Nie wykluczaj, że to korekta trendu spadkowego. Choć wybicie duże to jednak jest to normalne przy takich obrotach. Docelowo w okresie średnioterminowym 1-2 z przodu może być jako realny czarny scenariusz.
Grubas jeden może zmanipulować kurs jak chce, a celem jest złapać jak najwięcej papierka. Siłą rzeczy niska cena jest korzystna dla niego.
Przestań naganiać... zaraz gruby posypie i będzie spadek 10% w sesji... obroty nie potwierdzają trendu. Przecież jednym zleceniem mogę podpić na końcówce kurs.
... twoje roczne delikatnie mówiąc.... gdy spółka nie ma roku.
Dnia 2014-10-20 o godz. 15:27 maxks napisał(a): > no i ja też sprzedałem już wszystko > - ale jeszcze tu wrócę bo fajne okrążenia robi spółka Nie wiem skąd ta ekscytacja tą spółką, skoro od czasów IPO spółka underprformuje i dziś jest notowana 50% księgowej wartości equity, w najlepszym wypadku.
Co do nowych umów na EC to przy vacancy rate na poziomie 15% w Warszawie ciężko jest spinać umowy, które spowodują, że obiecywane 3 mld PLN dojdą do skutku.
Poza tym testem dla biznesu będzie zbliżająca się emisja obligacji na 100 mln PLN, co de facto jest refinansowaniem i dodatkowymi 35 mln PLN, tylko nie wiadomo jeszcze na co.
Jak do tej pory nie widać, aby strategia zarządu się sprawdzała, choć od czasów IPO minął już prawie rok. Miały być akwizycje i budowanie wartości, a zamiast tego jest mielenie starego portfela.
masz dużo racji w tym co piszesz, ale też spadki w okolice 3,xx uważam za doskonałą okazję do spekulacji - być może jeszcze spadnie wtedy wejdę -jeśli pociąg odjechał to papapa - trudno
Dnia 2014-10-21 o godz. 08:53 maxks napisał(a): > masz dużo racji w tym co piszesz, ale też spadki w okolice 3,xx uważam > za doskonałą okazję do spekulacji - być może jeszcze spadnie wtedy > wejdę -jeśli pociąg odjechał to papapa - trudno
Spekuła na takiej płynnościto albo trzeba mieć dużo szczęścia i mocne nerwy, albo jest to oznaka zupełnie czegoś innego. Jak dla mnie podobne podejście ma zarząd tej spółki. Można jedynie życzyć szczęścia, ale na sukcesy raczej nie ma co liczyć.