• Piszcie tutaj Autor: ATS [176.111.132.*]
    Piszcie tutaj skargi na GPW aby KNF przeswietlil wszystkie transakcje z tych 2 dni odwieszenia bo podejrzewacie iz osoby majacy dostep do informacji poufnych lub powiazane z GPW mogly w tych dniach sprzedac akcje. To nic Was nie kosztuje a jak napisze kilkadziesiat osob to juz bedzie glosno w KNFie i raczej zajma sie sprawa, kazdy moze to zrobic w 3 minuty nie wychodzac z domu :)

https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_spolke_prowadzaca_gielde.jsp

Mam nadzieje ze pomoge jak bedzie trzeba, tak jak pisalem w jednym watku zostawilem sobie skromne 2000 akcji aby moc scigac bande nieudacznikow razem z Wami,
    Naprawde zal mi Was i nie naleze do osob jak czesc oszolomow cieszacych sie ze straty innych. Tutaj byl jeden wielki walek z tym niby przejeciem, i nie macie na co czekac tego juz nikt nie odwiesi jedyne pocieszenie ze mozna smrodu narobic zarowno poprzednim wladzom za nieprawdziwe informacje jak i obecnym niby wybawicielom, ktorzy jedyne co zrobili to zawlaszczyli majatek i wyprowadzili czesc ze spolki pod niby pretekstem prowadzenia dalszej dzialalnosci.
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~miluh [87.206.172.*]
    Z takiego zamieszania jak policja zacznie do was wzywać na pewno coś się urodzi :)

trzeba wszystko zgłosić chronologicznie

od tego Pana zaczynamy

https://www.facebook.com/people/Tadeusz-Matyjas/100000145410814
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~Marek [83.142.141.*]
    Tu potrzebne jest złożenie dwóch pozwów zbiorowych na spółkę PMI i na GPW. Inaczej ja tego nie widzę. Co da nam skarga? Nic bo GPW ma w życi drobnych inwestorów.
    ATS masz kontakt z SII? Co oni na to?
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~akzk [109.243.92.*]
    nwa - ma kontakt z SII . Z tego co wiem to SII wystosowało pismo do GPW , ale z jakim skutkiem, to nie wiem
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ATS [31.1.43.*]
    Jeszcze nie pisalem do SII czekalem na uprawomocnienie sie wywalenia z gieldy, jestem czlonkiem SII wiec po poniedzialku zajme sie sprawa, do KNF juz wyslalem, Wy tez piszcie to nic nie kosztuje podalem link, mozecie zrobic to internetowo wiec proponuje atakowac, jak dostana kilkadziesiat takich zgloszen to juz beda wiedzieli, ze nie odpuscimy. Pisemnie tez trzeba to zrobic ale poczekajmy do przyszlego tygodnia.
    Mysle, ze trzeba bedzie zrobic porozumienie wszystkich mniejszosciowych i wtedy scigac bande, ktora obsiadla PMI celem zniszczenia spolki, naprawde tlumaczenie ze sie starali jest zalosne, palcem nie kiwneli no moze poza wydawaniem kasy z PMI.
    Ja jak wiecie wiekszosc sprzedalem na UCP ale te 2000 akcji zostawilem aby scigac bande.
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~sdf [91.235.161.*]
    Dnia 2014-09-12 o godz. 11:18 ATS napisał(a):
    > Jeszcze nie pisalem do SII czekalem na uprawomocnienie sie wywalenia z
    > gieldy, jestem czlonkiem SII wiec po poniedzialku zajme sie sprawa, do KNF
    > juz wyslalem, Wy tez piszcie to nic nie kosztuje podalem link, mozecie
    > zrobic to internetowo wiec proponuje atakowac, jak dostana kilkadziesiat
    > takich zgloszen to juz beda wiedzieli, ze nie odpuscimy. Pisemnie tez
    > trzeba to zrobic ale poczekajmy do przyszlego tygodnia.
    > Mysle, ze trzeba bedzie zrobic porozumienie wszystkich mniejszosciowych i
    > wtedy scigac bande, ktora obsiadla PMI celem zniszczenia spolki, naprawde
    > tlumaczenie ze sie starali jest zalosne, palcem nie kiwneli no moze poza
    > wydawaniem kasy z PMI.

