• Działania z EWH Autor: ~Harruson [91.121.203.*]
    Jak oceniacie działania Astorii z EWH ? Na pewno EWH lekko na tym straciło patrząc po kursie, jednak Astoria na pewno na tym trochę zyskała. Mogli zaczekać trochę aby sprzedać po lepszej cenie jednak jakiś cel w tym mieli. Mimo wszystko na pewno wiedzą co robią bo inaczej nie robiliby tego :) Jakie są wasze opinie na ten temat ?
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Greg [31.182.82.*]
    brak mi słów na to co robią... I tyle...
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Weronika [78.129.189.*]
    Brak Ci słów bo?
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Tom [83.30.169.*]
    Bo zniszczyli taki ładny "odpał"... po infie o odwrotnym przejęciu kurs wystrzelił w gorę i mogl sie zatrzymać na 12 zł. A oni sprzedawali z ukryciaka przez co tak zniechęcili akcjonariuszy do ewh, ze przez tydzien nic sie nie dzialo i kazdy bal sie kupowac.....
    Rozumiem rozgoryczenie, ja też lubię, jak kurs akcji niezależnie jakiej spółki rośnie, ale twierdzenie, że jakaś spółka sama zabija kurs to przesada. Serio takie wzrosty są wykorzystywane raczej przez osoby, które chcą szybko kupić, sprzedać i na tym zarobić.
    Także Tom, bez teorii spiskowych tutaj poproszę.
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Malcolm [204.45.127.*]
    Oj, pełno jest takich osób nie tylko na tej spółce, ale ogólnie na giełdzie, a na NC w szczególności. Trzeba się uzbroić, Weronika.
  • Re: Działania z EWH Autor: ~greg [31.182.82.*]
    Weronika nie rozumiem dlaczego negujesz wypowiedz Toma. Rozumiem ze nic nie wiesz co stało sie na EWH?? Akurat jego odpowiedz jak i pytanie osoby otwierającej wątek była o fakty które sie dokonały i są na to rożne raporty zarówno EBI jak i ESPI. Właściciel wątku dobrze zadał pytanie bo właściwie nikt nie wie dlaczego Astoria to zrobiła co zrobiła. I nikt tego nie potrafi pojąć... A jeśli postępowanie spółki w która inwestujesz swoje pieniądze jest nielogiczne to chyba sie zgodzisz ze mną ze coś jest nie tak i ciezko zaufać potem spółce. Zreszta taka sytuacja jest nie pierwszy raz dlatego na Astorii nie ma ruchu. Mało kto juz wierzy i ufa grupie WDM. Jestem z Astoria juz pare lat wiec wiem co mowię.
    Właściciel wątku <3
    A merytorycznie szkoda mi czasu. Powielasz tylko brednie, które wypisują inni.
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Drzazga [95.141.37.*]
    Zrobili co zrobili z EWH jednakże widać ewidentnie kto na tym zyskał a kto stracił. Astoria nic na tym nie straciła tylko zyskała, kurs dowodem na to więc nie trzeba tutaj negować działań spółki ponieważ mieli w tym swój cel, który zrealizowali i na tym zyskali
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Ekspercik [85.17.212.*]
    Spółka ma doświadczenie bo już jakiś czas są na NC więc nie mogli ryzykować więc stąd ich takie zagranie. Skoro EWH to nie do końca pewna spółka co widać po tym co się teraz tam dzieje, to po co Astoria miała dłużej mieć ich akcje ? Świetnie zrobili, że ich się pozbyli bo teraz mogą spokojnie zainwestować w coś innego co będzie nie tylko bardziej przyszłościowe ale i korzystne dla nich i wygenerują na tym spore zyski
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Greg [31.182.82.*]
    jasne...widać jak sie orientujesz.
    Astoria obejmie cześć nowej emisji EWH po 10 zł za akcje! Posprawdzaj sobie zasady odwrotnego przejęcia które realizuje.
    Ale po co ja w ogóle z Wami wchodzę w dyskusje... Tych waszych pierdul w ostatnich kilku dniach to sie nie da czytać. Masakra. Jakieś analizy techniczne i oceny jak sie kurs zachowuje...
    Czy wy w ogóle macie jakiekolwiek pojęcie o NC i GPW? Wolumen wam coś mówi? Czy widzidzie jak ktoś pogrywa juz jakiś czas 1akcja? Prowizje ma większa w banku za transakcje niż jest akcja warta... Nie zdziwię sie jak to jest ktoś z Was! Mowię do ekspercika, drzazgi, malcolm i reszty ferajny z piaskownicy...
    Doskonale zdaje sobie sprawę jak odbywa się odwrotne przejecie. Nie ma tutaj potwierdzenia jak na pewno będzie z EWH w dalszym czasie. Jeżeli ich sytuacja poprawi się na tyle, że będzie 10zł to Astoria powinna spokojnie wchodzić w posiadanie ich akcji.

