...ano faktycznie trochę dłużyzna sie zrobiła... jak dla mnie to co najciekawsze sie juz rozstrzygnelo... RHD wrocil na rodzimy rynek-może i to dobrze...
...dawno tu nie zagladalem - ruszylo sie troche w budowlance wiec i moja skromna firemka ma co robic i trzeba tego dopilnować... ale swoj pakiecik dalej trzymam, ba nawet zwiekszylem go przez rok o jakieś 40% i juz jstem na malym plusie - oczywiscie czysto teoretycznie bo zrealizowac zyski przy tak nikłych obrotach jest niemożliwością...
...od połowy sierpnia poruszamy się w kanale wzrostowym budujac flagę z teoretycznym zasięgiem 1,10-1,20... nie da się ukryć, że znaczące ruchy na RHD mamy tylko po jakichś naczących informacjach... widac już spore zniecierpliwienie/znudzenie rynku... spodziewalbym sie wkrótce jakiegos impulsu, który przy wzroście obrotów wybije nas na oziom 1,10-1,20... tym samym pokonany zostalby silny opór z października 2013 i otwarta droga do dalszych wzrostów w okolice nawet 2 pln w pierwzym kw. 2015... jeśli jednak w najbliższych tygodniach brak bedzie pozytywnego impulsu to wrócimy na poziom 40-50 gr. O ile sama korekta mnie nie martwi to pamietać warto że KNF i GPW walcza z groszówkami a pod koniec roku s-ki o wycenie <1pln mają trafić na 2 fixy. Wtedy plynność leży...
Osobiście mam nadzieje że tak się nie stanie bo proces restrukturyzaci i powrót RHD do życia wydaje się być bardzo stabilny i konsekwentny...
A tak BTW... jak już wielokrotnie powtarzałem, ja zwykły gawędziarz jestem i moimi przemyśleniami proszę się nie kierować... kursem rządzi wynikowa działań nas wszystkich... :-) Tak czy siak spółka jest ciekawa i mimo wszystko długoterminowo nie aż tak ryzykowna jak się wydaje... dobrej nocy...
O 2 fixy nie martwiłbym się w przypadku RHD, bowiem giełda wycofała się częściowo z gnębienia groszówek. Owszem utrzymuje restrykcje dla spółek o wycenach poniżej 50 gr. Jednak kolejny limit - 1zł, planowany od IV kw, jest już nieaktualny. Stąd RHD bezpieczny w tym i kolejnym roku, dalej na ciągłych.