a prosze bardzo http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/info/636452,korporacja-budowlana-kopahaus-sa-informacja-na-temat-wykupu-obligacji-serii-a-
Z tego infa można się się domyślać że są problemy ze spłatą odsetek. A co do "dwóch zachodnich inwestorów" to widzę formalności związane z trwającymi procedurami dotyczącymi pozyskania środków. To się ma nijak do tytułu autora wątku >>>>>>>>
Dnia 2014-09-30 o godz. 19:59 ~babcia napisał(a): > to dawaj do sadu na 20000 pln a moze wiecej dostaniesz Oj, babciu, babciu - wszystko ci się miesza. To nie ja "dam do sądu" tylko KNF np >>>>>>>>>>
jedno mnie zastawia, przecież tak spółka mówi o spłacie odsetek a co z kapitałem, jeśli dzisiaj nie spłacą chociaż odsetek to o czym tu rozmawiać, upadłość i tyle a do prokuratury biegłego rewidenta i prezia za przyklepanie nierzetelnych sprawozdań finansowych.
Brak wyasygnowania nawet 200k to kpina. Kilka spółek ostatnio szukało inwestora - bezskutecznie. Tym niemniej - kto wie ? - jeden komunikat i 100% zysku może być. Tyle że rynek coraz bardziej nieufny się robi.
ile razy już takie rzeczy były a później nie było już nic dobrze ze wczoraj wycofałem się z kupnem akcji tak jakby mi cos mowilo żeby nie kupować teraz
wyglada na to, ze wciaz za malo wywalili i kto wie czy celowo nie przedluzaja tego niby terminu z inwestorami, obecnie trwa dystrybuacja na 0,11 kwestia czasu a kurs zejdzie nizej, spojrzcie na Minox tam nawet po wykupie obligacji kurs nie drgnal do gory a byl ten sam problem
A może wywalają stare akcje żeby mieć pieniądze a później sobie obejmą nowe jak to się dzieje w wielu przypadkach? Nie chce mi się teraz szukać infa o nowej emisji - może ktoś coś więcej wie ?>?>?>?>?>?>?