• Co tutaj taka cisza ? Autor: ~tom-sky [188.29.71.*]
    Pewnie przed burza , ale jeszcze nie dzisiaj . Na razie trwa skup od kolarzy i wystraszonych . tak dalej a będzie ok :)
  • Re: Co tutaj taka cisza ? Autor: ~54321 [94.254.193.*]
    Powinni jeszcze zjechać w dół....tak do 0,50gr...czekamy więc...
  • Re: Co tutaj taka cisza ? Autor: ~kolo [78.88.196.*]
    Twoje marzenie, a moje 5 zł, i kto będzie szybciej?
  • Re: Co tutaj taka cisza ? Autor: ~54321 [94.254.193.*]
    Myślę jednak że jeszcze nie czas...obstawiamy 0,50-0,70gr....zobaczymy...
  • Re: Co tutaj taka cisza ? Autor: ~tom-sky [86.159.121.*]
    Logiczne jest , że każdy chce dokupić jak najtaniej , ja też bym kupił po 0,50 - 0,70 , ale nie ma , więc na razie kupuję po ok 1 zł , to i tak promocja
  • Re: Co tutaj taka cisza ? Autor: ~V2 [93.125.87.*]
    A jaka to promocja? Możesz wyliczyć rozmiar zniżki, bo ja jakoś nie!
  • Re: Co tutaj taka cisza ? + NOWA PEREŁKA Autor: ~wall-street [94.251.219.*]
    tego juz nikt nie chce kupowac... tak sie dzieje jak ktos nie umie rozgrywac papierka, po debiucie caly czas wywalanko i jak kazdy stracil na tej spolce to juz jej nie kupi...

nowa perełka na NC. Spolka warta 10 zł a chodzi ponizej 3 zł

czytac!!!

sprawa jak dla mnie oczywista.... sami poczytajcie

Jak by ktoś był zainteresowany nową perełką....

Żeby zarobić dużo na giełdzie, trzeba wejść na dłużej w spółke, której kurs jest na dołku i jej rzeczywista wartość jest dużo większa. Jedną z takich spółek jest bez wątpienia OPEN-NET.

Jeden ze znawców giełdy "autor", piszący bloga i często trafnie typujący spółki, ktore dają bardzo duzo zarobic ostatnio napisal:
    =====
    "OPEN-NET SA - Ciekawa strategia, wielkie plany. Tanio.

Spółka z dobrymi wynikami, ciągły postęp a kapitalizacja niespełna 6 mln zł...

Cena obecnie to okolo 2,70 a ja uważam, że te akcje są warte już teraz powyżej 5 - 10 zł a ich wartość będzie rosła.

Nowa informacja, która daje nam zarys przyszłości tej spółki.
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2014-09/20140905_143015_0000069924_0000061386.pdf

Warto spojrzeć na wyniki, są naprawdę fantastyczne.
    Kurs po korekcie wcześniejszego wzrostu, może nastąpić wybicie nawet na 4-5 zł a i ta cena powinna być jedynie wstępem...

Jak to często na naszej giełdzie w 2012 r. te akcje chodziły po ponad 14 zł a dziś gdy spółka radzi sobie nieporównywalnie lepiej, są konkrety, buduje renomę , rośnie w siłę kurs dołuje...

Ale to kwestia czasu jak odfrunie.
    W Kwietniu zbliżył się do 4 zł , kolejne wybicie powinno pójść jeszcze wyżej."
    =====

Na co należy zwrócić uwagę, to fakt, że rzeczywiście również z mojej analizy wynika, że obecna wartość spółki to około 11,50 zł za akcje. Zatem jej niedoszacowanie jest ogromne.

Do tego fakt, że dawniej z dużo gorszymi wynikami, bez dofinansowania, bez takiej strategii kurs był nawet 14 zł za akcje a teraz przy tych wszystkich pozytywnych informacjach jest ponizej 10 zł.

Do tego, kto uważnie przeczytał strategie wychwycil ten fragment:
    =====„Strategia Europa 2020” i z zapisami Europejskiej Agendy Cyfrowej w szczególności na inwestycje związane z rozwojem sieci szerokopasmowego dostępu do Internetu oraz usług realizowanych za pomocą tych sieci. Środki te będą dostępne co najmniej do roku 2020, a
    ich całkowity budżet składany (dotacje, środki krajowe i środki prywatne) wynosić będzie w skali Unii Europejskiej (UE-27) ponad 450 mld EUR. Zakres koniecznych w tym czasie inwestycji obejmie co najmniej 48 % gospodarstw domowych w Polsce i ponad 45 % w skali Unii Europejskiej=====

Jeżeli to by wypaliło i open-net pozyska środki rzędu 450 mld EUR, to kurs open-net będzie rzędu 50 zl za akcje.

Takie wzrosty są jednak możliwe tylko, jeżeli w open-net wejdą prawdziwi inwestorzy długoterninowi a nie groszołapy, ktorzy kupią po 4 zł i tego samego dnia muszą sprzedać po 4,10...

Open-net jest teraz w dołku i cena 8 zł za akcje według mnie też jest atrakcyjna, ale dlatego, że ja zawsze patrze na spóki długoterminowo, nie w perspektywie tygodnia czy 2 dni.
  • Re: Co tutaj taka cisza ? Autor: ~tom-sky [86.159.121.*]
    To promocja dla mnie , bo ja kupowałem po 3,70 .
[x]
APANET -0,81% 1,23 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.