Ta spółka to ma pecha ogólnie. Pamiętam jak schrzanili sprawę z debiutem na GPW.
Mogli debiut przeprowadzić wcześniej kiedy jeszcze hossa była, a oni zrobili w grudniu jak sie spadki zaczeły, nikt nie interesował sie tym wtedy.
Teraz znowu coś innego się dzieje i zainteresowania nie widać tym walorem.
Dzisiaj się coś wydarzyło, duży wolumen i nagły spadek wskaźnika A/D. Może to być sygnał, że poziom minimum został osiągnięty i dlatego kurs był dołowany do dziś.
Mój "pajęczy zmysł" mówi mi, że teraz rozpoczną sie wzrosty.
Zobaczcie na Rainbow Tours, podobny nagły spadek wskaźnika A/D również tam miał miejsce, a później rozpoczęły się wzrosty.
Obyś ~myl się mylił :) i nie dowiemy się najgorszego, bo ono nie wystąpi.
coś się dzieje tylko nie na tej spółce! w250 przebił 1200 punktów a tu jedna sztuka obrotu po 17,49 do godziny 13,30!!! Tak się dzieje że nie nie nadążam za zmianami ceny!!
Moim zdaniem spadek kursu to doskonała okazja do zakupu.Jednak z lotu ptaka (bez wchodzenia wgłąb) wyniki finansowe mogą straszyć: strata operacyjna za kw.3: 314 tys., strata netto (bez sztuczek księgowych z Telepolis): 646 tys. Mnie osobiście niepokoją naciągacze na forum, którzy rozpisują się o pomnożeniu zysków przez spółkę, bo pewnie chcą odsprzedać.
Czy my patrzymy na jakies inne dane? Zysk operacyjny (bez wplywu nowej wyceny Telepolis) wyniosl 2,9 mln zl, Gdzie ta strata? I skad masz wyniki za 3 kwartal jezeli spolka ich nie opublikowala? Cyklicznie notuja strate w 3 kwartale, ale za ten rok jeszcze danych nie ma.