to chyba nikogo nie dziwi ,teraz czekamy tylko na info o sprzedazy imagis w zamian za aport "warzywaniaka" i tu bedzie kropka nad i czyli wyzerowanie kapitalu drobnych akcjonariuszy,trudno pwoiedziec czy to bedzie 30. gr czy 10 gr ,to nie ma juz znaczenia..:)
Czy N stracił na wyzerowaniu Calatravy abo i na MSX wiesz co o tym ? No nie badz naiwny ,przecie tu jest "przewalnie papieru" . aporty ,sraporty itp inwest fundy finansowe do zassysania kasy. Przekonajmy sie, czy w poniedzialek zaczynie sie zalobna procesja:)
p.s. kolejna firma wlozona do "niszczarki" przez N ?
"teraz czekamy tylko na info o sprzedazy imagis w zamian za aport "warzywaniaka" - Jan jeżeli masz takie informacje to zgłoś to do prokuratury z artykułu o działanie na szkodę spółki w dodatku publicznej.
nie mam zadnych info ,mam pewne doswiadczenie i intuicje i jakos nie chce mi sie wierzyc w przeplyw gotowki za imagis do pcguard (On tyle nie ma moim zdaniem,ale to nie tylko ten powod) ,a ty mapi wierzysz w to ,ze bedzie gotowka ? :)))
Ja myślę, że albo to będzie czysta transakcja albo do żadnej sprzedaży nie dojdzie. Zbyt wielu inwestorów patrzy w tej chwili na tą Spółkę i na to co się w niej dzieje by były jakieś przekręty.
Kazdy kto ma chlodne spojrzenie bedzie podejrzewany o niecne intencje przez tych co nie maja wyobrazni albo bezczelnie naganiaja na kupno smiecia wlasnie z pwodu powiazan z ....widaomo.
Raport pokazuje zysk a ty wieszczysz pogrzeb? Spółka zmienia profil działalności i ktoś chce ewidentnie tanio ją kupić . Zdziwisz się jak za inwestują kasę z emisji w jakąś perełkę.
Spółka ma w portfelu firmy o realnych działaniach i przychodach a nie jakieś wydmuszki do przewalania kasy.
Myślę że po pierwszym walnym wiele się wyjaśni. Jak zaczną skupować to cena pójdzie up. Coś tu się święci. Przecież drobnica nie łyknęła tył kilku mln w ostatnich dniach. A gruby jak wziął to chce grubo zarobić
Co Ty za bzdury wypisujesz, raport pokazuje zyski ale te które wypracował Imagis, PCG je tylko pomniejszył o 3,1 mln straty którą zanotował od początku roku. To gdzie te firmy o realnych działaniach i przychodach skoro przynoszą 3,1 mln straty. Tylko imagis wypracował 4,7 mln zysku i dlatego w sumie jest trochę na plusie w raporcie skonsolidowanym. A jak wiemy imagis narki sprzedają i to za śmiesznie niską cenę, ostatecznie pewnie sami sobie. Powiedz mi gdzie można kupić spółkę która przynosi 10mln zysku netto rocznie za 35 mln i to pewnie kupią jeszcze za jakiś nic niewarty aport.
Albo i nie kupią. Zobacz treść przedwstępnej umowy i jej warunki. Mając na myśli spółki z dochodami uwzględniałem imagis, bo póki co jest w grupie. Ale i PCG systemy inf która jest de facto zorganizowaną częścią pcg choć wydzieloną.
Myślę że po walnym i Poznaniu nowej nazwy będziemy mądrzejsi. Stawiam na drugi człon nazwy z angielska, np. Capital :) A nowa emisję obejmie Tarantoga i zapłaci pakietem Msx i będzie odpał.
myślę, że powinien wywalić przy najbliższej podbitce np. po 64-65gr,bo to tylko maksymalnie według mnie podskoczy będziesz miał zysk i spokój kup sobie inną, bardziej wiarygodną spółkę pc jest w trendzie spadkowym i chyba z niego nie wyjdzie już nigdy...
Oddacie akcje , jak bez przerwy nagania Jan.... A jak już oddacie, to łatwiej pójdzie skup po 1 zł. jak zamierzają przeprowadzić.... Skupu teraz nie mogą niższego zrobić , bo nominał to złotówę....Obniżenie nominłu nic nie da, gdyż przy skupie obowiązuje poza nominałem , półroczna średnia notowań...A to chyba powyżej złotówy. Jan musi się mocno starać, bo nie dostanie zapłaty...
tylko ze w Groclinie masz przejrzyste wszystko a tutaj jakis slup co posiada tylko 5% akcji chce wprowadzac takie istotne zmiany,przeciez w normalnych spolkach to byloby nie do pomyslenia!!!!!! to nadaje sie do prokuratury ,wg mnie to walek za ktorym stoi NAREK ,mam nadzieje ze ktos rozsadny sie temu przyjrzy i zastopuje ten proceder .
Przecież każdy kto ma powyżej 5% może zgłosić swoje projekty uchwał. A to nie znaczy od razu, że zostaną przegłosowane... Jest jeszcze kilku innych dużych udziałowców o 70% drobnicy. Wybieram się na NWZA, wówczas wszystko będzie jasne.