typ raportu Raport bieżący numer 29/2014 data dodania 2014-09-24 17:00:36 spółka Cyfrowe Centrum Serwisowe Spółka Akcyjna
Informacja o przedłużeniu istotnej umowy. Zarząd spółki Cyfrowe Centrum Serwisowe S.A. z siedzibą w Piasecznie (dalej zwanej „Spółką”) informuje, że w dniu 23 września 2014 r. wpłynął do spółki aneks (Supplementary Agreement) do umowy (Authorized Service Agreement) pomiędzy Huawei Polska sp. z o.o. a Spółką, dotyczącej świadczenia przez Spółkę usług serwisowych urządzeń Huawei. Na mocy powołanego aneksu powołana umowa uległa przedłużeniu do dnia 31 stycznia 2015 r. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 punkt 2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu – Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect.
Osoby reprezentujące spółkę: Aleksandra Kunka - wiceprezes zarządu Robert Frączek - wiceprezes zarządu
Jestem jak najbardziej zadowolony z ich przedłużenia współpracy ponieważ jest to dobra marka, która jest jedną z najbardziej popularnych i wybieranych. Przedłużenie współpracy z nimi wyjdzie im na na pewno dobre
Co Ty bredzisz? jaki nowy model biznesu? Robią to samo co robili do tej pory. Ludzie podniecają się informacją, która nic nie zmienia i nie wnosi nic nowego. Ciekawe czy tak samo kurs spadnie jak się ludzie zorientują, że tak naprawdę nic się nie zmieniło. W przyszłym roku będzie podobny komunikat. Sprawdzając dziś kurs myślałem, że w końcu podali komunikat o pierwszych zleceniach ccsenergia... Jest jeden plus, skoro ludzie się podniecają taką informacją to będzie niezły plus jak pojawi się komunikat z ccsenergia.
Hej, Panowie, no offence. Wydaje mi się, że Grubemu chodziło o to, że wcześniej był Samsung, teraz Huawei i Alcatel. Nie atakujmy się, bo wydaje mi się, że wszyscy jesteśmy zainteresowani wzrostem notowań CCS-u.
Rzeczywiście, po tych mega obrotach widać, że ktoś ostro skupuje;) Ja z kolei wielokrotnie słyszałem jak prezes mówił, że na serwisie nic nie zarabia, wręcz musi dokładać do interesu, więc ta niby 10krotna poprawa rentowności serwisu niewiele znaczy... Pożyjemy zobaczmy. Mam trochę akcji i zależy mi na wzrostach ale takie podniecanie się bez znaczącego powodu mnie trochę śmieszy...
Mówisz o braku powodu ? Huawei jest jedną z najbardziej popularnych marek. Według aktualnych statystyk jest zaraz za LG. Przedłużenie współpracy na pewno wyjdzie im na dobre gdyż na tym mają zyski. Gdyby ich nie mieli to nie robiliby tego :)
A czym tu się podniecać? Robią nadal to co robili więc to dla mnie nie jest powód do euforii. Poza tym aneks dotyczył serwisowania a nie sprzedaży, a na serwisie wcale nie mają takich zysków (o ile w ogóle mają) jak niektóry myślą. Liczba serwisowanych producentów systematycznie rośnie i to dobrze ale to nie wpływa bardzo istotnie na wyniki gdyż zarabiają głównie na sprzedaży.
Dnia 2014-09-24 o godz. 19:45 ~AgentTOMEK napisał(a): > EBI > > typ raportu Raport bieżący > numer 29/2014 > data dodania 2014-09-24 17:00:36 > spółka Cyfrowe Centrum Serwisowe Spółka Akcyjna > > Informacja o przedłużeniu istotnej umowy. > Zarząd spółki Cyfrowe Centrum Serwisowe S.A. z siedzibą w Piasecznie > (dalej zwanej „Spółką”) informuje, że w dniu 23 września 2014 r. > wpłynął do spółki aneks (Supplementary Agreement) do umowy (Authorized > Service Agreement) pomiędzy Huawei Polska sp. z o.o. a Spółką, > dotyczącej świadczenia przez Spółkę usług serwisowych urządzeń > Huawei. > Na mocy powołanego aneksu powołana umowa uległa przedłużeniu do dnia > 31 stycznia 2015 r. > Podstawa prawna: § 3 ust. 2 punkt 2) Załącznika nr 3 do Regulaminu > Alternatywnego Systemu Obrotu – Informacje bieżące i okresowe > przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect. > > > > Osoby reprezentujące spółkę: > Aleksandra Kunka - wiceprezes zarządu > Robert Frączek - wiceprezes zarządu
Jedna z większych umów z ich potrfolio a ty piszesz ze nie ma wpływu, mało wiesz kolego he he. W takim razie skacz na 1,30 czekam.
Więc napisz mi znawco, jakie są z tego korzyści dodatkowe poza to co wynikało do tej pory z serwisowania sprzętu tego producenta? Nie pisałem że mam zamiar sprzedawać więc możesz sobie czekać nawet na 2pln i się na moje akcje nie doczekasz. Dla mnie jest to informacja neutralna. Normalne jest, że umowy zawiera się na czas określony i jak się zbliżają do końca to się je przedłuża jeśli współpraca układa się ok.
Jeśli na Tobie takie informacje robią wrażenie to w tajemnicy Ci powiem że właśnie postawiłem w łazience nową rolkę papieru toaletowego bo stara zbliża się do końca. Proponuję w poniedziałek zakup akcji tego producenta najlepiej pkc;P
Twierdzisz, że przedłużenie umowy z Huawei to nic takiego ? Dziwne biorąc pod uwagę popularność Huawei na rynku światowym jak i to, że mają z tej umowy duże zyski. Dowodu nie trzeba szukać daleko. Po ogłoszeniu przedłużenia współpracy z Huawei kurs akcji od razy wzrósł o parę procent w górę i nie jest to tymczasowe ponieważ tendencja wzrostowa utrzymuje się cały czas.
Podaj proszę te duże zyski wynikające z tej umowy. Zajrzyj do raportu i porównaj przychody ze sprzedaży i z działalności serwisowej i podziel je jeszcze przez liczbę producentów, których produkty serwisują. Powinni przedłużać tą umowę tylko o miesiąc, wtedy pewnie kurs co miesiąc rósłby o kilkanaście procent skoro to taka super informacja. Kurs porządnie spadł i kiedyś musiał odbić w górę.