Pomyśl, jeśli raporty byłyby znakomite, jaką presję można wywrzeć na obligatariuszy ? Żadną. Fatalne raporty natomiast, wykazanie ogromnych strat, zmiękczy ich i będzie można z nimi negocjować. Aby było łatwiej, firma sama może wystąpić z wnioskiem o upadłość układową.
A nie przyszło nikomu do głowy, że negocjacje trwają właśnie teraz i przesunięcie raportu oraz zbicie kursu jest rozgrywką pod negocjacje? A tak nawiasem mówiąc to "Gracze" na tej spółce mają na tych forach niezłą polewkę. Sam widziałem komentarze po moich zakupach (stosunkowo niewielkich ok. 150 k) jakie to inwestycje ktoś zrobił...he, he
Zanim kupiłbym taką ilość akcji, pojechałbym wcześniej i sprawdził, czy firma w ogóle funkcjonuje. Nie chodzi o kwotę, bo 20k to pikuś - ale o zasadę, by nie kupować tak podejrzanych akcji w tak silnym trendzie spadkowym.
Drogi Wiatraku, każdy ma swój rozum i realizuje swoje plany. Jak już pisałem wcześniej zacząłem zbierać od 18 i realizuję swoją politykę zakupu związaną z zaangażowaniem w tą spółkę. Pragnę zauważyć, że nikogo nie namawiam do kupna lub też sprzedaży. Dla realizacji moich założeń im niżej spadnie tym lepiej dla mnie, bo mniej wydam na zakup określonej liczby akcji niezależnie od treści komunikatów wydanych przez spółkę lub wpisów na forum ;-) Ps. Jak byś wiedział czym się zajmuję zawodowo to oszczędził byś sobie tego typu wpisów - oczywiście nie będę się ujawniał.
dokladnie tez tak sadze, informacja o wykupie obligacji powinna sie pojawic przed raportem rocznym..... Mam pytanie do tych ktorzy sadza ze raport bedzie kiepski- czy uwazacie ze firma pozwoliłaby sobie na podawanie informacji o tym ze zarobiła 5 mln jakby tak nie było?
Dobre wyniki i niespłacone obligacje nie pasują do siebie. Przy takim zysku spółka nie powinna mieć problemu z zaciągnięciem kredytu inwestycyjnego na spłatę obligacji.
Trzeba czekać na dalsze komunikaty i może delikatnie kupować.