Aedes ma w tej chwili kontraktów na ok 150 mln. zł. Z części czysto budowlanej powinien zarobić minimum 3 mln. Z kontraktu na wyposażenie kolejne 3 mln. Daje to zysk ponad 1 zł na akcję.Rozsądna c/z powinna kształtować się na poziomie 8-12.Załóżmy że 10. Daje to nam lekko licząc wartość akcji powyżej 10 zł.Zakładając ,że rynek ma obawy co do przyszłych zysków , to i tak w krótkim czasie cena musi otrzeć się o 5 zł.Reasumując ci którzy obecnie kupują poniżej 2 zł praktycznie dostają te akcje w dużej promocji. Myśleć trochę , to naprawdę nie boli.
Jak znam życie to zysku tu pewnie wcale nie będzie jak to w budowlance.Uzależnienie od jednego klienta i brak doświadczenia odbiją się wam czkawką.Jak budowlanka to jednak spółki infrastrukturalne,choć tam niższe marże są,albo IF SA jak ktoś lubi ruletkę.
A jak jakoś nie mogę się doczekać tych 15 zł o których wspominał MisioInwestor lub jak wolicie Wasz szef ;-) Z tego co widzę to każdy z Was już posiada akcje..........ups to w takim razie kto będzie od Was kupował??? Ja mam zamiar ale poniżej 0,8 będę kupował od samego Misia ;-)