Perła potwierdza swoją wartość, nadchodzi czas tej spółki. Jeśli dalej tak pójdzie już nigdy nie zobaczymy kursu Adasia na tych poziomach. Pora żegnać się z new connect, brawa i gratulacje dla zarządu. Warto było czekać ponad rok na taki obrót spraw!
Ja tam nie wiem mam malą firme budowlana i u mnie marza to około 20 % ciekawi mnie ile oni maja jeśli nawet 10 % czyli 4.7 mln zysku to akcje x 10 pojda jak nic w gore.
"Przedmiotem ww. Umowy jest przejęcie, dokonanie inwentaryzacji oraz kontynuowanie wszelkich prac ogólnobudowlanych przez Emitenta w związku z dalszymi etapami realizacji inwestycji budowy fabryki wełny mineralnej PETRALANA w Bytomiu.
Zgodnie z treścią Umowy, przejęcie inwestycji odbywać się będzie sukcesywnie poprzez zakup dotychczas zrealizowanych nakładów oraz w oparciu o protokoły przejęcia tychże nakładów."
przeczytaj uwaznie caly artykul AEDES generalnym wykonawcą fabryki za 47,1 mln zł admin, wt., 2014-09-09 10:34 AEDES S.A., notowana na rynku NewConnect krakowska spółka budowlana, zawarła umowę na dokończenie realizacji kolejnych etapów powstającej w Bytomiu fabryki wełny mineralnej PETRALANA. Wartość kontraktu wynosi ponad 47,1 mln złotych. Zleceniodawcą jest ABG sp. z o.o. – firma ze Śląska, działająca w sektorze paliw stałych.
Podpisany kontrakt stanowi kontynuację nawiązanej w sierpniu 2013 r. współpracy pomiędzy Firmami. Wtedy to AEDES S.A. pozyskał zlecenie o wartości 1,49 mln zł na wykonanie stanu zerowego hali oraz stanu surowego pomieszczeń biurowych, portierni i sprężarkowni.
Zgodnie z zapisami obecnej umowy, zadaniem Spółki będzie realizacja budowy wszystkich elementów inwestycji: budynku biurowego, hali produkcyjnej, rurociągu gazu koksowniczego oraz zewnętrznej instalacji teletechnicznej, wraz z uzyskaniem pozwoleń na użytkowanie tych obiektów.
===Nim rozpoczną się prace budowlane, AEDES S.A. dokona inwentaryzacji i przejęcia dotychczas wykonanych robót. Proces ten potrwa do końca września bieżącego roku. =======Zaś oddanie gotowej fabryki wełny zaplanowane zostało na 28. lutego 2015 roku!!!!!!!!!!.===
Dnia 2014-09-09 o godz. 11:46 ~Enigma napisał(a): > jak myślisz dlaczego AEDES został generalnym wykonawcą skoro nie ma w > tym doświadczenia? > > Ale jak już napisałem kupuj. > > To czy kurs pójdzie w górę zależy czy jakiś grubas wejdzie w akcje i > pociągnie w górę. bo moim zdaniem to co zrobił do tej pory ZROBIŁ DOBRZE pozdr