• cloud czy to nie brzmi znajomo? Autor: ~yodyod [46.204.199.*]
    Cloud Technologies S.A. Jest liderem rynku reklamy internetowej w segmencie technologii do przetwarzanych w chmurze (ang. Cloud Computing) dużych zbiorów danych (ang. Big Data) - to fragment z ich misji

kapitalizacja na NEW CONNECT 97,4 mln PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    wystarczył 1 (słownie jeden ekstra kwartał) oraz
    prognoza przychodów na 2014 12,5 mln PLN zysk netto 8 mln PLN
    od sierpnia wzrost ponad 500%

New Connect to miejsce gdzie spółka taka jak OKTAWAVE powinna szukac pieniędzy
    DZIŚ nie za rok, bo chodzi ponoc o to by byc pierwszymi!!!!!

można swobodnie zejśc ze 100% do 80-85% i pozyskac finansowanie i ruszyc z kopyta!

• Re: cloud czy to nie brzmi znajomo? Autor: dezintegrator [93.105.40.*]
    sentyment do NC jest obecnie bardzo marny i spółka które nie ma zysków nie pozyska tam kapitału. podany przez Ciebie przykład to czysta spekuła i poznawczo nic nie wnosi do wątku K2.
  • Re: cloud czy to nie brzmi znajomo? Autor: ~yodyod [46.204.199.*]
    pewnie!

spekuła,

a swoich kilku tysięcy akcji K2 nie chciałbyś sprzedac w takim ciągu po 50 PLN

oczywiście, uważałbyś że to niemoralne i takie tam..............

to może czas najwyższy żeby OKTAWAVE zarabiało, jak myślisz? bo ja nie wiem co operatorowi w tym segmencie tak przeszkadza w osiąganiu pokaźnych zysków poza tym, że K2 (sorry NAIWNI inwestorzy) uparło się, że jako jedyne będzie sponsorem imprezy!!!!!!!!!!!!!!

chłopie
    spółka zarabia, a że ma niski free float cóż,
  • Re: cloud czy to nie brzmi znajomo? Autor: ~telesfor [194.126.238.*]
    Jasne, brzmi nawet bardzo znajomo, podstawowy produkt to platforma do targetowania behawioralnego, podobny produkt oferuje przecież nugg.ad - jakiś czas temu w portfolio BMP a sprzedany deutsche post. W jednym kwartale pokazali skokowy wzrost wyników i kurs też wyskoczył, co nie było pewnie trudne przy płynności spółek na NC.
  • Re: cloud czy to nie brzmi znajomo? Autor: ~M7 [91.216.51.*]
    Generalnie jednak yodyod ma rację. Jeżeli OKTA chce pozyskac pieniądze na nastepne centra powinna poszukać pieniędzy nie w K2, a na giełdzie. Może być NEWCON, GPW, albo za granicą.

Jakoś im nie idzie znalezienie udziałowca technologiczno-strategicznego, wiec skoro mają dobra technologie i zaczynaja mieć zyski to w tym interesie nie można czekac na spokojny rozwój organiczny (jak cos zarobimy to będziemy dalej inwestować).
    Trzeba pozyskać kapitał i otwierać nastepne centra.

K2 - odwagi!!!
  • Re: cloud czy to nie brzmi znajomo? Autor: ~yodyod [37.31.12.*]
    a dziś CLOUD przy obrotach 44,5 k TO JEDNAK więcej niż K2 na GPW kosztuje juz 36 PLN

kapitalizacja bagatela 119 mln PLN

jak ja dziękuję BOGU, że dzięki BMP poznałem nowe technologie
[x]
FABRITY -2,28% 25,70 2025-10-17 16:48:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.