a ja... hmmmm .... dzis dokupilem i zostawiam na lata.. srednia 1,92 i wierze ze bedzie dobrze jestem cierpliwy i mi sie oplaci..............
czytaliscie??? jak beda sprowadzc gaz skropony do Świnoujscia i Kłajpedy to wtedy bedzie sie działo..........do zobaczenia ..do...2016 roku.............do 2......
Cześć Ryh:) Myślałem, że wszystko sprzedałeś:(ale miło Cie "widzieć na pokładzie" faktycznie jesteśmy tu od.....wieków może to potwierdzić niejaki kolega "nikt" ja mam powyżej 1.2 trzymam i czekam na dywidendę pozdrawiam starą gwardię
Sprzedałem jednak coś innego i dokupiłem (sporo dlatego uśredniłem) CPE. Mam w tej chwili na całości 105% zysku wirtualnego, ale uważam, że przy tym potencjale spółki to za mało na chyba 7 lat czekania. Mam jakiś sentyment do tego gazowca ;-)
Ryh i bufon. Pełen szacunek dla Was za tak długi związek najpierw z CPEnergią i potem z Duonem. Ja też wierzę w tę spółkę choć przez lata potrafiła wymęczyć długoterminowców. Pamiętny rajd Capitala (początek grudnia 2005) z 4 zl na 102 zl (dzięki przyznanej koncesji CP Energii – wtedy jeszcze poza giełdą) zapadnie na długo w pamięci. Miejmy nadzieję, że wyniki i gazoport w Świnoujściu wpłyną pozytywnie na kurs. Jednak według mnie prawdziwy skok kursu nastąpi wtedy, kiedy zainteresuje się DUONem większy gracz branżowy.
Tak realnie ile jest warta teraz ta spólka przy tych wynikach. Nie wróżymy z fusów itp. Na podstawie aktualnych wyników. Mi wychodzi że powinna byc w okolicach 3,60-3,80 zł
Wartość księgowa 2,11 na akcję, a w 2009 roku nie mogła kosztować 1,5, bo ja wówczas w kwietniu kupowałem po 3,5 może pod koniec roku w okolice 1,7 zeszło ale to wszystko, emisja po 1 pln prawa poboru itd. może gdzieś w okolicach właśnie wartości księgowej jestem. Proszę zwrócić uwagę, że żaden z przedstawicieli sektora nie ma ceny do wartości księgowej wyższej niż 1.