Muslim sprzedales i Ci teraz zal bo widzisz ze kurs moze przebic 4 zl ? Przestan byc typowym zawistnym Polakiem., bo jak miales akcje to wychwalales pod niebiosa Igorie. Cos Ci EBC nie rosnie tak jak bys chcial ? Pozdr
Nie. To prawda sprzedałem na poprzednim szczycie i mam emocjonalny sentyment do firmy. Kupic po tej cenie napewno bym nie kupił w obecnej sytuacji. Liczyłem na wiecej w pierwszym ruchu. Ale widząc, że to koniec euforii poprostu sprzedałem.Lubie spółke bo dała mi sporo zarobic. Miałem 50k papiera. Ale teraz widzę, że sie zgrała płyta zbyt wcześnie. Dopoki nie pojawi sie nowy raport pokazujący wzrost zysków, obawiam się, że zabraknie nowych chętnych na akcje. Podwójny szczyt to mocny sygnał techniczny i tyle. A wy posługujecie się czymś takim, narzędziem jak chocby na biznes radarze, jeśli nie macie swoich narzędzi? Analiza techniczna: http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/IGORIA-TRADE O EBC sie nie boję, ale niestety na NC trzeba reklamowac społki, tak jak reklamowałem igorie ponizej 1zł która niestety zbyt wcześnie zaświeciła mi sie w alertach i sprzedałem i tyle. A EBC jak chcecie, to nie ten wątek, ale poczytajcie i zarabiajcie, popatrzcie na kapitalizacje, fundamendy, dywidende, perspektywy i wtedy sami bedziecie chciec mieć, na wszelki wypadek i na ile was stac 500, 1000 moze 10000. Ale to nie wątek EBC więc przepraszam tych co stwierdzą, że naganiam, nie nie robie tego. Sami poczytajcie i podejmijcie bądz nie decyzje!!! Pozdrawiam Muslim
Tylko jeszcze zaznacze nie chce zebyście sprzedawali igorie, jeśli widzicie przestrzeń do wzrostów, ani kosztem igorii ewentualnie kupowali EBC. Chce zebyście zaczeli kierowac sie rozsądkiem, mój mi powiedział zrezygnuj z igorii kup EBC. Fundamentalnie na chwile obecna to lepszy wybór i tyle.
I jeszcze to: EBC Solicitors miało w ubiegłym roku 4 mln zł skonsolidowanych przychodów, notując przy tym 1,8 mln zł czystego zysku. Wiosną tego roku spółka zmieniła strategię – ma teraz inwestować w start-upy, na co w ciągu trzech najbliższych lat chce przeznaczyć nawet 20 mln zł. Jednocześnie EBC, które pomagało w wejściu na NewConnect prawie 40 spółkom, nie porzuca działalności w roli autoryzowanego doradcy.
72k zysku igorii vs. 1,8 mln EBC to 25 razy wiecej kapitalizacja 40mln vs. 4,8 EBC 25x10 to 250 Te 250 to liczba która przemawia na korzyść EBC przy dzisiejszych kursach. Zawiść bo sprzedałem? Nie zdrowy rozsądek nie oceniajcie mnie, bo sprzedałem tylko obiektywnie proszę. Miłej nocy i przemysleń życze. :)
Nie naganiam, tylko tłumacze dlaczego sprzedałem i przeszedłem na inna spółke. Brakuje w tym logiki? Jeśli tak grzesiek napisz w którym punkcie i tyle. Igoria to jest cos , ale potrzebuje czasu. Daj Boze tylko pólroku, moze rok, ale ten czas jest konieczny, dla utwierdzenia drobnych akcjonariuszy w tym, że ta spółka rozwinie się ponad cinkciarza. Pozdrawiam cie Grzesiek bez urazy!!!
sorki ale ja podejmuję decyzję będąc świadomym ryzyka- zostaję- nawet jak spadnie to potem wybije z powrotem z nawiązką, czekam cierpliwie gryząc paznokcie powinno to zaowocować, przejdę na inne to stracę z zaskoczenia a tu przynajmniej wiem co się dzieje
Tylko, że opiekun juz ma dosc ratowania kursu przy takich zagraniach, troche wiecej ludzi niech zacznie myslec i reagowac to kurs przebije szybko 4 zl. (z 3,01 na 3,39 1 szt to moje;p)
jaką masz prowizje u swojego maklera, że Ci się opłacało 1 szt kupic? Ja mam chyba 0,03% ale nie mniej niż 3zł więc kupiłbym akcję za ponad 2x większą cenę :)
Dystrybucja, podwójny szczyt nie zdobyty, słabnące obroty, technicznie fatalnie, fundamentalnie jeszcze gorzej (perła 8 krotnie przewartościowana), nowych inf brak, kierunek jeden 0.8 to nieuniknione. UCIEKAĆ puki czas.