> Ja jak wiecie wiekszosc sprzedalem na UCP ale te 2000 akcji zostawilem aby
    > scigac bande.

Idea słuszna porozumienie mniejszościowych jest konieczne ale musimy do tego zaangażować speca od kodeksu handlowego i publicznego obrotu papierami wartościowymi który by to pociągnął od strony formalno -prawnej . Sama akcja będzie wymagała wielu pism a jeżeli spec dostanie pełnomocnictwa od akcjonariatu mniejszościowego do reprezentowania jego spraw to może utopią spółki .
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~nwa [212.180.162.*]
    piszcie do KNF bo ja już nie moge.
    po kilku mailach napisali mi, żebym dał im już spokój :)))

poniżej macie odpowiedz:

Szanowny Panie,

Departament Ochrony Klientów Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego potwierdza, że do Urzędu KNF wpłynęła Pana kolejna korespondencja elektroniczna z dnia
    03.06.2014 r. stanowiąca kontynuację sprawy uprzednio zgłoszonej w dniach 08-09. 05.2014 r., 14.05.2014 r. oraz z dn. 27-30.05.2014 r., zawierająca zastrzeżenia odnośnie ewentualnej manipulacji kursem spółki Precious Metals Investments S.A., w dniach 28-29.04.2014 r., notowanej na rynku NewConnect.

Należy wskazać po raz kolejny, iż UKNF podjął czynności sprawdzające mające na celu ustalenie czy w zgłoszonej przez Pana sprawie mogło dojść do ewentualnych naruszeń przepisów prawa. Wskazać jednakże należy, że informacje o podjętych działaniach i dokonanych ustaleniach stanowią tajemnicę zawodową w rozumieniu art. 147 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. z 2014 r., poz. 94 j.t.) i nie mogą zostać Panu udostępnione.

Ponadto, uprzejmie informuję, iż w przypadku wpływu kolejnej korespondencji nie zawierającej nowych okoliczności dotyczących przedmiotowej sprawy, korespondencja ta zostanie potraktowana jako do wiadomości KNF i nie będą udzielane odpowiedzi na tę korespondencję.

Z poważaniem,
    URZĄD KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO
    Departament Ochrony Klientów
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~Aureliano [176.241.241.*]
    A czy na to ma ktos jakas odpowiedz?
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~abc [83.31.224.*]
    Czyli należy rozumieć, że KNF nawet palcem nie kiwnęła w sprawie - i co im zrobicie?
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~Tadek [77.254.129.*]
    KNF nie jst od NC.Nadzór nad NC ma gpw.
  • Jeśli kolejne posty nic nie wnoszą do sprawy to nie masz Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    co się dziwić, poza tym nie zostaniesz uznany za stronę postępowania. Radzę jednak przesyłać bezpośrednio do właściwych departamentów.

Jeszce co mogę doradzić to w III i IV kw 2014r. NIK będzie przeprowadzał kontrolę w KNF-ie. Proponuje zatem opisać sprawę (tylko będących we właściwości KNF-u) i przesłać ją tutaj https://www.nik.gov.pl/kontakt/skargi-i-wnioski/

Tadek - KNF jest właściwy jeśli chodzi o informację dot. stanu posiadania akcji przez akcjonariuszy (vide PSW i platnium) a inne informacyjne to GPW i jeżeli są do niego kierowane nie zgodnie z kompetencjami (chciaż moja korespondencja z KNF trafiła do GPW a ta przesła ją w części znów do KNF-u).
  • Re: Piszcie tutaj Autor: ~Marek [83.142.141.*]
    Czyli mamy złożyć także skargę na KNF w NIK-u?
  • rób co chcesz Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    twój wybór
[x]
PREMETINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.