jedna uchwała o skupie akcji druga o emisji akcji , na jedną trzeba mieć pieniądze a druga jest na ich pozyskanie ,
galimatias
wygląda , że pcg wypuszcza chwytliwe komunikaty dla każdego do koloru do wyboru byle przyjaznym okiem spojrzał i kasę dał
no i bardzo ciekawy zapis z uchwały zgodny z prawem i ksh ale mało spotykany i dlatego śmierdzący
Uchwały Zarządu w sprawie ustalenia ceny emisyjnej akcji emitowanych w ramach kapitału docelowego i wydania akcji w zamian za wkłady niepieniężne nie wymagają zgody Rady Nadzorcze
te niepieniężne ciekawe , to jest ścieżka wyjścia ze śmiecia dla tych co tym kręcą
Zarząd wnioskował o możliwosc swobodnego emitowania akcji, bo chce przekształcić spólke IT w fundusz inwestujący w podmioty z branzy technologicznej. Ewentualne akwizycje rozliczane będą akcjami emitowanymi w ramach kapitału docelowego oraz pieniędzmi ze sprzedazy zależnego Imagisu /35 mln zł/
tyle min wyczytałem w papierowej Rzeczpospolitej pt" Będą pieniądze na inwestycje" cały płatny artykuł z wczoraj www.ekonomia.rp.pl/artykul/1139684.html?print=tak&p=0
G..wno prawda, zarząd wcale nie wnioskował o możliwość swobodnego emitowania akcji, Prezes na pytania dotyczące emisji mówił tylko o tym że to jest inicjatywa (wniosek) głównego akcjonariusza (czyli słupa narka) a on (Prezes ) wykonuje tylko jego wolę. Narek robi co chce a prezes to wykonuje i tyle w temacie.
zobaczymy baranie kogo wydymają, oj ciebie to po wpisie domniemam już wydymali buachacha. Idź po kredyt - uf nie masz zdolności no cóż szukaj gałęzi . Co za baran
Sam jesteś baran, zobacz co narki zrobili z CTC i GNR, a na walnym 8 września wybrali 5 patałachów do RN, którzy jednocześnie są w RN upadłego już GNR lub CTC. Myślisz że dadzą ci zarobić na akcjach? Zrobią to samo co na GNR i CTC a ty zostaniesz z papierem po 1 gr. I kto tu jest baranem?
Ja tylko cię ostrzegałem - zrób z tym co chcesz i nie myśl że po jednym dniu wzrostów złapałeś boga za nogi. Zobaczymy niedługo kto miał rację. Widzę, że należysz do tej opcji co chce aby za wszystko przepraszać...... gratulacje, ciekawe jak daleko zajedziesz w inwestowaniu na giełdzie.
Kolego na giełdzie jestem od 10 lat Nie będę pisał że jestem zarobiony jak prosie i żyję z giełdy , bo tak nie jest. Są lepsze i gorsze inwestycje , ale moje doświadczenie pozwala mi minimalizowaś ryzyko. I nie będę się rozpisywał nad słabymi i zaje...bistymi inwestycjami. Co do pcg - może narki go załatwią , ale jeszcze nie teraz - teraz jest czas na wzrosty.
Dnia 2014-09-10 o godz. 20:07 ~bryyy napisał(a): > ku.. o co ten cały szum emisja po cenie 1 pln jest 0,60 to o co wam > chodzi? Wywalcie swoje pakiety i idźcie na ksg
No właśnie cały czas wszyscy pieprzą o drukowaniu, a do tego to chyba daleko, bo cena emisyjna nie może być niższa od nominału tj. od 1 zł , chyba, ze będą emitowac po 1zł i wywalac po ile ??
Ja tam tylko przytoczyłem część artykułu,..ale widać, ze rynek chyba raczej nie uwierzy w realizacje takiego scenariusza, i obawia się dodruku - nie wiadomo dla kogo i po prostu manipulacji ze strony.