Dzień dobry Wszystkim, chciałem napisać pare słów na temat firmy Nemex. Robię to dlatego, że jako pracownik od czerwca nie dostaliśmy wypłaty, a pani prezes Langer nas ciągle zbywa. Zacznijmy od tego, że Nemex na początku maja,wykupił pracowników firmie ATS w WIerzbicach we Wrocławiu. Prześliśmy z ATS, ale fizycznie dalej siedzieliśmy w Wierzbicach. Nie działo się kompletnie nic, nie było żadnej roboty. I tak jest do dzisiaj. Pensja została zapłacona tylko za maj, a zus za te wszystkie miesiące dopiero w zeszłym tygodniu. Pani prezes Langer jest bardzo niemiła w rozmowach przez telefon, jedynie co umie to zastraszać, grozić i kpić z pracowników. Z ciekawostek powiem, ze lokalizacja przy ulicy Chlodnej juz jest nieaktualna, gdyż nie zapłacili czynszu. Odradzam jakiekolwiek kontakty z tą panią jak i całą firmą. A z byłymi pracownikami spotka się w sądzie.
Ufff ... a miałem z nimi współpracować przy innym projekcie, dobrze że nic z tego nie wyszło bo to tylko okazałoby się stratą czasu. A w trakcie rozmów rzucano takimi "miliardami" że aż mi się w głowie kręciło od nadmiaru "zer" ;)))
Słyszałem, że we Wrocławiu było kilkunastu pracowników. Jak zatem mają sobie poradzić z fabryką i 1000 pracowników, jak nie mogą zapłacić kilkunastu? Gdzie teraz urzęduje Nemex, jak na Chłodniej już nie?
ostrzegałem już grubo ponad pół roku temu że tak będzie. Na argumenty ze darek to krętacz i oszust (cba się nim interesowała) widzieliście w tym jedynie pozytywy :) to teraz macie
I dlatego te wszystkie fabryczne plany to jak na razie zamki na piasku, a problemy z rachunkowością spółki to tylko potwierdzenie tego. Zastawia mnie czy włodarze terenów w Połańcu wysili się aby chociażby sprawdzić czy będzie finansowanie planowanej fabryki, bo dla gołodupców uzbieranie 150 mln zł może być problemem.
Czy ktoś ma kontakt do nemexu? na chlodnej nie zaplacili czynszu, nie zapłacili pracownikom, komu jeszcze? Pani prezes nie odbiera telefonu. Nie ma odwagi rozmawiac z ludzmi.
jak to ??? przecież tylko ja od pół roku demaskowałem przekręt zwany nemex ... użerałem się z liczną watahą zwolenników i pochlebców darka i jego wałka . Teraz takie refleksje ?? hmmm ciekawe :)
no jasne że taki był zamiar - z pewnością miała być jeszcze jakaś podbitka na zachętę dla kupujacych , myślę że zawieszenie obrotu nie był celowy i wiele to pokomplikował darkowi. Nie trzeba ukrywać ze spółki pokroju nemex a jest ich wiele , nie powstały z założeniem wielkiego biznesu . To zwyczajny twór na papierku służący wyłącznie zrobieniu lewej kasy. Myślicie że darek rzeczywiście chciał z takiego nemexu zrobić od podstaw dochodową spółkę ? raczej nie .. Teraz możecie się modlić żeby tylko odwiesili notowania , chociaż wątpie czy jakiekolwiek info podratuje kurs.
z pewnością nie , wiesz z czego ma być sfinansowana ? z tych magicznych 100mln od darka ? których nie ma ? jak by były to nie mieli by problemów finansowych chyba ?
Żadnych 100 mln w bilansie nie ma, tam są jedynie jakieś pokraczne zobowiązania międzyokresowe. W ogóle nie wiem jak ta emisja przeszła przez KRS, skoro akcje zostały niby opłacone gotówką, ale śr. pieniężnych ta jest nuuull.
Hehe, o podbitkę będzie trudno. Przede wszystkim muszą zrobić raport roczny, żeby odwiesić notowania, a zakładam raport jest na tyle kreatywnie robiony, że żaden audytor tego nie podpisze. A jak już się znajdzie taki to zarekomenduje tyle korekt, że wynik finansowy i cash flow będzie totalnie w du... a struktura bilansowa również nieciekawa. Ale nawet jeżeli przez to przebrną to w Połańcu zorientują się że mają do czynienia z golasami, 150 baniek nikt nie sfinansuje i żadnego infa pod podbitkę nie będzie.
1. Ilu obecnie jest zatrudnionych pracowników w firmie Nemex (jeśli jeszcze jacyś są)? 2. Jeśli są to gdzie (Warszawa, Wrocław, Połaniec)? 3. Jaki jest aktualny adres siedziby Nemex? 4. Czy firma Nemex dalej istnieje (jeśli nie ma siedziby ani żadnego kontaktu to jest prawie jednoznaczne)? 5. Czy ktoś z poszkodowanych wszedł już na drogę sądową? 6. Czy w Połańcu zostały już wbite łopaty w ziemie?
do "były pracownik" -myślisz,że jest szansa aby ci krętacze ponieśli konsekwencje? Mnie też na tym zależy.Też są mi winni pieniądze. Oni nic nie mają! Dobrali się jak w korcu maku,prezes,prezesowa i biurowa.
jakie donoszenie ? przecież to porządny człowiek ! odbiło wam ? jakie przekręty ? ja dzięki temu człowiekowi już niebawem zarobię niezłą kaskę ! opanujcie się darek nikogo by nie oszukał ... już niebawem handel gazem, fabryka też rusza z produkcją ... Jojczycie bo nie macie akcji kupionych .... już niebawem 5 zł
To dobrze słyszeć że produkcja rusza i Nemex dobrze stoi a Milecki to fajny gość. Ładnie będzie za kratkami wyglądał . Ja tam zgłaszam do do KNF i do prokuratury. Dla mnie to malwersant i złodziej
Przecież nie mogę Ci podać gotowych argumentów. To i tak nie dla ciebie informacja tylko dla właściwych sobie służb.Obserwuj sytuację uważnie. Zobaczysz jak w krótkim czasie Darek kwadratowe słońce ogląda a całe jego "mienie" i to własne i to cudze własnością skarbu państwa i dłużników jego jest