DM PKO BP (PKO) podwyższył wycenę Duonu z 1,98 zł do 2,57 zł, podtrzymując zalecenie kupna. Przy obecnej wycenie rynkowej tworzy to potencjał na poziomie ponad 21%.
Dnia 2014-10-06 o godz. 10:11 ~zak napisał(a): > DM PKO BP (PKO) podwyższył wycenę Duonu z 1,98 zł do 2,57 zł,
Mocno się spóźnili z tą rekomendacją - tyle tygodni po wynikach! Wydana chyba bardziej pod czyjeś wyjście niż wejście, co nie zmienia faktu, że Duon (moim zdaniem) warty jest jeszcze więcej niż 2,57 zł
to juz zagranie pod wyniki za III kw. ktore juz niedlugo i podniesienie prognoz czego jeszcze zarzad nie zrobil.
wycena celowana na wyniki IIIkw PKO chyba ma troszke duona akcji, niewiele z tego co mi sie pamietam (o ile dobrze pamietam) to chyba 140 tys wiec jesli nie dobrali to nie musza nic czarowac zeby wyjsc ;)
Mi się wydaje, że jest już wysoko, myślałem, że podadzą info o podniesieniu prognozy, ale skoro nic nie podali to teraz , trochę ponad miesiąc do raportu, już nie podadzą i pewnie się skorekcji bo do raportu jeszcze za daleko by tak trzymać. Do końca października pewnie jeszcze ok 1,95 się zaliczy
Dnia 2014-10-07 o godz. 11:28 ~o0o napisał(a): > a ja jednak obstawiam gore nadal,,,, chociaz juz coraz blizej korekty > jestesmy
wypadalo by teraz powiedziec
a nie mowilem :)
wig20 potwierdzi ze juz wczoraj mowilem ze dzis 2,26 co do linijki mi sie zgodzilo :)
jesli jutro peknie 2,26 jazda ostra w gore, juz nic nas nie bedzie trzymac,,, RSI MACD SMA gotowe, teraz cena musi przebic 2,26 i lecimy poziom wyzej :)
a musieli? nie, moze nie chcieli podnosic dwa razy? moze czekali na jakas transakcje narynku gazowym lub konktrakt ktory jesli sie im uda zmieni prognoze ?
moze nie chcieli wywolywac zbyt wczesnie euforii ? ;) (chociaz tu euforii raczej nie wywolaja bo kazdy sie spodziewa podbicia prognoz) moze chca ta informacje wykorzystac do impulsu na wzrost przy wyzszej cenie akcji ?
aha no i szefowie DAWCÓW KAPITAŁU, co liczą wirtualne zyski szkoda że nic nie kupią za te wirtualne zyski :):):)
nawet 1% zrealizowane zysku jest zawsze większy od 1000000000% wirtualnego liczonego zysku z niesprzedanych akcji u DAWCÓW KAPITAŁU...:):): którzy się modlą od 5 lat :):):)
Ale Ty baranku zazdrościsz. Bo zamiast zarabiać gdzie indziej, to ciagnie cie tu na forum Duonu. Żal? no cóż trzeba się pogodzić i szukać okazji gdzie indziej. Weż się w garść.