Póki co EWH zaliczyło spory spadek i bardzo dobrze postąpiła Astoria nie ryzykując z trzymaniem ich akcji. Astoria to poważna spółka, że nie może pozwolić sobie na wszelkie ryzyko w ich działalności
  • Re: Działania z EWH Autor: ~greg [195.20.110.*]
    Zarząd Astoria Capital S.A. ("ACL") informuje iż w dniu 8 kwietnia 2014 r. do siedziby spółki wpłynął podpisany list intencyjny ze spółki Milestone Scientific, Inc. z siedzibą w Livingston, stan New Jersey, USA (“MLSS"), w którym to liście ACL i MLSS wyraziły chęć zawarcia umowy dotyczącej utworzenia wspólnego przedsięwzięcia (joint-venture) pod nazwą “Milestone Ophthalmic S.A." (MO).
    Najważniejsze elementy zawartego listu intencyjnego to:
    1) MO otrzyma licencję na wyłączność (obejmującą cały świat) do wykorzystania patentów MLSS do zastosowań w systemach iniekcji "do oka";
    2) ACL otrzyma 75% udziału w MO, a MLSS pozostałe 25% za wsparcie przy zarządzaniu spółką i wsparcie przy komercjalizacji technologii;
    3) MO uiszczać będzie MLSS opłatę licencyjną ("royalty payments") w wysokości 7% przychodów z tytułu sprzedaży systemów iniekcji "do oka";
    4) MO zapłaci MLSS 1 mln USD po osiągnięciu przez MO wybranych kamieni milowych (określonych jako uzyskanie stosownych zezwoleń FDA/UE, rozpoczęcie sprzedaży);
    5) Kapitał na opracowanie i komercjalizację systemów iniekcji "do oka" pochodzić będzie ze środków własnych ACL, z dotacji unijnych oraz wpływów z emisji akcji do inwestorów z Europy (MO docelowo zadebiutuje na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie);
    ....
    Zarząd Emmerson Wierzytelności Hipoteczne S.A. (dalej: „Spółka”, „Emitent”) informuje o realizacji kolejnego kroku w kierunku zamknięcia transakcji odwrotnego przejęcia spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o., spółki powiązanej z Milestone Scientific, Inc. z siedzibą w Livingston, stan New Jersey, USA, wiodącej firmy medycznej w obszarze badań i rozwoju, która rozwija i opatentowuje innowacyjne technologie iniekcji.
    Milestone Scientific, Inc. udzieli spółce Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. licencji na wyłączność (obejmującą cały świat) do wykorzystania patentów i technologii do zastosowań w systemach iniekcji doszklistkowych oka, czyli wstrzyknięć leków lub innych substancji „do wnętrza oka” przy pomocy „Urządzenia Okulistycznego”.
    W dniu 26 września 2014 r. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Emitenta podjęło uchwały w sprawie zmiany nazwy Spółki z „Emmerson Wierzytelności Hipoteczne S.A.” na „Advanced Ocular Sciences S.A.”, a także wybrało nowych członków Rady Nadzorczej, m.in. osoby blisko związane ze spółką Milestone Scientific, Inc. notowaną na rynku OTC Markets w USA. Ponadto Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie podjęło uchwały w sprawie emisji nowych akcji, które w większości zostaną skierowane do udziałowców Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. w związku z planowaną transakcją odwrotnego przejęcia.
    Zamknięcie transakcji odwrotnego przejęcia „reverse merger” planowane jest w przeciągu kilku tygodni. W efekcie Milestone Ophthalmic poprzez Emitenta, pod nazwą Advanced Ocular Sciences S.A. notowana będzie na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie (na rynku NewConnect).

Cena NOMINALNA akcji EWH dla nowych akcjonariuszy 10zł (czyli kupia znowu EWH ale już pod nowa marką za min 10 zł). A sprzedali to co mieli za 4 zł (bo są bez kasy na cash flow)
    A dlaczego Greg twoim zdaniem spółka miała podejmować takie ryzyko ? Wycofali się na czas unikając większych strat. Jeśli EWH się odbije to i na nowo zainteresują się akcjami. Co jeśli podjęliby ryzyko trzymania akcji i nie zwróciłoby im się to ? Teraz przynajmniej unikają problemów i są spokojni - dobre obroty tego świadkiem
  • Re: Działania z EWH Autor: ~zue [83.13.238.*]
    Przecież spadek kursu EMMWH był spowodowany własnie wysypaniem sie Astorii. Po pierwszych komunikatach o przejeciu kurs wystrzelił w góre i to własnie dzialania Astrori powstrzymały wzrost kursu bo ta zaczeła sypać do zera
    zue - dziękuje. Brak mi sił na wyjaśnianie...
