Jak skupisz wszystkie akcje :D to możesz mieć. Według mnie jest duża szansa na przejęcie przez jakąś firmę z branży, bo firma ma więcej kontraktów niż jest warta na rynku.
Słaby akcjonariat ?, konflikt akcjonariuszy ?, wieloletnie zniechęcenie ? o co może chodzić w tej spółce ? Rekordowe kwartały, rekordowe umowy a kapitalizacja tragedia na poziomie ceny mieszkania w Warszawie. Taki Stanusch wzrósł z podobnej wyceny w tym roku 11 razy, a nic lepszego nie raportuje. Tutaj spółka nie może wzrosnąć 5% bo dostaje 1% kapitału w moment na podaż a kolejne % czekają tylko na chętnych.
Podaż jest to prawda, choć przy tej cenie to plus, lepiej niech się teraz ktoś wysypie niż przy 2 zł. 80 gr. to świetna okazja i będę skupował wszystko co poniżej i do 0,8 gr., nie wiem czy pamiętacie ale z 4-5 msc temu kurs był przy 2 zł. a jeszcze wcześniej przy gorszych wynikach powyżej 3 zł. Cierpliwość popłaci, dlatego nie narzekać tylko pakować póki jest okazja do wora :P
Prawdopodobnie nic się nie wydarzy :) Tu trzeba kupić z 60 tys - ciężko do końca określić rozmiary nawisu podażowego i jego przyczyny. Po prostu taka spółka co od debiutu tylko podaż i podaż.
Na razie trzeba czekać i tyle. Spółka już doszła do przychodów prawie 0,6 mln kwartalnie przy kapitalizacji 900 tys :). Wraz ze wzrostem przychodów powinna zacząć rosnąć rentowność. W końcu ktoś to dostrzeże a wtedy wzrost kilkakrotny to będzie nic.
W okresie pierwszego półrocza br. Spółka podpisała dwie znaczące umowy na realizację i wdrożenie systemów o łącznej wartości 658 800 PLN netto i terminami realizacji we wrześniu oraz październiku 2014 roku. Między innymi dzięki wskazanym powyżej umowom, Spółka zanotowała rekordowy poziom przychodów ze sprzedaży zarówno kwartalnie jak i w ujęciu półrocznym. W pierwszym kwartale br. przychody wyniosły 441 tys. PLN, zaś w drugim kwartale 579 tys. PLN. Łączna wartość przychodów ze sprzedaży w pierwszym półroczu wyniosła 1 020 tys. PLN co wobec wyniku z pierwszego półrocza 2013, który wyniósł 701 tys. PLN stanowi wzrost o ponad 45%. Jednocześnie ze wzrostem poziomu przychodów nastąpiła poprawa wyniku finansowego netto, który po pierwszym półroczu 2014r. osiągnął poziom 46,1 tys. PLN wobec wyniku netto na poziomie 0,2 tys. PLN w pierwszym półroczu 2013 roku. Wartość EBITDA, głównie dzięki wypracowanemu zyskowi, wzrosła do poziomu 94,1 tys. PLN, a więc niemal trzykrotnie wobec wartości z pierwszego półrocza 2013 roku, kiedy to wyniosła 39,2 tys. PLN.
Wygląda to coraz lepiej, jeżeli chodzi o podaż to proponuję zrobienie takiej małej akcji jak ustawienie się każdego z nas z pakietem kupna np. po 4000 akcji za 0,8. Zrobimy małego batona i kurs powinien ruszyć. W najgorszym przypadku kupimy tanio akcje. Co wy na to?
Mam nieduży pakiet kupiony powyżej 1. Nie dokupuje dopóki nie będzie trendu, aczkolwiek spółka dużo niedowartościowana - na tą chwilę może nawet kilkakrotnie.
Sorry chłopaki, ja trzymam kurs, potrzebuję kasy bo w mojej firmie kryzys i upłynniam co tylko mogę. W prawdzie nie dużo mi już zostało, więc powinno też niedługo odbić. Wyniki powinny być historycznie dobre, więc ostatnia okazja do tanich zakupów.
Mesner nie lepiej wziąć odrazu 5000-6000 akcji a nie bawić się po 1000 :P odrazu kurs by odetchnął :) a ja poniżej 0,8 zł i tak nie sprzedam bo była by zbyt duża strata. 0,8 to ostatni przystanek i w sumie już niedługi bo akcje się kończą :)
Najwyraźniej kupię każdą ilość oznaczało kupię każdą ilość, ale mam na to tylko 2 tys PLN :). Lecimy dalej w dół, ostatni dołek pobity, symboliczne obroty i bardzo duża podaż.
Ale największym :) 90% sprzedaży w ostatnim czasie było moje. Nieliczne jednostki w postaci kilkuset akcji coś od czasu do czasu się wysypały. Do 70 gr. sam będę kurs trzymał, bo jak ktoś sypnie jeszcze to przy tej cenie to duża okazja. Wiec taniej nie będzie niestety.