Dla przypomnienia na chwilę obecną, po dzisiejszej zabawie c/wk=0,49; c/z= 6,5.
Za miesiąc i parę dni publikacja wyniku za III kw., gdzie z dużym prawdopodobieństwem należy przyjąć przychody i zysk większy niż za cały ubiegły rok. A brakuje nam jeszcze IV kw.!! Gra pod III kw właśnie trwa. Widać, że mamy spekułę na walorze, która nie może doliczyć się akcji sprzedanych od 5,6 w górę. Papiery nie wróciły w rynek w takiej ilości w jakiej je opchnięto. Wykorzystując małą płynność spółki, niesprzyjające otoczenie zewnętrzne, poświęcając przy okazji trochę akcji mamy to co mamy. Do tego przyczynili się technicy, którzy w ujęciu krótkoterminowym ewakuowali się z akcji. Kliku mniejszych spanikowanych leszczy też z pewnością mam w tym swój udział. Teraz będą starali się trzymać kurs za mordę, aby max. odkupić to co poszło w ostatnich dniach w rynek i odbudować swoje pozycje. Technicznie, w krótkim terminie sytuacja im sprzyja, ale..... No właśnie, ale czy będą starali się zejść niżej?Jeżeli zleci, to max do 4,60-4,70 choć nie da się wykluczyć, że dzisiejsze zamknięcie obroni się i owego testu nie będzie. Ja dziś dokupiłem, ustawiam się jeszcze na jutro, a obecnie idę poszukać miejsca w ogródku, aby zakopać swój skarb i wyją go na wiosnę.
Czekam na wasze akcyjki w okolicach 3,80 zł.,jak ten lis.................. Do końca tego m-ca w bólach i męczarniach ale je sprzedacie. Moje zamówienie,to 20000 sztuk. Pa,pa, do miłego!!!!!!!!!!!!!!!1
No cóż, RGR zrealizowany co do grosza, teraz powolne odbudowywanie kursu i za kilka tygodni pompka. Tak przynajmniej mówi logika. Osobiście uważam że kurs może dotknąć 4,83 ale raczej nie niżej.
Zaczęła się gra i to mnie cieszy . Mamy przyśpieszony spadek bo nie ma czasu na pierdoły . Teraz każdy kupiec tych akcji będzie witany jak wyzwoliciel , ale do czasu . Żeby kupić większą ilość akcji trzeba zrobić panikę . Ta łycha po prostu więcej może nabrać dzięki wystraszonym akcjonariuszom . Nikt się nie będzie teraz wystawiał przed szereg i kupował z prawej ze strachu że będzie następna wyprzedaż i to zostanie wykorzystane - WASZ STRACH . To oczywiście tylko moje zdanie .
Tu nie chodzi ani o grubych ani o chudych Zarabia tylko ten kto umie grac na tym instrumencie A nie jest ten instrument latwy Czesto trzeba go oliwic i przedmuchac Wokul rozni ktorm czasami uda sie wydobyc dzwiek ale to za malo by powstala melodia Jezeli melodia stoczy sie do pewnych linii dodanych to nie ma sil trzeba zrozumiec ze sie skonczyla i ze bedzie nowy utwor Ale juz na innej pieciolinni W wypadku tfone mamy tylko jeszcze 2 grosze jezeli sie je obroni muzyka bedzie tego samego utworu.Mozna by ja nazwac nawet Symfonia Ale jezeli tego pola sie nie da obronic to pierduknie w nizsze linie i tredy Miejmy nadzieje ze kompozytor wie co robi Zycie Szkoda by bylo z mojej strony mysle ze utwor jeszcze leci Ale niestety nie ja napisalem go Jutro i w najblizszych dniach sie okaze Nie mozna przebic 4.9
Do berensona . Nic nie sprzedałem i nic nie kupiłem dzisiaj . Rozumiesz chyba , że już z dwojga złego lepiej że spadło silnie w 2 sesje niż miało się bujać nijak przez kilka tygodni . Teraz jest sytuacja mniej więcej wyjaśniona . Fani głowy wykresowej są zaspokojeni , że mieli rację i możemy powoli wracać do głównego trendu . Raczej powrót nie zacznie się szybko , ale stopniowo wrócimy do trendu właściwego . No panie łatwiej jest chyba kupować akcje , gdy akcjonariusze boją się kolejnej wyprzedaży i chętnie oddają swoje gdy pojawi się większy popyt . Ktoś większy to dobrze rozegrał po co ma przed wynikami windować kurs jak żeście mu sypnęli dużo niżej teraz . Nie może jednak zjechać za nisko bo w końcu sam mógłby zostać zasypany . Każdy robi co mu w duszy gra . Ja trzymam się swojej koncepcji inwestowania . Pozdrawiam .