• Jaka cena emisyjna? Autor: ~mc02 [89.74.74.*]
    Jesli nwr chce pozyskac 185mln eu i emisja ma wynosic 5 030 290 717 to na szybko mozna policzyc: 185 000 000/5 030 290 717=0.0367eu/akcja*4.20(zl/eu)=0.1545 zl/akcje.
    Jednakze czytam tu i tam, ze cena emisyjna to 0.09 albo 0.10zl. To ile w koncu ma byc?
    Pozdr.
  • Re: Jaka cena emisyjna? Autor: ~tom [46.204.126.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NWR-szacuje-przychody-z-emisji-akcji-na-143-4-mln-euro-netto-3174276.html
  • Re: Jaka cena emisyjna? Autor: ~NWR [188.101.234.*]
    cena emisyjna to 2,35 Eurocentów czyli ok 9gr Emisja z prawem poboru obejmuje 5.030.100.717 nowych akcji serii A. Oferta nowych akcji obejmuje 1.364.336.135 akcji s. A. Wszystkie oferowane akcje są denominowane w euro Czyli łącznie 6,4mld akcji te bez prawa to 1,4mld tylko za 9gr Pomyślcie zanim kupicie powyzje tej ceny tymbardziej że większość akcji jak będzie kupowana to w zapisach dodatkowych czyli za niecałe 9gr Spółka od października trafi na fixing z uwagi na cenę Jak myślicie jak będzie stało na sprzedaży tylo 10mln akcji po 9gr to ktoś to będzie chciał kupić -Powiem -nie Więc dlaczego mam kupować drożej niż cena emisyjna to samobójstwo i utrata świadomie kasy.Pomyślcie na d tym zanim kupicie
  • jednak kase wykłada,i to dużą ,masz rację,ale KSG też niedawno siadło Autor: ~ktoś [31.175.14.*]
    Dnia 2014-09-13 o godz. 16:36 ~NWR napisał(a):
    > cena emisyjna to 2,35 Eurocentów czyli ok 9gr Emisja z prawem poboru
    > obejmuje 5.030.100.717 nowych akcji serii A. Oferta nowych akcji obejmuje
    > 1.364.336.135 akcji s. A. Wszystkie oferowane akcje są denominowane w euro
    > Czyli łącznie 6,4mld akcji te bez prawa to 1,4mld tylko za 9gr Pomyślcie
    > zanim kupicie powyzje tej ceny tymbardziej że większość akcji jak
    > będzie kupowana to w zapisach dodatkowych czyli za niecałe 9gr Spółka
    > od października trafi na fixing z uwagi na cenę Jak myślicie jak będzie
    > stało na sprzedaży tylo 10mln akcji po 9gr to ktoś to będzie chciał
    > kupić -Powiem -nie Więc dlaczego mam kupować drożej niż cena emisyjna
    > to samobójstwo i utrata świadomie kasy.Pomyślcie na d tym zanim kupicie
    i odbiło nieźle,
    w sumie moim zdaniem odbicie może być niezłe,
    chcą firmę ratować-dadza radę??
    hgw -niemniej niezła zabawa może być,
    i ostatnie-a czy firma nie może przeprowadzic scalenia?????-mają zabronione???
    jeśli nie mogą scalić ,to dlaczego????
    scalić zawsze mogą ale w związku że tym kieruje zagranica to może potrwać nawet i pół roku czyli kiszenie zapewnione po scaleniu Na jakim poziomie wiadomo że nie wyższym niż 9gr .Trzeba nie mieć rozumu kupując teraz po 15gr i trzymać to do scalenia.Lub liczyc na odbicie które będzie ale czy warto na to liczyć .przypomnę że jeśli komus uda się sprzedać pp po 1gr to i tak ma cene za całość ok 34gr czyli dużo.
  • Re: Jaka cena emisyjna? Autor: ~inwestor [185.22.138.*]
    A jak ktoś przejmie? Powiedzmy sektor energetyczny lub hutniczy? Czy jest to możliwe?
  • Re: Jaka cena emisyjna? Autor: ~abcdefg [83.22.116.*]
    Z tego co wiem, to nie przewidują zapisów dodatkowych, a to znaczy, że spora liczba pp nie zostanie wykorzystana przez uprawnionych i emisja nie wyniesie tyle ile zakładali, a zdecydowanie mniej, dlatego tak dużego rozwodnienia nie będzie. Chyba, że się mylę, ale...
    jak ceny węgla pójda w górę to może być przejęcie Jak nie zdobędą tyle kasy co zakładali to jak spłaca obligacje ? Wtedy może być likwidacja spółki i ktoś to przejmie za bezcen ale na pewno nie akcjonariusze mniejszościowi którzy zawsze dostają po dupie
  • Re: Jaka cena emisyjna? Autor: ~spoko [5.173.155.*]
    ale jestes debil i naganiacz nie wprowadzaj ludzi w błąd debilu ja kupilem i sprzedałem akcje z zyskiem i mam pp wiec nie pisz bzdur tumanie jak ktos był mądrzejszy od ciebie
[x]
NEWWORLDR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.