• ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~hehe [94.254.193.*]
    Bo ja już złudzeń nie mam że ktoś to robi.
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~WATCHER [83.22.133.*]
    nowy prezes Cormay-a dawał szansę szelmie tuora na pozostanie w spółce na stanowisku prezesa, ale ten przez ostatnie zagranie jednozancznie się okreslił i dał odpowiedź.
    Także sądzę,że prezes Cormaya, jako szef firmy dominującej powinien wydać odpowiednie nakazy przesowi Orphee, czego mu nie wolno robić, i w takim przypadku zagrozić mu postepowaniem prokuratorskim.
    Dla mnie ten gość się skończył, ciekawe tylko czy przyjdzie mu za to zapłacić ?
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~Nielogo [79.185.83.*]
    Ten typ, "wydarł mi z gardła" kupę zainwestowanej na rozwój spółki kasy. CRM to większy przekręt niż Amber Gold, bo pan prezes nigdy za swoje machloje nie odpowie w żaden sposób.
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~becher [159.205.53.*]
    Obawiam się, że to wywalają kumple tego hochsztaplera - albo jego słupy.
    Z tych, co to kupowali w emisji po 8,90 lub po 8. A to by żle wygladało, bo być może
    jest coś ukrytego - coś co znowu zaskoczy nieprzyjemnie......

Nieco pocieszającym jest, że jednak próbuje się przełamać to S z prawej strony.

Mnie tez dziwi milczenie nowego Zarządu CRM. Nie chcą, nie umieją lub
    nie mogą zrobić wreszcie porządek z tym cinkciarzem. Ale przecież to MUSI się
    wreszcie stać.
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~123 [81.190.166.*]
    ... wyrzucaja gojki co po kilka szt. kupili ponizej 3.
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~hehe [94.254.193.*]
    Tak sobie tłumacz
    Dnia 2014-09-05 o godz. 17:08 ~hehe napisał(a):
    > Tak sobie tłumacz

a co innego będę wymyślał jak nie mam dowodów
    kto wie niech opisze jak się przedstawia majątkowo zorganizowana cześć przedsiębiorstwa Cormay
    znalazłem sprzed 2. lat komunikat z opisem reorganizacji CRM - ORP zresztą o tym tez mowa jest na NWZA ....co jest niezgodne z poniższym opisem do tego co TT kilka dni temu dokonał...

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=polska_story&sid=abIvkkMft4ZM
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~kraken [213.56.7.*]
    styl wywalania identyczny jak na cormay -u jeszcze nie dawno ile się da i po każdej cenie - 100% to tuora znalazł sposób na obejście lock- upa
  • Re: 123 Autor: ~wielebny [83.26.83.*]
    Nie mam pewnosci ale może być tak,że nie ma tutaj sprzeczności.Wyglada na to ze Tuora wywiązał się i sprzedał część produkcji cormaya (oddział Lublin),Nie wiem co tam produkują ale zakładam,że że to nie sa jakieś krzaki,Teraz powinna być kolej cormaya - powinni przekazać do opphee zakład w Maryninie.Za tą teorią przemawiałaby kwota ok. 15mln które orphee już zaliczkowało (komunikat w lipcu)
    Ale czy tak jest jak piszę przekonamy się niedługo.
    Moze jestem naiwny ale nie chce być wyznawcą spisków choć wiem że to nosna opcja.
    no i gdzie tu masz napisane ,że tuora sprzeda swoje nieruchomości Orphee!!!!!????????

Nie ma o tym mowy w tym raporcie, takze wracam do mojego poprzedniego wątku "Sztukmistrz z Lublina"
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~Watcher [83.26.83.*]
    Ale gdzie mam to mieć napisane? W komunikacie (Bloomberg)stoi:
    W ramach reorganizacji dojdzie także do przeniesienia całości działalności
    ------------------------------
    produkcyjnej z PZ Cormay S.A. na do Orphée S.A.. W celu realizacji
    przeniesienia działalności produkcyjnej PZ Cormay S.A. zobowiąże się do
    sprzedaży na rzecz Orphée S.A. zorganizowanej części przedsiębiorstwa.
    --------------------------------------------------------------
    Zorganizowana część przedsiębiorstwa, mająca być przedmiotem sprzedaży,
    obejmuje: ( Marynin wyceniony na ok 9mln ) jak dodasz Rapackiego w Lublinie - ok8mln
    daje to 17 baniek.Orphee zobowiązało się do zaliczki 15mln,

