Brać to po 7-8 groszy, czy czekać na niżej? Mają szanse wyjść na prostą i robić sprzedaż po 40 mln rocznie, jak 3 lata temu? Niech się wypowie ktoś sensownie. Z góry dzięki.
w tej chwili nie ma mowy o takich przychodach. Nie sprzedają tyle co 3 lata temu. Ludzie teraz kupują bardziej części zamienne niż nowy sprzęt, mimo, że Agroma ma tani sprzęt. Jednym ratunkiem dla firmy to jest inwestor z kasą. Przypominam, że rok temu takowy był ( PSA Capital ) i szybko się wycofał. Oddał akcje w rynek po 6 i 7 gr. Agroma podała jakieś śmieszne info i wyszli bez problemu. Dlatego uważam, że jeśli oni się wycofali to coś było na rzeczy. Może są nierozwojowi, bez perspektyw i szans na przychody sprzed 3 lat.
Z PSA nie jest tak, jak napisałeś. Pomogli Agromie, realizując szereg procesów restrukturyzacyjnych i zapewniając płynność i oportunistycznie, wypłacili sobie to w akcjach, a jak popatrzysz na wykres, to towar schodził od ok. 35 groszy do 18 groszy i część 13-10 groszy, a nie 6-7 groszy. Ten temat mam już obcykany, także wiem, co i jak. I zrobili dla Agromy w tamtym czasie pewnie bardzo dużo, skoro nie Staszewski nie położył spółki. Owszem, potrzebny jest inwestor, ale najlepiej branżowy. Bez tego, fundamentalnego wyskoku nie będzie, mogą być spekulacyjne i nieco przekornie napisałem o 7-8 groszach, bo to żadna cena. Spekulacyjnie, idąc tropem wykresów, powinniśmy dobić do ostatniej dużej kumulacji, na poziom 17-20 groszy i stamtąd...nie wiadomo już gdzie :) To jest opór i złamany pozwoli realizować dojście do nominału.Kiedyś ktoś pisał o niepełnym asortymencie, bo kasy brak. Ktoś coś wie, jak z tym teraz jest?
Pisałem jakiś czas temu że słabiutko z firmą ale.... niektórzy wolą bujać w obłokach. 7 ..8..6... gr to szorowanie po dnie. Rusz się jeden z drugim podzwoń do firm ogrodniczych z całego kraju -wystarczą 4 telefony wtedy dowiecie się jak jest naprawdę. Tel ze strony Agromy oczywiście. Oni sami podniosą się może za 10lat jak koniunktura będzie super i oferta trafiona ( na razie oprócz odśnieżarek to padaka) P.S Taki niuansik na biurku mam pismo komornika który odwiesił bardzo duży stary dług .... kto mądry sprawdzi i wyciągnie wnioski. Trzeba inwestora z duuużą kasą i czasem na jej odzyskanie
Wiemy, ze wyniki sa dalekie od oczekiwanych, ale jednak działają, restrukturhyzuja, spłacają kredyt w banku. Wydaje sie, ze spekuła spróbuje jeszcze niezłe namieszać, chyba, ze jest jednak jakiś partner, który branżowe, moze tylko finansowo, ale wspomoże Agrome. Jeśli tak, to mamy korby na kursiena maksa. Bez tego, do oporu 18-20 gr to max. A szorowanie po dnie faktycznie już ponad rok. Także...:)