Tutaj problemem jest jednak płynność akcji . Zwróćcie uwagę , że tak naprawdę obrót akcjami na tej spółce skończył się po 2010 roku . Teraz trwa próba powrotu do dobrych czasów ale nie jest to proste . Dzisiejsze wolumeny akcji do tamtych mają się nijak . Zresztą to jest problem prawie wszystkich akcji nie wyłączając tych z wig 20 nawet . Polska giełda została strasznie zmarginalizowana i jeśli nie nastąpią jakieś zmiany to może być tu całkiem niezłe cmentarzysko spółek , które mają "jakiś obrót" dzienny i tyle .
Obroty tu jeszcze wzrosną. Jak kupowałem Groclin 2 lata temu to obroty były jak w warzywniaku, a później się to zmieniło. Sadzę, że tu będzie podobnie. Może po raporcie za 3. kwartał obroty na stałe się zwiększą?
A no moze, co wiecej jest obecny bo spora czesc sprzedazy jest poza Polska. O ile o tego francuskiego dystrybutora sie nie martwie, bo maja modele gorsze i drozsze, o tyle allview ma naprawde ciekawe modele, wspolpracuje z operatorami i regularnie aktualizuje androidy na swoich urzadzeniach... cos co u nas na rynku budzetowcow jest niespotykane. Na przyklad pewnie tfone sie dziwi, czemu im s-line nie schodzi ale wystarczyloby zaaktualizowac andka do 4.4 i przy obnizonej aktualnie cenie pewnie wiele osob by sie znalazlo chetnych do wyczyszczenia magazynow :).
Pożyjemy, zobaczymy :) Żeby był rajd musi być większe zainteresowanie spółką... Być może wyniki za Q3 lub np. (życzeniowo) świetna sprzedaż Luny przyciągną kolejnych inwestorów. Tak czy siak, oby Mikołaj nas odwiedził :)
No cóż zobaczymy . Trzeba pamiętać że już skończył się praktycznie 3 kwartał , którego wyników jeszcze nie znamy a niedługo zacznie się gra rynku pod 4 kwartał . Trudno mi sobie wyobrazić , żeby teraz właśnie przed najlepszym okresem była taka korekta . Chyba , że to będzie zaniżanie przed odpałem :)))