I to już koniec bajki o "Perle", kto się uratował ten zarobiony, kto został z no cóż.. to jego wybór, w końcu macie jeszcze ten klub wzajemnej adoracji, tutaj można jeszcze zaklinać rzeczywistość w stylu (to tylko korekta, akumulacja, zerowe FF, to tylko naganiacze, wszyscy chcą kupić, a nikt nie sprzedaje itp.) ale niestety kula śnieżna już się toczy, jeszcze powoli i ospale, ale kierunek i finał będzie niedługo wszystkim znany --->0.8 to nieuniknione. A teraz plujcie jadem ;-))
Ja kłamię... od trzech dni piszę aby uciekać bo łajba tonie, dzisiaj zakończyłem (z trudem wszystko sprzedałem) bajkę o "Perle", jedni może na tym skorzystali, inni, pewnie Ci co posiadają ten skarb woleli nazywać to "naganianiem" bo rzekomo ja chcę im wykraść (obkupić się) niczym Gollum ich cenny skarb, to ich sprawa. Jedno jest pewne moja bajka się skończyła i może co niektórych to ucieszy nie będę więcej pisał, więc do dzieła dzielni Kapitanowie Perły odkrywajcie nowe lądy 5..10..20..200...500 zł, tego Wam życzę, ale proszę nie nazywajcie mnie kłamcą. Ahoj
> panie aaa i twoi koledzy z grupy grający na spadki > życzyłbym sobie, że najbliższe info z firmy was zostawiło bez akcji, ludzie hieny, którym nie wystarczą setki procent i muszą naganiać na spadki - nie, wy chcecie jeszcze więcej. Buraki gekko z koziej wólki - idzcie na inne firmy: jakby igoria nie była dobrą firmą to tu byś tu nie pisał panie aaaai nie mącił ludziom - chyba sam każdy potrafi ocenić firmę - no chyba, że masz informacje z pierwszej ręki i zbijasz cenę przed informacją żeby jak najwięcej kupić - gdzie jest jakaś etyka? Tirówki podrożały, że aż tyle potrzebujesz zysku?
Ahoj kapitanowie "Perły" zwanej inaczej anomalią z "Matrixa". Jestem pełen podziwu jak długo dzielnie dryfujecie ku nowym krainą, po bezmiarze Oceanów z NC, dawno już myślałem że dopłyniecie do mnie na (0.8), bo krypa już wtedy przeciekała, ale trzymacie się dzielnie, chociaż musicie przyznać, że zanim opuściłem krypę to było ciekawiej, teraz przestało bujać, (zero wiatru), zrobiło się nudno i chyba pozostaje Wam teraz tylko dryfować albo chwycić za pagaje aby dopłynąć szybciej do mojej krainy na (0.8), tutaj czekam na Was i zapraszam.
Kolego przestan tak naganiac. Tu jest forum igorii. Zapewne sprzedales jak kolega muslim igorie i wpakowales sie w EBC a kurs EBC stoi albo spada... Igoria w piatek miala 3 co do wielkosci obroty na NC i tutaj sie zaczyna jazda.
Jak podaje ekonimia.rp.pl
"GPW rzuci wyzwanie internetowym cinkciarzom. Spółka chce wejść na wart 20 mld zł rynek wymiany walut online – ustaliła „Rzeczpospolita".
Giełda Papierów Wartościowych przymierza się do uruchomienia platformy umożliwiającej użytkownikom kupno i sprzedaż waluty przez internet. Jak ustaliliśmy, ruszyły już prace nad systemem transakcyjnym, ale projekt trzymany jest w ścisłej tajemnicy. GPW nie zaprzecza naszym informacjom."
"W najbliższym czasie trend przechodzenia z tradycyjnych kantorów do internetowych powinien być silnie zauważalny, zwłaszcza wśród przedstawicieli młodego pokolenia – mówi Tomasz Dośpiał, dyrektor ds. walutowych platform transakcyjnych w Alior Banku."
A co jesli GPW bedzie chcialo wejsc w wart 20 miliardow rynek wymiany walut przez istniejacy juz podmiot, np Igorię ???
Po takim infie notowania by sie nie otwarly przez tydzien a kurs poszybowalby na nascie jak nie dziesiat procent
Ten rynek sie tak preznie rozwija ze jestem spokojny o igorie
wiadac ze spekuła robi co chce ..az strach pomyśleć ...co to moze być....ja podziękuję ......to nie jest normalne co sie tutaj wyprawia ,...od jakiegoś czasu...
jaka spekula, po prostu widac ze gracze 95% zlecen daja z data waznosci dnia dzisiejszego, i rano ktos to wykorzystal i zebral taniej jak jeszcze nie bylo zlecen kupna, kurs juz 3,50 i rosnie dalej. Coraz wiecej ludzi przekonuje sie, ze Igoria bedzie pod koniec roku smigac ponad 10 zl
no daj spokój - kantor działa na rynku o wartości obecnej 20 mld zł (w tym roku wzrost do ok 35 mld) i jakichś 16 mld kasy jest do wymiany z zagranicy od emigrantów - razem będzie to rynek warty tylko w Polsce jakichś 50 miliardów złotych, a ty piszesz o doradcach........ no co ty panie kolego
BĘDZIE CIEZKO KTOS MUSI ZAPŁACIĆ. KLEPANIE SIE PO DUPIE NIE POMOZE PAYTRZCIE NA RAPORTY MOZE TO WAM POMOZE.WYDYMAJA WAS I TYLE. ZAKLAD ZA 1 M-C O KURS? CO WY NA TO DAWCY KAPITALU? KTÓRA SPÓLA BEDZIE WIECEJ WARTA?