:07:00
2026-05-11
Inne informacje
Raport kwartalny za I kwartał
2026-05-06
Inne informacje
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.