Witam, chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o lokowaniu pieniędzy na portalach pożyczek społecznosciowych, czy to jest bezpieczne,? Znalazłem ostatnio portal pozyczkolandia.pl i tam dają Gwarancję Ochrony Kapitału, czyli jak pożycze komuś kto ma taką ochronę to znaczy że jeśli on nie spłaci to portal mi odda, dobrze rozumiem.? Ktoś miał doczynienia z inwestycjami na takich portalach.?
Witam, ja inwestowałem na pozyczkolandia i jak na razie dobrze przemnożone pieniądze, trzeba patrzeć na znaczki obok wniosków o pożyczkę i dobrze jest inwestować we wnioski właśnie z Gwarancją Kapitału wtedy są pewne, chociaż większosć jest pewnych jeśli się zwraca uwagę na szczegóły jak kto spłacał itd, według mnie jest to firma na + :)
A jeśli ten dochód który uzyskam wykaże w PIT na koniec roku jako dodatkowy zarobek.? Jestem osobą która pracuje, czy rzeczywiscie tylko z działalnoscią mogę pozyczać?
zanim coś dodasz do forum pomyśl czy masz wystarczajcą wiedzę pożyczam na 3 portalach pożyczkowych i jakoś co roku się rozliczam z US i nie potrzebuje działalności tak wiec Matołku idz do swojego US, stań pokornie w kolejkę i dopytaj się Pozdrawiam
Jeden splaci drugi 10 nie i zawsze bedziesz w plecy. Poza tym tam pozyczki biora w duzej czesci ludzie gdzie nawet provident nie chce pozyczac. Wiec sam pomysl najpierw ile mozesz stracic a nie ile zarobic.
A skąd wiesz, że tam są tylko tacy ludzie? W bankach też ludzie nie spłacają, a banki zarabiają miliardy rocznie. To skoro taki bank zarabia to dlaczego ja nie mogę :-)
bo ty nie jesteś bank,ok liczmy że pozyczyłeś pięciu osobom po 200 zł wszyscy ci oddali , powiedzmy że zarobiłeś 20% czyli 200 następnie pożyczyłeś komuś 300 zł i ta osoba ci już nie oddaje , i co mu zrobisz? będziesz się miotał żeby odebrać 300 zł buhahahha jesteś w plecy ,a twój teoretyczny zysk od kilku uczciwych osób może zostać zjedzony z nawiązką przez jedną nieuczciwą, zabawa dla młodocianych i naiwnych, po takich portalach kręci się wielu kanciarzy
skoro mają Gwarancję Ochrony kapitału to nawet jeśli nie odda to portal mi zwróci kwotę, nie ma tak na prawdę żadnego ryzyka, a jeśli chodzi o pożyczanie to rzeczywiście nie trzeba mieć działaności nie wiem dlaczego ktoś napisał że trzeba :(
kto wie? portal z perspektywami tylko sporo konkurencji, mimo wszystko porównując mają konkurencyjne i dobre pomysły, m.in. ta gwarancja ochrony kapitału, to mnie zainteresowało- bo skoro pieniądze nie ryzykują to dlaczego nie.?
A co wy chcecie na tym zarobić? na ćipsy i kole? co to niby za gwarancje? 500 zł na umowe i to jeszcze jak wniosek został opatrzony złotym znakiem gwarancji (cokolwiek to znaczy) a sumarycznie na 10k, heh biznes po byku fest , a i pamiętaj co by z tych 20 pożyczek fiskusowi danine odprowadzić , to dla młodziaków z gimnazjum dobre, takimi kwotami to lepiej na forex się pobawić .
forex powiadasz? A to Ty, nie poznałem Ci, sorry. Umoczyłeś na forex-ie i teraz chcesz innych na minę władować. Jesteś nieuczciwy, Chłopcze, inwestuję na takich portalach od kilku lat i za zeszły rok mam na czysto 32%. Jak inwestujesz rozsądnie to zarobisz, jak wrzucasz kasę jak popadnie to się nie dziw, że później nie oddadzą. A tak się składa, że ja się skusiłem na pożyczkolandii inwestować, nie z uwagi na ich gwarancję(dla mnie jest zbyt mała, mam na takich portalach ponad 500k w obrocie), ale dlatego, że inwestując i nich regularnie udostępniają usługi radcy prawnego płatnego dopiero po odzyskaniu długu od ludzi "mających problemy ze spłatą" Pozdrawiam
ups rekin pożyczek poczuł się dotknięty ,powiedz lepiej że naderwałem reputację firmy bo przecież personalnie nikogo nie atakowałem ,gratuluję inwestycji ,niektórzy niczym midas wszystkiego czego się dotkną zamieniają w złoto ,ale jak wiemy z tym midasem to tylko legenda buhahahahaa ;-)) pozdrawiam kolego
Ta gwarancja jest tyle warta co prezesowe "jak Boga kocham". Gwarantowane jest to ,że fikniesz w kalendarz ,reszta to tylko złudzenie tzw. gwarancji. Jeśli pożyczac to prywatnie ,ale nie 500 PLN a 50 tysi tylko i wyłącznie pod zastaw nieruchomości typu mieszkanie ,ziemia , firma .Jak gość nie ma zamiaru cię wykręcić to podpisuje umowę bez gadania ,jak ma taki zamiar to nie podpisze bo za dużo straci. Jeśli ktoś nie płaci bo mu nie wyszło ,to za 50 tysi masz mieszkanie ,czy cokolwiek innego. To jest dla mnie gwarancja nie jakiś kwit gwarancyjny ,który w sytuacji zagrożenia ma wartość makulatury.
Ja niedawno zainwestowałam pieniądze. Sama się na tym zbytnio nie znam, jednak skierowałam się do doradcy, który pomógł mi i jestem bardzo zadowolona. Zaoszczędziłam dużo czasu, nerwów i niepotrzebnych strat finansowych, a tylko skorzystałam. Polecam Help Finanse. Poczytaj więcej na stronie : http://help-finanse.pl/o-firmie
Witam, dziękujemy za zaufanie. W przypadku jakichkolwiek problemów w sprawach kredytowych pomocą służy Help-finanse.pl. Dobrze przeszkoleni specjaliści służą poradami na wielu płaszczyznach zarówno dla klientów indywidualnych jak i firm. Nasze doświadczenie procentuje kolejnymi zadowolonymi klientami. Chętnie rozwiążemy wszelkie problemy.. Pozdrawiamy, Help-finanse.pl
Oferujemy szeroki wachlarz usług finansowych stworzonych po to, byś mógł zabezpieczać swoje finanse lub powiększać swój majątek.Zajmujemy się kredytami, ubezpieczeniami, inwestycjami. Skontaktuj się z nami by uzyskać więcej informacji na temat naszej oferty. przedstawiciel24.eu
ja lokuję tam pieniądze i jak na razie niczego nie straciłem - polecam z czystym sumieniem, ponieważ serwis pomimo tego że jak jakby to powiedzieć nowy to bardzo profesjonalnie podchodzi do tematu pożcyzekj społecznościowych