    Nie rozumiem takich młodych inwestorów, kupują coś o czym nie mają pojęcia, nie poczytają komunikatów z np. ostatniego roku, tylko na pałę coś kupią i spamują forum.
    ~Drzazga idąc TWOIM tokiem rozumowania to odpowiedziałaś/łes sobie na pytanie "dlaczego mam akcje Astorii? Dlaczego podejmuje te ryzyko? Czy mi się to zwróci? przecież mogłam/łem kupić jak Astoria będzie rosła przy dużym popycie i obrotach a nie teraz jak jest na poziomie 3 letniego minimum i nie wiem co dalej... "
  • Re: Działania z EWH Autor: ~zue [83.13.238.*]
    Dnia 2014-11-07 o godz. 13:34 ~greg napisał(a):
    > zue - dziękuje. Brak mi sił na wyjaśnianie...
    > Nie rozumiem takich młodych inwestorów, kupują coś o czym nie mają
    > pojęcia, nie poczytają komunikatów z np. ostatniego roku, tylko na
    > pałę coś kupią i spamują forum.
    > ~Drzazga idąc TWOIM tokiem rozumowania to odpowiedziałaś/łes sobie na
    > pytanie &quot;dlaczego mam akcje Astorii? Dlaczego podejmuje te ryzyko?
    > Czy mi się to zwróci? przecież mogłam/łem kupić jak Astoria będzie
    > rosła przy dużym popycie i obrotach a nie teraz jak jest na poziomie 3
    > letniego minimum i nie wiem co dalej... &quot;
    dodam jeszcze ze na Terra Astoria wywinęła podobny numer jak na EMMWH
    Wiem... Dlatego brak mi słów na tę spółkę. WDM robi co chce. Myślę, że dopóki nie wprowadzą Capital na GPW to nie będą windować kursu Astorii. Chodź nie wykluczam, że mogą zaraz wyskoczyć również z pomysłem podniesienia kapitału i wypuszczeniem nowych akcji. Już 2 razy taki numer zrobili za czasów kiedy jestem ich akcjonariuszem. Nie zarobiłem jeszcze na nich ani 1 PLN. Spółka purchawka...
    W przypadku Terrry działanie mogło nie być do końca dobre jednak po tym jak wycofali się z EWH to widać, że dobrze uczynili. To że kurs EWH zaczął spadać to nie tylko zależne było od wycofania się Astorii. Gdyby byli na tyle pewni to spokojnie odrobiliby kurs w moment a póki co EWH nie radzi sobie z tym do końca. Nie ma co się dziwić, że się wycofali jeśli nie byli do końca przekonani. EWH będzie na szczytach to wtedy do nich wrócą. Czas nam pokaż. Spółka na pewno nie pruchawka bo oferty kupna są cały czas a kurs ma tendencje wzrostowe ostatnio coraz częściej
    Zgadzam się. Gdyby sytuacja w EWH miała taka być jak mówicie to poradziliby sobie oni sami. Nic nie wskazuje na to że Astoria zrobiła zły ruch tylko dobry bo EWH obecnie nie jest pewne. Co jeśli Astoria dalej trzymałaby ich akcja a ich kurs zacząłby spadać jak obecnie ? Sami nie odnotowali żadnych strat na wycofaniu akcji i dalej trzymają się dobrze
    Zgodziłabym się z Panami gdyby EWH odrabiał swoje straty ale oni nie odrabiają ich więc nie obarczajcie winą Astorii, że zrezygnowali jeśli nie było to dla nich korzystne. Czy wy chcielibyście mieć akcje u spółek gdzie zapowiedziane są wzrosty i nagle kurs leci w dół ? Wątpię :) A Astoria po wypuszczeniu akcji nie przestaje być na plusie
    To naturalne, że będą dopatrywać się w działaniach Astorii dziury w całym. Mimo doszukiwań niczego nie doszukają się bo nie ma tu nic złego. Astoria dobrze postąpiła i nikt temu nie może zaprzeczyć
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Inwestor [176.97.81.*]
    Teraz Astoria rośnie
    EWH jeszcze pewnie poleci w dół
  • Re: Działania z EWH Autor: ~vocaler [65.111.164.*]
    chwilowo rośnie ale zaraz beda spadki, wisi to w powietrzu jak sama astoria od nie pamietnych czasow...
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Inwestor [176.97.81.*]
    To co
    Nie kupować?
  • Re: Działania z EWH Autor: ~Poo [23.19.26.*]
    Każdy powie co innego, ja po tym co widzę to śmiało stwierdzam, że teraz opłaca się kupować. Nie bez powodu leci kurs na 3zł po ostatnich zastojach
[x]
APOLLO -0,75% 1,32 2026-05-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.