Ja nie widze tu sprzeczności.Póki co.
    Powtarzam nie wiem co bedzie 15go wrzesnia,Mogę sie też mylić,ale ciągłe powtarzanie -"złodziej" chyba nie rozjasnia zagadnienia?.Chciałem zaproponowć inne spojrzenie na sprawę ale oczywiscie mozemy się licytowć kto więcej uzyje - złodziej,oszust itp.
  • re ;Watcher Autor: ~wielebny [83.26.83.*]
    Przepraszam,nie chciałem sie podszywać - to pospiech :-)
  • Re: Autor: ~123 [89.228.152.*]
    Podstawowe pytanie w całym ty zamieszaniu, czy TT zawierał umowę zbycia czesci produkcyjnej miedzy sobą bez aprobaty Prezesa, zarządu Cormay.
    To jak z tymi nieruchomościami ?

PZ Cormay S.A.
    05-092 Łomianki
    ul. Wiosenna 22
    tel. (22) 751 79 10
    fax (22) 751 79 11

NIP: 1181872269
    REGON: 140777556

e-mail: office@cormay.pl

ODDZIAŁ LUBLIN
    20-150 Lublin
    ul. Rapackiego 19A
    tel. (81) 749 44 00
    fax (81) 749 44 34

ZAKŁAD PRODUKCYJNY
    Marynin 61a, 21-030 Motycz k/Lublina
    tel. (81) 503 15 16
    fax (81) 503 15 16 wew. 29

e-mail: office@cormay.pl

http://www.pzcormay.pl/index.php?id_kategorii=62&lang=_pl
  • Re: 123 Autor: ~wielebny [83.26.211.*]
    Oddział Lublin to nie jest własność (wiecz. dzierżawa?)Cormaya. Przypominam,że TTM
    WYNAJMOWAŁ zakład produkcyjny Cormayowi. więc to nie Cormay miał go przekazywać do Orphee (przypominam mowa była o przeniesieniu CAŁEJ PRODUKCJI ) Inna sprawa z Maryninem -.nie sprawdzałem ale wyglada że to własnośc Cormaya. A jesli tak to T Tuora NIE MOŻE juz sprzedać go Orphee - z prostego powodu.W Cormayu rzadzi teraz fundusze i to do nowego prezesa należy teraz inicjatywa.Tuora sprzedał na razie SWOJĄ CZEŚĆ- tę którą może obecnie dysponować.Teraz POWINIEN pójśc analogiczny komunikat cormaya.
  • Re: wielebny [83.26.211.* Autor: ~123 [89.228.152.*]
    Cormay był zależny od niejakiej Planezza Ltd. i to ona zwierała umowę z Orphee na przeniesienie - zbycie części produkcyjnej taki zapis jest z ostatniego komunikatu
  • Re: 123 Autor: ~WIELEBNY [83.26.211.*]
    123,no prosze cię kolego....
    Sam piszesz "BYŁA"
    Rozmawiamy o tym co było czy JEST? Szczególnie od 1go 09 2014.
    Przecież WŁASNIE DLATEGO TTuora starcił kontrolę nad Cormayem

Cyt.
    PZ Cormay - Sprzedaż akcji przez prezesa Tomasza Tuorę
    DM BPS - Biznes
    22 Lip 2014, 11:00

Spółka poinformowała, że kontrolowana przez prezesa Tuorę PLANEZZA LTD sprzedała w transakcjach pakietowych 1,25 mln akcji za 4 PLN za walor. Według doniesień prasowych „Parkietu” nabywającym mógł być inwestor instytucjonalny Total FIZ. Dodatkowo, prezes Tuora sprzedał w dniach 15 - 18 lipca 225 tys. akcji po średniej cenie 5,04 PLN. W wyniku przeprowadzonych transakcji udział prezesa Tuory spadł do 15,9%.
    KOMENTARZ DM BPS

Po przeprowadzonych transakcjach największym akcjonariuszem spółki został ponownie Total FIZ, który jeżeli prawdziwe są doniesienia „Parkietu” posiada 23,8% udziałów w spółce.
  • Re: wielebny [83.26.211.* Autor: ~123 [89.228.152.*]
    sorry ze w częściach piszę...

