Oporem jest 43,49 i dziwi mnie czemu poniżej tego poziomu mamy tyle zleceń sprzedaży. Komuś nie zależy na wzrostach? A dzisiejszy silny rynek, w Pagedzie nie jest widoczny. Czyżby Paged musiał odstać swoje?
ale on już od roku stoi, zobacz w listopadzie doszedł do 38,5 potem spadek do 30, luty wzrost do 42,5zł i znowu zjazd do30 w maj, znowu wzrost w czerwcu do 40 i spadek do 34 w sierpniu, teraz znowu doszedł do 43 i pewnie zjazd na 38zł. Różnica miedzy listopadem a dzisiaj to 2,5zł. Forte wciągu roku z 33 na 60zł , ku..wa 90%
Dokładnie, stoi od roku i nie potrafi przebić 43 zł? Z takich ciekawostek to zaobserwowałem, że zarówno onet jak i bankier podają że freefloat wynosi niespełna 6%, a np na stockwatch.pl mamy świeże dane 40%. Trzy instytucje zmniejszyło swoje zangażowanie w paged, a miały po 1,5 M akcji. To daje do myślenia.
Dnia 2014-09-23 o godz. 20:18 ~gusgus napisał(a): > Dokładnie, stoi od roku i nie potrafi przebić 43 zł? Z takich > ciekawostek to zaobserwowałem, że zarówno onet jak i bankier podają że > freefloat wynosi niespełna 6%, a np na stockwatch.pl mamy świeże dane > 40%. Trzy instytucje zmniejszyło swoje zangażowanie w paged, a miały po > 1,5 M akcji. To daje do myślenia.
od jakiego roku Paged nie potrafi przebić 43zł?? jak w okolicy 42-42zł był dopiero w drugiej połowie lutego 2014...
jak to można dane fajnie przedstawic.Kolega tutaj podaje że akcje Pagedu wzrosły na przestrzeni roku 80%, tylko że nie podaje że np.od 2.09.2013 -18.11.2013 cena wzrosła z 21,5zł na 38zł.czyli od 18 listopada do dzisiaj Paged urósł 10 %
zwróć uwagę że nie ma tu żadnego OFE, TFI też śladowo poza Lasami Państwowymi to MZYKI, i tu jest ten problem, wszyscy chyba boją się tych Mzyków ::::)))) żeby nie było tak jak na Yawalu
Też mam akcje Pagedu z tego powodu że są tanie. Poczytałem forum z Yawalu, i powiem że mnie to trochę wystraszyło. czy się czasem nie wpakowałem w kłopoty. Pomijając większe czy mniejsze szczegóły, myślisz że taki scenariusz jest też możliwy na Pagedzie. Manipulacje czy specjanie zaniżanie kursu jest tu też możliwe?
moim zdaniem Paged to ich dziecko, ich rodzinna firma. Oni tu sa praktycznie jednymi właścicielami, więc scenariusz taki jak na Yawalu nie wchodzi w grę Głównymi obcymi akcjonariuszami są tu drobni, więc nie ma kto podciąga kursu. Jeżeli masz akcje i nie rosną to je sprzedajesz, ale kto ma kupować?? oni??mają ich jak siana.I tak to się kisi. Jedyna nadzieja że pokażą super wyniki i ktoś duży się skusi. I ogólna sytuacja na ryku będzie dobra. Trzeba czekać