A dziwisz się, że ludzie dają oferty kupna za taką kwotę? Ja też chciałbym kupić jak najtaniej, żeby sprzedać jak najdrożej. Cały sęk w tym, że to są spekulanci, którzy mają nadzieje takim działaniem obniżyć kurs akcji. Czy im się uda - tego nikt nie wie, z nimi na czele. Ja mam nadzieję, że nie, bo to oznaczałoby, że kolejna dobra spółka została przez takich ludzi zdławiona w kursie wzrostowym. A takich nie jest dużo na NC, więc każdej szkoda.
ja mysle ze jest możliwe nawet 8 zeta ale giełda to nie koncert życzeń zobaczymy Jak będzie cos ekstra 15-20 zeta jest i taka opcja ze się zakisi na 5 zeta ,czas pokaże
Jest za dużo zamieszania aby nie przeszły. Choć jest kilka procent szans że to podbitka pod przejście do piachu i warto jakąś część portfela zaryzykować, ale max 5-10%. Takie jest moje zdanie. Jak się uda to będzie wiele miesięcy pompki na dużą skalę.
Jak się czyta komentarze typu; Sypią akcjami, odwołuje prognozy 10zł., czy baloon, czy jeszcze inne bzdury, to ......... nasuwa sie jedna refleksja SPRZEDAJ UCIEKAJ i nie rób z siebie błazna jeden czy drugi chłopcze. Jeżeli przy tych marnych obrotach (jak na dość gorący okres) ktoś widzi tu sypanie akcjami to ...... albo masz problemy z oczami albo z ilością posiadanych lub już nie posiadanych papierów rzędu kilkunastu czy kilkudziesięciu sztuk.
--- a nawet niech spadnie dzisiaj czy jutro do 5zł czy niżej. No i co z tego. Fakt, ma to znaczenie jeżeli posiada się "ogromną" ilość akcji np. 20 czy 30 sztuk. Wtedy i owszem. Bo jak ktoś "sypnie" 100 sztuk to może całkowicie zasypać. Dobra spadam, żeby się głupotami nie nakręcać.
Andrzeju, zamiast nawoływać do rezygnacji, lepiej wyjrzeć za okno aby trochę ochłonąć. Po ostatnich ogromnych skokach akcji, dzisiejszy dzień jest na tyle spokojniejszy że jest to tylko dobra okazja, którą można wykorzystać. Do WZ sytuacja będzie znacznie lepsza a po będzie więcej niż lepsza :)
On ma bardzo chłodną głowę. Jego kalkulacja to zrobić negatywną atmosferę na forum, żeby kupić coś po niższym kursie. A nuż ktoś da wiarę w te jego brednie nie sprawdzając transakcji, w których nie ma potwierdzenia tego, o czym on raczy wypisywać. Sprzeda mu akcje, on kupi i zarobi, bo na tej spółce będzie można zarobić. On to wie i kombinuje. Ze szkodą dla ludzi, którzy mają akcje. TO przykre
Źle interpretujesz te komentarze. To nie są osoby, które mają akcje i boją się, że stracą. To są cwaniaki, które za późno zorientowały się, że można zarobić i teraz chcą obniżyć trochę kurs akcji, żeby kupić poniżej kursu. Jak kupią to nagle zmienią optykę swoich wypowiedzi, zaczną mówić, że spółka jest wspaniała, żeby tylko szybko sprzedać po wyższym kursie. Proponuję kompletnie ignorować takie komentarze.
Też mnie zawsze zastanawia co tak trzyma przy spółkach tych wszystkich ludzi, którzy na forach wypisują jaka to ta spółka jest fatalna. Nie wiem, nudne życie osobiste? Pytanie tylko, dlaczego inni czytając, ufają temu, co taka osoba pisze.
Oni nie będą żałować. Jest na giełdzie grupa osób działająca bardzo ostrożnie. Dla nich minimalny zysk przy sprzedaży przy wzrostach jest lepszy, niż trzymanie się fali do końca, bo to wiąże się z ryzykiem. Owszem, za tydzień sprzedaliby drożej, ale to już jest charakterystyczne dla tych ludzi - nie lubią ryzyka. Nawet tak minimalnego jak tutaj. Ja ich nie rozumiem i ludzi wysokie fale :)
Muszę się z godzić z twoimi spekulacjami. Ci którzy mówią jaka to spółka jest zła i w momentalnym spadku od razu twierdzą żeby uciekać z niej itp. to celowo próbują obniżyć wartość spółki. Osoby obeznane w NC i działaniach spółki wiedzą doskonale co dobrego wydarzy się w tej spółce i dlatego będą ją chronić aby osoby nie udzielające się na forum, wiedziały, że nie ma czego się obawiać