2014-10-08 11:50 Warszawa (PAP) DM BOŚ rekomenduje "kupuj" Duon, cena docelowa 3 zł Analitycy DM BOŚ, w raporcie z 30 września, rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla Duonu od zalecenia "kupuj" i wyznaczyli cenę docelową akcji spółki na 3 zł.
Rekomendacja została przygotowana przy cenie 2,16 zł za akcję.
"Pomimo olbrzymiego sukcesu spółki osiągniętego w przeszłości, ciągle widzimy możliwości wzrostu i uważamy, że biznes spółki jest ciągle bardzo atrakcyjny" - napisano w raporcie.
Cieszą mnie te rekomendacje z coraz wyższą ceną. Martwi mnie tylko, że są one podawane rynkowi przy mocno wykupionych już wskaźnikach. Gdzie byli owi analitycy z BOŚ i PKO, gdy miesiąc temu kurs męczył się z poziomem 1,70 zł ??
jak juz kupili to namawiaja na ich zakup innych by sprzedac z zyskiem
boze, co ty LNG sadziles ze to sa instytucje charytatywne, dajace pomoc :D pytanie od czapy ;)
a dlaczego kurs tak dlugo lezal,,, bo go zbierali od ekspertow takich jak xxx hahahaah po 1,66 1,5 1,7 jak nazbierali popedzili z kursem wyzej, teraz rekomendacja chca zwrocic uwage na spolke innych by kurs poszedl wyzej i tam zrealizuja zysk ;)
dzis akcja spadek przed ta informacja po co byla ? zjechali szybko nba 2,13 pozniej po info do gory szybko powrot tez by odebrac akcje takim laikom jak xxx ktory jak sam pisal gdy spada naelzy sprzedac :D:D:D ogolili troche ludzi z akcji i w gore.
tak czy siak o duonie robi sie glosno, rekomendacje trobia sie wysokie, to znak ze niedlugo bedzie trzeba uciekac,,,,,,
Sceptycznie podchodzę do takich rekomendacji z potencjałem ponad 30% Podobnie było z rekomendacją BOŚ dla Trakcji - wycenili papiery na 1,37 zł Po chwilowej euforii spadły już do 1.07 zł :/ Rekomendacja była wydana przy 1,05 Czyli oddali cały wzrost sprzed rekomendacji. Ponad 10 mln ubranych w rekomendowane akcje wisi teraz nad głową.
rekomendacje tez uwazam za nic dobrego. zazwyczaj maja wywolac popyt i pomoc uplynnic komus akcje. stad moje slowa ze powoli chyba trzeba sie skracac ;)
o0o nie panikuj. Takie obroty zbyt szybko nie wygasną. Sądzę, że to przygrywka do wyników. Chyba, że wcześniej pojawi się jakieś info które podciągnie jeszcze troche kurs i wtedy będzie problem co robić ;-)
jestem meeeega daleki od paniki jakiejkolwiek ale trzeba teraz uwazac, szczegolnie jak ktos gra na krotko, bo moga zjechac w dol sytuacji gdzie po neibotycznych rekomendacjach kurs zachowywal sie doslownie odwrotnie mam na pęczki niestety u nas czesto sa rekomendacje pod zamowienie ;) po to by zbudowac popyt na ktorym ktos moze wyjsc wieksza iloscia akcji.
ale w dluzszym terminie i tak DUON bedzie na bank rosl, a co teraz, nie wiadomo. Stoimi na rodzrożu, moze byc roznie. Ta rekomendacja troche zasiala u mnie,,, watpliwosci ;)
zostań na trakcji, urośnie albo i nie ale ma większe szanse w tej sytuacji i po tej cenie, zostaw duona w spokoju zostaw go dla DAWCÓW KAPITAŁU, niech oni się modlą, nie pomagaj im