Jak widać środki na akcje pożyczkowe nadal będą mieli kapitalizacja 4.5 mln, comiesięczna wartość udzielanych pożyczek ok 5mln, tylko czekać, aż w końcu wykręcą niezły zysk, tutaj jeszcze może być rakieta po ostatniej przecenie. Co do przeterminowanych kredytów, też swoja wartość mają i mogą zostać pchnięte dalej.
Powoli co do niektórych dociera, jak zdołowany papier tutaj jest. Nieśmiałe branie, a jeszcze nie tak dawno po 31 grochali oddawali, a za chwilę 30% do tyłu od dołka ech inwestory
Trzeba mieć wielkie szczęście by oddawać na samym dołku. Już 50 % w plecy :-)
Następne bdb info 4AUDYT zbada raport roczny za 2014,
jest to ścisła czołówka audytorów rankingu publikowanego corocznie przez Gazetę Giełdy "Parkiet" oraz "Rzeczpospolitą". ps ciężko gada się z samym sobą, widzę, ze nikt akcji nie posiada :)
Z tego co pamiętam skup własnych akcji jest obwarowany ograniczeniami, regulują to odpowiednie przepisy. Jeśli mnie pamieć nie myli to chyba max 25% dziennego obrotu mogą zrobić, a 50% z wyprzedzeniem, informując Komisję Nadzoru Finansowego o swoim zamiarze przekroczenia granicy 25 %
Spokojnie, są jeszcze ludzie z akcjami ;) Na razie nie mam się jednak z czego cieszyć bo długa droga do odrobienia strat na tym papierze.
Co do skupu, to niedawno pisałem w tej sprawie i dostałem informację, że póki co spółka przygląda się uważnie kursowi, a na pewno będzie komunikat jakby zaczynali.
Wkoncu ruszyło, tak przecenionej spółki na gpw dawno nie widziałem. Sytucja taka sama jak w czasie gdy akcje chodziły po 4zł. Ja dzisiaj zakupiłem troszke (bo zabardzo nie chcą oddawac) i mysle że pierwszy przystanek to 70gr czyli powrót w okolice ceny z ostatnich miesiecy. Tutaj wzrosty mogą być bardzo szybkie i dynamiczne przy takim arkuszu więc radze byc czujnym.