skoro Planezza Ltd miała udziały TT Menegment a on nieruchomości icałą produkcje to uważam, że do zbywania tych udziałów CRM nie miał prawnych delegacji i stad brak jest reakcji Prezesa Cormaya. Co sądzicie o tym?
    nie podzywaj się proszę pod mój login. Wymyśl coś swojego
    wielebny , zwróć uwagę że część zorganizowana jest ściśle określona, nie ma tam mowy o nieruchomościach w Lublinie, a tym bardziej o udziałach w spółce z o.o. będącej własnością tuory
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~123 [89.228.152.*]
    Dnia 2014-09-05 o godz. 23:02 ~WATCHER napisał(a):
    > wielebny , zwróć uwagę że część zorganizowana jest ściśle
    > określona, nie ma tam mowy o nieruchomościach w Lublinie, a tym bardziej
    > o udziałach w spółce z o.o. będącej własnością tuory

... a gdzie jest szczegółowo określone o części zorganizowanej ?
  • Re: watcher Autor: ~wielebny [83.26.211.*]
    Sprawdziłem: W lublinie przy Rapackiego 19 są :magazyny i hala produkcyjna(900m2) czyli logistyka i produkcja " Od zawsze" były traktowane jako oddział Cormaya,mimo,że "od zawsze" je tylko wynajmował od TTM (mało kto o tym wiedział -ja też nie).No tak ale wtedy TT kontrolował całość Grupy i nikt tego nie kwestionował.Zresztą kto by się tym interesował :)? Teraz coś się zmieniło TT nie jest już prezesem Cormaya więc jest afera. Mam do ciebie klika pytań np.
    1)Czy dotychczas miałeś świadomość,że magazyny i hala nie są WŁASNOŚCIĄ Cormaya tylko TTM? Zapewne nie.
    2) Czy brak tej informacji (dotychczas)dyskwalifikował cały ten interes w twoich oczach?
    Zapewne nie.
    Zmieniło się tyle,że TT nie prezesuje już w Cormayu.Są 2 możliwości - albo jest konflikt i 15go usuną go również z Orphhe ale istnieje też druga możliwość,że wywiązał się z umowy i magazyny + hala z Rapackiego trafią do Orphee.Nawiasem mówiąc: 3) po co orphee produkcja bez magazynów i możliwości spedycji?
  • Re: Autor: ~123 [81.190.166.*]
    O wartości / cenie / zbywania części zorganizowanej produkcyjnej, która nastąpiła 1 września br. mowa jest od 2012r. W kolejnych latach uchwałami potwierdza się akt przenoszenia majątku do Orphee. Proszę zauważyć, iż wcześniej wklejone fragmenty Komunikatów spółki o wartościach zbywania, przejęcia są porównywalne. Zatem tak naprawdę czego my szukamy, dziury w całym czy też rzeczywiście jest coś o czym nie wiemy. Do dziś nie mogę odnaleźć opisu części produkcyjnej przedsiębiorstwa. A nadto w memorandum na dzień jego publikacji ORP posiada 24,6 mln akcji uchwałą lipcową zwiększa się kapitał o 700 tyś franków czyli 7mln. akcji... w takim razie skąd bierze się kolejna emisja 7 mln szt akcji .....?
  • Re: 123 Autor: ~wielebny [83.26.211.*]
    "2gie" 7 mln akcji to jak rozumiem 5,9 które objął(i mam nadzieję zapłacił) Cormay + dodatkowa emisja dla prywatnych - coś.1.9mln akcji jesli dobrze pamietam(objęta w połowie,jesli dobrze pamiętam.
  • Re: wielebny Autor: ~123 [89.228.149.*]
    Dnia 2014-09-06 o godz. 09:44 ~wielebny napisał(a):
    > "2gie" 7 mln akcji to jak rozumiem 5,9 które objął(i
    > mam nadzieję zapłacił) Cormay + dodatkowa emisja dla prywatnych -
    > coś.1.9mln akcji jesli dobrze pamietam(objęta w połowie,jesli dobrze
    > pamiętam.

tak słusznie juz ten wątek omawialiśmy...
    Rejestr Handlowy w Genewie pierwsze 7.mln akcji rejestrował podwyższenie kapitału w lipcu a kolejne w 7.mln. w sierpniu br. w sumie jest 38 608 500 szt. akcji
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~adamis [89.229.218.*]
    pewnie TOURA wychodzi ze spolki
  • Re: ktoś ma pomysł kto wywala akcje Autor: ~123 [89.228.152.*]
    Dnia 2014-09-05 o godz. 22:18 ~adamis napisał(a):
    > pewnie TOURA wychodzi ze spolki

nie pisz takich spraw jak nie masz do tego podstaw ... TT , zobowiązał się, ze do końca 2015r. nie będzie sprzedawał ORP a Cormay-a trudno przewiedzieć czy będzie jeszcze zainteresowany współpraca po tym co go spotkało
[x]
ORPHEE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.