• POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~budowlaniec [194.50.155.*]
    http://www.aedes.pl/

• Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~ekoinwestor [83.0.147.*]
    Racja kolego! Trzymam perełkę od roku, przetrwałem dołek na 0,38, ponieważ wiedziałem, że nadejdzie czas kiedy papier ten będzie latał po > 1zł. Piękne kontrakty, solidny raport za II kwartał, porządek w zarządzie i strukturze organizacyjnej. Aedes moim typem na najbliższe tygodnie.
  • Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~plex [79.186.7.*]
    Wszyscy chcą wzrostom, ale naganaiczom na nie mówimy nie, na tej spolce!!! Wara z Adasia!
  • Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~budowlaniec [194.50.155.*]
    Powiem Ci, że tutaj naprawde nie potrzeba dużo do odpału. Mamy solidne fundamenty jak już napisałeś. Inwestorzy mają na oku spółke. Wystarczy mały zapalnik, kilka konkretnych zleceń kupna i te poziomy będą dawno zapomniane
  • Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~akcjonariusz [94.254.128.*]
    Wrzesień = 1 zł
  • Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~ok [95.49.208.*]
    tu macie odpowiedź dlaczego cena jest jaka jest:

data dodania 2014-07-25 17:30:58
    spółka Aedes Spółka Akcyjna
    Zawarcie aneksu do umowy na generalne wykonawstwo inwestycji mieszkaniowej w dzielnicy Podgórze w Krakowie

[...]

W związku z zawarciem przedmiotowego Aneksu, zmianie uległ termin zakończenia realizacji inwestycji z 31. lipca 2014 r. na dzień 31. sierpnia 2014 roku.

Konieczność zmiany terminu jest związana z ponownym wydłużeniem okresu niezbędnego do wykonania dodatkowych prac budowlanych.

Jednocześnie, Zarząd Emitenta informuje także, iż w związku z koniecznością wydłużenia terminu przekazania inwestycji firmie Alfa Investment Sp. z o.o., będzie ona uprawniona do naliczenia kary umownej w stosunku do Spółki w wysokości 350.000,00 złotych.

no to tak pewnie cały zysk z tej inwestycji pójdzie w diabły i spółka wyjdzie tutaj na 0, ewentualnie na mały plus/minus

a do tego kolejny konflikt, ktorego rozwiazanie zajmie ze 2 lata:

numer 28/2014
    data dodania 2014-07-11 21:53:41
    spółka Aedes Spółka Akcyjna
    Informacja dotycząca naliczenia kar umownych

[...]

informuje, iż w dniu 10. lipca 2014 roku do Spółki wpłynęło oświadczenie Kontrahenta o naliczeniu wobec Emitenta kar umownych z tytułu odstąpienia od umowy przez Kontrahenta oraz z innych powodów przez Kontrahenta nie sprecyzowanych.

Wysokość kar umownych nałożonych przez Kontrahenta na Spółkę ma wartość 10 proc. całkowitego wynagrodzenia za realizację ww. Umowy i wynosi dokładnie 886.542,95 złotych.
    Jednocześnie Kontrahent, w przekazanym Emitentowi piśmie, powołując się na wierzytelności Spółki wobec niego w kwocie równej 983.673,19 zł wynikającej z faktur VAT wystawionych przez Spółkę w okresie od października 2013 r. do czerwca 2014 roku, poinformował o wzajemnym potrąceniu ww. wierzytelności.

i niestety do czasu rozwiązania tego konfliktu trzeba będzie zawiązać rezerwę, która zrujnuje zysk netto w najbliższym kwartale... a jak pisałem w budowlance takie sprawy trwają latami :/

zaraz się podniosą głosy o naganianiu, niemniej oficjalne raporty spółki pokazują sytuację czarno na białym, a myślenie życzeniowe zostawmy marzycielom
  • Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~aro [82.177.252.*]
    stary sorry ale piszesz o groszowych sprawach...
    tak tak
    zysk 4q2013 524k
    zysk 1q2014 283k
    zysk 2q2014 449k

a teraz na minusie 350k+800k czyli jakies -1.15 mln na minusie, groszowe dobre sobie
  • Re: POLECAM!!! BĘDZIE ODPAŁ!!!!! Autor: ~grand [79.186.9.*]
    Ja tam jestem spokojny, spółka sie dobrze zabezpiecza i moim zdaniem zadnych kar płacic nie bedzie, jak juz to na tym zyska tylko :)
    ja nawiązuje do potencjalnego zysku z toczących się inwestycji
    w budowlance operuje się na marży 2-3%, wcześniej to było nawet 0.5-1.5%, strata 350k to wyzerowanie zysku z przykładowego kontraktu na 10 mln zł
    nie mówię że nie masz racji, pragnę tylko zaznaczyć że ryzyko związane z karami kalkuluje się w wycenie... szczególnie w tej branży. W przeciwnym wypadku los marny...
[x]
AEDES 14,29% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.