1 wrzesnia byl komunikat GPW. Ktos kto to przeczytal mogl zostac bardzo bogatym czlowiekiem. Dlatego nie bylo odciecia PP!
GPW: Komunikat - NEW WORLD RESOURCES PLC Komunikat Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 1 września 2014 roku (Główny Rynek GPW) Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., zgodnie z § 117a Działu IV Szczegółowych Zasad Obrotu Giełdowego w systemie UTP oraz w związku z raportem bieżącym nr 42/2014 z dnia 29 sierpnia 2014 r. spółki NEW WORLD RESOURCES PLC informuje, że z uwagi na warunkowy charakter nowej emisji akcji z zachowaniem prawa poboru, odstępuje od realizacji czynności określonych w Oddziale 1 Rozdziału 13 Działu IV Szczegółowych Zasad Obrotu Giełdowego w systemie UTP.
Z uwagi na powyższe GPW nie dokona również przeliczenia parametrów indeksów WIG oraz WIG-SUROWCE, których uczestnikiem jest spółka NEW WORLD RESOURCES PLC.
Zgodnie z informacjami przekazanymi przez spółkę NEW WORLD RESOURCES PLC w raporcie bieżącym nr 38/2014 z dnia 20 sierpnia 2014 r.:
1) dniem ustalenia prawa poboru jest 8 września 2014 r.
2) ostatnim dniem uprawniającym do nabycia na sesji giełdowej akcji, z których przysługuje prawo poboru, jest 3 września 2014 r.
- z zastrzeżeniem spełnienia warunków określonych we właściwych uchwałach organów tej spółki.
Jak kupiłeś 1.09 i 3.09 trzymałeś, to wg mnie tak. Może to zależy od DM w którym jesteś. Ja jestem w BZWBK i mi dzisiaj dodali, ale wartoś PP - 0 (zero). Ponieważ od jutra wchodzą do obrotu, może w twoim DM dodadzą jak będzie jakaś konkretna wycena. Czekaj do jutra
Z komunikatu wynika, że dniem ustalenia prawa poboru jest 08.09. a więc t-3 to dzień w którym powinieneś posiadać akcje, 03.09 to ostatni dzień w którym nożna było kupić akcje z PP i trzeba było przetrzymać do 05.09. żeby mieć PP ( tak mi się wydaje). Ciekawa jest cena i ilość PP - 19 PP po 2 gr za akcję a więc 38 gr za akcję ( więcej niż aktualna cena akcji )
nikt nic nie rozumie co za spółka kto to kupi po 2gr jak dostaliście po 19szt Przeciez od razu pojawi się na sprzedaży setki milionów pp .nawet po 1gr się nie opłaci tego kupić.Jesli tak jest to zostaniecie z tymi pp i będziecie mieli do tyłu zamiast zarobić .Zarobi tylko ten co pierwszy sprzeda jakiemuś niedouczonemu.Pozdrawiam i z niecirpliwościa czekam na notowania.a bedzie co obserwować.
i jeszcze jedno dla uświadomienia kupujących Od października ta spółka będzie notowana na fixie zgodnie z polskim prawem a czy zagranicy będzie chciało się zrobić resplit to już nie wiadomo a to może doprowadzić do wycofania jak to było w Pradze akcji z rynku polskiego w połowie 2015 bo taki jest regulamin naszej bananowej giełdy.