Chyba w ostatnim tygodniu trochę akcji zmieniło właścicieli ( od 16:20 ponad 17 tys.). Ciekawe czy kolega, który tak ostrzega sam nie kupił bądź nie czeka na cenę niższą.
Ktoś liczy, że jak podali info o skupie przy min.cenie 3,40 to będą oddawać aż do 3,50. Znajdą się jeszcze jacyś co oddadzą, ale mało jest takich chętnych. Najpierw będzie kasa za dywidendę, potem wyniki....
a dlaczego zrobili taki manewr pod koniec dnia? Z rana taki numer by nie przeszedł, teraz paru jeszcze wystraszonych odda poniżej 4.9 i można powiedzieć, że cel częściowo został osiągnięty. Tak jak pisałem lecimy w okolice 4.6 i tam powinna być kontra popytu. A ja teraz zapitalam do ogródka i zapominam o spółce do marca przyszłego roku. Powodzenia inwestory!
I jeszcze jedno na plus, duży plus. Puszczając owe 15k myślał, że wywoła panikę, a tu lipa, nikt przez 30 min nie oddał ani jednej sztuki. To też o czymś świadczy i dobrze rokuje na najbliższy tydzień. Im straty z walenia w rynek będą większe dla nich (czytaj bez możliwości ich odkupu po niższej cenie i efektu paniki) tym lepiej. Trzymać rękę na pulsie!!! A do wyników co raz mniej czasu.
Dokladnie, predzej sie wykrwawia stratą na próbie wywołania paniki/bałaganu i sprzedazy paręnaście k waloru niz osiagna cos konkretnego na tej całej oststniej hecy. Chociaż subiektywnie im za te cykliczne skuteczne hece z obniżką kursu powinienem podziękować, bo dzięki nim mogę raz na jakiś czas dokupić parę k akcji po bardzo promocyjnych cenach ;) Dzięki! :)