• galimatias Autor: ~olo [31.61.140.*]
    jedna uchwała o skupie akcji druga o emisji akcji ,
    na jedną trzeba mieć pieniądze a druga jest na ich pozyskanie ,

galimatias

wygląda , że pcg wypuszcza chwytliwe komunikaty dla każdego do koloru do wyboru byle przyjaznym okiem spojrzał i kasę dał

no i bardzo ciekawy zapis z uchwały zgodny z prawem i ksh ale mało spotykany i dlatego śmierdzący

Uchwały Zarządu w sprawie ustalenia ceny emisyjnej akcji emitowanych w ramach kapitału docelowego i wydania akcji w zamian za wkłady niepieniężne nie wymagają zgody Rady Nadzorcze

te niepieniężne ciekawe , to jest ścieżka wyjścia ze śmiecia dla tych co tym kręcą
  • Re: galimatias Autor: ~ite [77.223.216.*]
    Jest po prostu dobrze , tak ma być, czego dowodem jest skokowy wzrost kursu i stabilizacja dzisiaj, przy wysokich obrotach
  • Re: galimatias Autor: ~konkwistador [83.24.122.*]

w zamian za wklady nie pienierzne …….slizgania cd

wklady nie pieniezne najlepiej zamienic na gotowke ….gdzie …a no TU
  • Re: galimatias Autor: ~olo [31.61.140.*]
    to prawda , tak ma być , ale czy jest dobrze ? jest , tylko dla kogo ?
    na pewno nie dla drobnych akcjonariuszy
    Zarząd wnioskował o możliwosc swobodnego emitowania akcji, bo chce przekształcić spólke IT w fundusz inwestujący w podmioty z branzy technologicznej. Ewentualne akwizycje rozliczane będą akcjami emitowanymi w ramach kapitału docelowego oraz pieniędzmi ze sprzedazy zależnego Imagisu /35 mln zł/

tyle min wyczytałem w papierowej Rzeczpospolitej pt" Będą pieniądze na inwestycje" cały płatny artykuł z wczoraj
    www.ekonomia.rp.pl/artykul/1139684.html?print=tak&p=0
  • Re: galimatias Autor: ~jack [80.238.105.*]
    G..wno prawda, zarząd wcale nie wnioskował o możliwość swobodnego emitowania akcji, Prezes na pytania dotyczące emisji mówił tylko o tym że to jest inicjatywa (wniosek) głównego akcjonariusza (czyli słupa narka) a on (Prezes ) wykonuje tylko jego wolę. Narek robi co chce a prezes to wykonuje i tyle w temacie.
  • Re: galimatias Autor: ~bryyy [89.76.168.*]
    ku.. o co ten cały szum emisja po cenie 1 pln jest 0,60 to o co wam chodzi? Wywalcie swoje pakiety i idźcie na ksg
  • Re: galimatias Autor: ~jack [80.238.105.*]
    To obejmij sobie pacanie te akcje po 1 pln a potem sprzedasz po 0.3 pln, nie widzisz jak cię dyma...ą
  • Re: galimatias Autor: ~bryyy [89.76.168.*]
    zobaczymy baranie kogo wydymają, oj ciebie to po wpisie domniemam już wydymali buachacha. Idź po kredyt - uf nie masz zdolności no cóż szukaj gałęzi . Co za baran
  • Re: galimatias do bryyy Autor: ~jack [80.238.105.*]
    Sam jesteś baran, zobacz co narki zrobili z CTC i GNR, a na walnym 8 września wybrali 5 patałachów do RN, którzy jednocześnie są w RN upadłego już GNR lub CTC. Myślisz że dadzą ci zarobić na akcjach? Zrobią to samo co na GNR i CTC a ty zostaniesz z papierem po 1 gr. I kto tu jest baranem?
  • Re: galimatias do bryyy Autor: ~bryyy [89.76.168.*]
    i co dziś i chcesz napisać ????
    może przepraszam prze usta przejdzie?/\

nie nie takie leszcze nie znają tego słowa

• Re: galimatias do bryyy Autor: ~jack [80.238.105.*]
    Ja tylko cię ostrzegałem - zrób z tym co chcesz i nie myśl że po jednym dniu wzrostów złapałeś boga za nogi. Zobaczymy niedługo kto miał rację. Widzę, że należysz do tej opcji co chce aby za wszystko przepraszać...... gratulacje, ciekawe jak daleko zajedziesz w inwestowaniu na giełdzie.
  • Re: galimatias do bryyy Autor: ~bryyy [89.76.168.*]
    Kolego na giełdzie jestem od 10 lat
    Nie będę pisał że jestem zarobiony jak prosie i żyję z giełdy , bo tak nie jest.
    Są lepsze i gorsze inwestycje , ale moje doświadczenie pozwala mi minimalizowaś ryzyko.
    I nie będę się rozpisywał nad słabymi i zaje...bistymi inwestycjami.
    Co do pcg - może narki go załatwią , ale jeszcze nie teraz - teraz jest czas na wzrosty.
    Dnia 2014-09-10 o godz. 20:07 ~bryyy napisał(a):
    > ku.. o co ten cały szum emisja po cenie 1 pln jest 0,60 to o co wam
    > chodzi? Wywalcie swoje pakiety i idźcie na ksg

No właśnie cały czas wszyscy pieprzą o drukowaniu, a do tego to chyba daleko, bo cena emisyjna nie może być niższa od nominału tj. od 1 zł , chyba, ze będą emitowac po 1zł i wywalac po ile ??
  • Re: galimatias Autor: ~konkwistador [89.186.17.*]

bo chce przekształcić spólke IT w fundusz inwestujący w podmioty z branzy technologicznej. Ewentualne akwizycje rozliczane …..

…ale sie usmialem …..wystarczy popatrzec na calatrave
  • pogrzeb spółki szkoda tego PCguarda tak się fajnie grało Autor: ~xp [77.255.253.*]
    Senior Member

stwierdzam że ciekawie się to rozgrywa
  • Re: pogrzeb spółki szkoda tego PCguarda tak się fajnie grało Autor: ~Marta [95.50.211.*]
    Trawa tez miała być czymś podobnym tj fund.inwest. Ktoś nawet porównywal do Mci I przepowiadał sukces. Wwiemy jak się skończyło.;)
  • Re: pogrzeb spółki szkoda tego PCguarda tak się fajnie grało Autor: ~ite [77.223.216.*]
    Ja tam tylko przytoczyłem część artykułu,..ale widać, ze rynek chyba raczej nie uwierzy w realizacje takiego scenariusza, i obawia się dodruku - nie wiadomo dla kogo i po prostu manipulacji ze strony.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.238.105.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: pogrzeb spółki szkoda tego PCguarda tak się fajnie grało Autor: ~konkwistador [89.186.17.*]

podsumuje tak

najbardziej uwierza i potwierdza dobre checi zarzadu

akcjonariusze poprzednich emisji ktorzy zamiast dywidendy

maja niski kurs i nastepna emisje ….i to jeszcze bez nich

czyli bez prawa poboru ale za to …watpliwa swietlana przyszlosc
  • Re: pogrzeb spółki szkoda tego PCguarda tak się fajnie grało Autor: ~ite [77.223.216.*]
    starzy akcjonariusze poprzednich emisji dziś już są niepotrzebni ....czekają , szukają i znajdują nowych akcjonariuszy , co widać i słychać..
[x]
PCGUARD 0,00% 0,38 2009-03-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.