W poprzednim wątku napisałem na temat ostatniej zwyżki ceny, że był to "martwy ciąg". Napisałem wtedy ".....jakże bardzo był martwy, udowodnicie sobie sami w tym tygodniu, gdy się zorientujecie, że kurs spółki wraca do regularnych spadków i zacznie się upłynnianie kwitów, w obawie przed gwarantowaną przeceną, której dół określam na 14 groszy......" Właśnie obserwuję z uśmiechem, to co przewidziałem bezbłędnie. Zgodnie z trendem trzeba wrócić do dolnego ograniczenia kanału spadkowego. Wniosek jeden - siedzenie teraz na kwicie przyniesie dokuczliwą stratę. Okolice 14 groszy, to dopiero będzie miejsce przejściowe, a liczenie na zbawcze info jest daremne, jak cała procedura.
Ty możesz tylko pisać a ja robie to w realu.To ja wyrzuciłem 50k ,przechodzę na certusa. Stoję jeszcze po 23 (10k) i po 24 (10K) a zaraz ściągam , a o 14gr to na razie możesz pomarzyć "miszczu"!!
Na forum bankiera jest kilku uzytkowników na podstawie których wypowiedzi grono ludzi kształtuje swoje zachowanie na giełdzie. Sa to ludzie, którzy wypracowali sobie wiarygodność i można ich uwazac w pewnym sensie za jakieś tam autorytety wzglednie "guru" tego forum (oczywiscie w granicach rozsadku, bo uzycie slowa autorytet tu chyba jednak jest naduzyciem i to duzym). Ale z całym szasunkiem, 4,5 nie zaliczłabym do tego zacnego grona.