ciekawe co teraz mirgos zrobi z tymi milionami akcji? ja mysle, ze to wlasnie o to chodzi zeby zbic do min. kurs potem zrobic wezwanie i czysciutka spolke ze sporym majatkiem wyjac z gieldy. ma juz sporo papiera wiec droga do realizacji na gora rok czasu.
Takie jest durne prawo GPW , wielokrotnie krytykowane, gdzie jedynym kryterium jest średni kurs kwartalny <50 gr a od stycznia <1zł, i nie są tam same bankruty, kilka spółek wykazuje niezłe zyski, tylko ich właścicielom nie za bardzo zależy, ale niekoniecznie musi być źle dla JHm , zwłaszcza , że włascicielem jest Mirbud i Migros i chyba nie dopuszcza do tąpniecia kursu ..sam fakt przejscia na te notowania jest przykry , w kontekście b. dobrych wyników i zakupu akcji nowej emisji przez Mirbud..skoro wyłozyli tyle kasy na nowe akcje , to mogli zebrac z rynku i stabilizowac sredni kwartalny kurs rynkowy >50 gr, nie trzeba było duzo kasy na zmkniecia kursu
i dlatego wlasnie uwazam, ze to nie przypadek, ze jhm wypadl do jednolitych i to ze srednim kursem sic! 49gr. Kilka razy byly zapedy zeby kurs wystartowal ale za kazdym razem "niewidzialna reka" skutecznie hamowala nastroje.
tu , nie chodziło o start czy podbicie , ale o same zamknięcia kursu we wrześniu przy prawie zerowych obrotach, bo te close do średniej się liczyły,..ale komuś to pasowało i pasuje/zgadnij komu?/.. nie wiem czy kiedyś grałeś na jednolitych , bo tam jest całkiem inna bajka, mozna tak u...c kurs , ale i tez można wywindowac do nieba i to niewielka kasą..mysle, że pan M. da sobie radę na jednolitych i bedzie wyjście ze średnią na 1zł za ostatni kwartał / X-XII/, bez żadnego resplitu czyli scalania akcji..a teraz to chaos trwa , kto wytrzyma ten zarobi, takie jest moje zdanie
panika już jest , wczoraj już wywalali pkc !!!!! to wszystko co się dzieje to wina mirgosa wystarczyło skupować na zamknięciu w niewielkich ilościach przez cały wrzesień !!! taka spółka z takimi wynikami na jednolitych to jakaś paranoja , a obecna wycena akcji jest taka sama jak rok temu !!!!! stopa zwrotu za rok wynosi 0 !!!!! masakra !!!! od pierwszego pażdziernika stopy procentowe w dół a nasza perełka na jednolitych !!! brawo państwo mirgosowie !!!!
problem jest taki że tutaj nie ma żadnych grubasów ,nawet tfi pionner olał to wszystko i zamiast pompować ją troche to stoi bezczynnie , wszystkie bankruty typu dss, efh i gant urosły po 100 ,200 % a ten szajs z super wynikami tylko leci w dół !!!!!
Teraz to jureczka zmartwienie Kasa w jhm już jest Jak zrobi wezwanie to po min 0,51 ale nie wydaje mi się bo nie taki byl cel emisji a dwa opowiada o prospekcie emisyjnym więc tez min 0,51 bedzie cena. Teraz fundy nie wezma nic skoro na rynku zniknie obrot i jast taniej. Raporcik za 3q już jest pod finansowych szykowany, podobnie jak czyszczenie spraw marywilskiej. Maluje jureczek trawe na zielono przed oferta więc i za kurs musi się wziasc, dla niego to drobne. Milion na figuranta i narysuje 0,5x
Wiesz o czym ty piszesz? Tu nie chodzi o to czy spolka zarobile milion czy milion i siedemset tys w kwartale ale jaki ma bilans. Fundy nie wezma akcji dewelopera z wycena na 60 mln co ma ponad 200 mln krechy. Teraz gdy to kapital do zobowiazan ma się trzy razy lepiej mozna mysles o przeprowadzaniu oferty.
Widze ze dojrzalas do sprzedazy więc wal w rynek i nie bedziesz już miec rozterek.
zaklinasz rzeczywistość ,kto ci teraz weżmie spółka będzie na jednolitych ja też mam akcje i tak samo sobie tłumaczyłam jak ty ,, zobacz na gant 800 mln zobowiazań i w dwa dni zrobi 100 % zysku a tu przez rok stopa wzrotu 0000 !!!!
a ja nie sprzedam przynajmniej w tym roku. Moj cel jaki zalozylem to 90gr-1,1zl. Jhm to jedna z kilkunastu spolek w moim portfelu wiec moze sobie lezec. Jesli wtopie te kilkanascie kilo zl to trudno, bede mial nauczke zeby nie tykac mirgosowych spolek, chociaz w zeszlym roku na mirbudzie zarobilem 80% wiec mam nadzieje, ze i tu cos z tego bedzie predzej czy pozniej
Jola złap na dziś piwo i dystans i zobacz wykres. Zarówno arkusz zleceń jak i AT mówiły że będzie 0,45 W grupie trwają porządki wiec jeszcze nie czas na skoki w góre po 10 gr na tydzień, dwa patrz WIG-DEW, rok na minusie, 6m na minusie, 3m na minusie
Teraz w obrocie jest raptem 15% z 125 mln akcji, biorąc pod uwagę nową emisje Mirbud ma do upłynnienia po finansowych ok 60mln papiera. Nie zrobi tego poniżej 0,51 a oni nie kupią żeby nie zarobić.
Jerzy M. też nie wpakował 6,4 mln PLN prywatnej kasy dla dobroczynnej akcji. Listopad już będzie od 0,5x dalej wyzej ale kiedy i gdzie się zatrzyma to już wróżenie. Trzeba najpierw poczekac na raport za 3q 7 listopada, a później opierajac się na kreskach coś się rozjaśni,