• Pytanie o CCS Autor: ~Tino [91.227.222.*]
    Panowie, jestem nowy na wątku o tej spółce. Zrobiłem sobie analizę spółki i wyszło mi, że jest warta uwagi i poświęcenia trochę grosza z portfela. Ale czytam też to forum i widzę bardzo poróżnioną opinię o spółce. Powiedzcie mi coś, co mnie interesuje najbardziej - czy działalność, którą prowadzi spółka jest stabilna? Tzn, czy spółka nie planuje jakiejś sprzedaży, zmniejszenia zakresu działalności głównej. A może jakieś nowe otwarcia ma w planach?
  • Re: Pytanie o CCS Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Forum może ci tylko zamącić w głowie, jeżeli sam przeanalizowałeś firmę i widzisz w niej pozytywy i szansę na wzrost to kupuj, generalnie to firma z ogromnym potencjałem która rok temu chyba za bardzo się rozwinęła, chyba nie do końca ogarnęła wszystko i postanowiła trochę ograniczyć działalność aby w przyszłości mniejszym kosztem zacząć lepiej zarabiać. W skrócie uznała że nie ma sensu iść na ilość z niewielką marżą a lepiej dawać jakość z wyższą marżą i stąd duży spadek przychodów i trochę mniejszym spadku zysków. Wydaje się że już chyba zaczną pokazywać lepsze wyniki z tej reorganizacji a kurs zaliczył dno które nie powinno być pogłębione. oj, chyba zamotałem :-)
  • Re: Pytanie o CCS Autor: ~Tino [91.227.222.*]
    Nie uważam, żeby forum sprawiło, że zmienię decyzję. Raczej jestem tu, aby upewnić się w tym, co wynika z analizy. Ludzie na forum czasami piszą, żeby pisać, a czasami nawet, żeby kogoś zmylić. Każdy ma inne cele. Jak ktoś chce kupić, to będzie pisał, że kurs będzie spadał, żeby nie kupować, bo wtedy kupi za mniej. Wiem o tych zależnościach. Ty prezes kupujesz, czy sprzedajesz? ;)
  • Re: Pytanie o CCS Autor: zdrojek [83.9.68.*]
    Jeżeli dokonałeś analizy spółki i uważasz, że warto to tak zrób. Śledzę spółkę od jakiegoś czasu i myślę, że warto inwestować w nią. Powoli ale zaczyna coś się ruszać w górę. Odnośnie działalności spółki, możesz być spokojny gdyż jest stabilna, wystarczy popatrzeć po innych forach, żeby to stwierdzić.
    Zdrojek, jakie inne fora masz na myśli? Ty jesteś akcjonariuszem?
  • Re: Pytanie o CCS Autor: ~prezes [37.248.254.*]
    Do Tino: ja powoli skupuję
  • Re: Pytanie o CCS Autor: zdrojek [83.9.171.*]
    Także zaczynam skupować. kiedyś kurs był wysoki, obecnie jest jaki jest ale zaczyna iść w górę. Z tego względu warto teraz zacząć skupować, ponieważ za jakiś czas sytuacja może pójść znacznie w górę.
    Słuchajcie to jak to jest: można pisać o swoich transakcjach, czy nie? Bo słyszałem, że na forum można rozmawiać tylko o kondycji spółki, która w przypadku CCS-a jest dobra. O to też pytałem w swoim pierwszym wpisie.
    Prezes, ale o tym to chyba nie bardzo można pisać, prawda?
[x]
CCS 2,70% 0,57 2025-10-21 11:37:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.