• minox czy OPEN-NET ?? Autor: ~wall-street [94.251.219.*]
    sprawa jak dla mnie oczywista.... sami poczytajcie

Jak by ktoś był zainteresowany nową perełką....

Żeby zarobić dużo na giełdzie, trzeba wejść na dłużej w spółke, której kurs jest na dołku i jej rzeczywista wartość jest dużo większa. Jedną z takich spółek jest bez wątpienia OPEN-NET.

Jeden ze znawców giełdy "autor", piszący bloga i często trafnie typujący spółki, ktore dają bardzo duzo zarobic ostatnio napisal:
    =====
    "OPEN-NET SA - Ciekawa strategia, wielkie plany. Tanio.

Spółka z dobrymi wynikami, ciągły postęp a kapitalizacja niespełna 6 mln zł...

Cena obecnie to okolo 2,70 a ja uważam, że te akcje są warte już teraz powyżej 5 - 10 zł a ich wartość będzie rosła.

Nowa informacja, która daje nam zarys przyszłości tej spółki.
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2014-09/20140905_143015_0000069924_0000061386.pdf

Warto spojrzeć na wyniki, są naprawdę fantastyczne.
    Kurs po korekcie wcześniejszego wzrostu, może nastąpić wybicie nawet na 4-5 zł a i ta cena powinna być jedynie wstępem...

Jak to często na naszej giełdzie w 2012 r. te akcje chodziły po ponad 14 zł a dziś gdy spółka radzi sobie nieporównywalnie lepiej, są konkrety, buduje renomę , rośnie w siłę kurs dołuje...

Ale to kwestia czasu jak odfrunie.
    W Kwietniu zbliżył się do 4 zł , kolejne wybicie powinno pójść jeszcze wyżej."
    =====

Na co należy zwrócić uwagę, to fakt, że rzeczywiście również z mojej analizy wynika, że obecna wartość spółki to około 11,50 zł za akcje. Zatem jej niedoszacowanie jest ogromne.

Do tego fakt, że dawniej z dużo gorszymi wynikami, bez dofinansowania, bez takiej strategii kurs był nawet 14 zł za akcje a teraz przy tych wszystkich pozytywnych informacjach jest ponizej 10 zł.

Do tego, kto uważnie przeczytał strategie wychwycil ten fragment:
    =====„Strategia Europa 2020” i z zapisami Europejskiej Agendy Cyfrowej w szczególności na inwestycje związane z rozwojem sieci szerokopasmowego dostępu do Internetu oraz usług realizowanych za pomocą tych sieci. Środki te będą dostępne co najmniej do roku 2020, a
    ich całkowity budżet składany (dotacje, środki krajowe i środki prywatne) wynosić będzie w skali Unii Europejskiej (UE-27) ponad 450 mld EUR. Zakres koniecznych w tym czasie inwestycji obejmie co najmniej 48 % gospodarstw domowych w Polsce i ponad 45 % w skali Unii Europejskiej=====

Jeżeli to by wypaliło i open-net pozyska środki rzędu 450 mld EUR, to kurs open-net będzie rzędu 50 zl za akcje.

Takie wzrosty są jednak możliwe tylko, jeżeli w open-net wejdą prawdziwi inwestorzy długoterninowi a nie groszołapy, ktorzy kupią po 4 zł i tego samego dnia muszą sprzedać po 4,10...

Open-net jest teraz w dołku i cena 8 zł za akcje według mnie też jest atrakcyjna, ale dlatego, że ja zawsze patrze na spóki długoterminowo, nie w perspektywie tygodnia czy 2 dni.
  • Re: minox czy OPEN-NET ?? Autor: ~cos-nowego [94.251.134.*]
    społka ma potenciał i jezeli bedzie postepowala tak jak planuje to mozemy zobaczyc kiedys 10 zł. Ale nie wzorój sie na historycznych notowaniach ... kiedys placono za nia 14 zł (przy gorszych perspektywach) ale tylko dlatego ze byla strasznie mocno przewartosciowana (spekulacja potrafi wybic cene). Cena spadła bo taka byla jej wartosc czyli groszowa. Obecnie spolka zaczyna dobrze prosperowac , ale wycena ( moja wycena) to okolo 4,34 zł. Mimo wszystko polecam ... myslenie.
[x]
OPENNET 0,00% 0,13 2017-06-13 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.