Panowie, jestem nowy na wątku o tej spółce. Zrobiłem sobie analizę spółki i wyszło mi, że jest warta uwagi i poświęcenia trochę grosza z portfela. Ale czytam też to forum i widzę bardzo poróżnioną opinię o spółce. Powiedzcie mi coś, co mnie interesuje najbardziej - czy działalność, którą prowadzi spółka jest stabilna? Tzn, czy spółka nie planuje jakiejś sprzedaży, zmniejszenia zakresu działalności głównej. A może jakieś nowe otwarcia ma w planach?
Forum może ci tylko zamącić w głowie, jeżeli sam przeanalizowałeś firmę i widzisz w niej pozytywy i szansę na wzrost to kupuj, generalnie to firma z ogromnym potencjałem która rok temu chyba za bardzo się rozwinęła, chyba nie do końca ogarnęła wszystko i postanowiła trochę ograniczyć działalność aby w przyszłości mniejszym kosztem zacząć lepiej zarabiać. W skrócie uznała że nie ma sensu iść na ilość z niewielką marżą a lepiej dawać jakość z wyższą marżą i stąd duży spadek przychodów i trochę mniejszym spadku zysków. Wydaje się że już chyba zaczną pokazywać lepsze wyniki z tej reorganizacji a kurs zaliczył dno które nie powinno być pogłębione. oj, chyba zamotałem :-)
Nie uważam, żeby forum sprawiło, że zmienię decyzję. Raczej jestem tu, aby upewnić się w tym, co wynika z analizy. Ludzie na forum czasami piszą, żeby pisać, a czasami nawet, żeby kogoś zmylić. Każdy ma inne cele. Jak ktoś chce kupić, to będzie pisał, że kurs będzie spadał, żeby nie kupować, bo wtedy kupi za mniej. Wiem o tych zależnościach. Ty prezes kupujesz, czy sprzedajesz? ;)
Jeżeli dokonałeś analizy spółki i uważasz, że warto to tak zrób. Śledzę spółkę od jakiegoś czasu i myślę, że warto inwestować w nią. Powoli ale zaczyna coś się ruszać w górę. Odnośnie działalności spółki, możesz być spokojny gdyż jest stabilna, wystarczy popatrzeć po innych forach, żeby to stwierdzić.
Także zaczynam skupować. kiedyś kurs był wysoki, obecnie jest jaki jest ale zaczyna iść w górę. Z tego względu warto teraz zacząć skupować, ponieważ za jakiś czas sytuacja może pójść znacznie w górę.
Słuchajcie to jak to jest: można pisać o swoich transakcjach, czy nie? Bo słyszałem, że na forum można rozmawiać tylko o kondycji spółki, która w przypadku CCS-a jest dobra. O to też pytałem w swoim pierwszym wpisie.